Vaarika boba tee
KFC kana
Salaami pizza
Sega suures kausis jahu, kuivpärm, sool ja soovi korral ka ürdisegu. Lisa soe vesi ja õli. Sega suure puulusikaga või kätega, kuni tainas enam vedel ei ole. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku umbes 5 minutit, kuni saad sileda ja sitke taina.
Jaota tainas 4-5 tainapalliks. Kata toidukile või puhta rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta see kergelt jahusele lauale. Vormi tainas pitsaaluseks, kata täidisega ja küpseta kuumas ahjus küpseks.
- Värsket pärmi võta u 20-25 g.
- Nami-Nami Pille lisab pitsapõhja sisse alati ka veidi pitsamaitseainet - tulemuseks on palju aromaatsem pitsa. Vaata, et tegemist oleks ürdiseguga ja mitte soola-ürdiseguga.
- Spetsialistid veel ütlevad, et pitsatainas ja tainarull ei käi üldse kokku. Või kui, siis kindlasti ei tohi üle taina äärte rullida, muidu pressib õhu välja!Allikas: nami-nami
4 sl tomatikastet
Oreo kook
PHILADELPHIA SUSHIRULL
7.5 dl sumeshi't e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi6 nori-lehte (merevetikat)
115 g suitsulõhet
115 g Philadelphia toorjuustu
Serveerimiseks:
sojakastet
wasabi-pastat
sushi-ingverit
talisibulat
Valmista esmalt sumeshi ehk sushiriis selle retsepti järgi:
225 g jaapani sushi-riisi (nt Saitaku)
3 dl vett
2 sl riisiäädikat (nt Saitaku)
0.75 sl suhkrut
0,5-1 tl soola
Loputa riisi kolme-nelja veega, kuni vesi selge on. Nõruta hoolega ja lase siis 10 minutit seista.
Pane riis väikesesse potti. Lisa vesi, kata pott kaanega ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni riis on küps ja vedelik imendunud. Ära sega keetmise ajal!
Tõsta pott tulelt ja lase riisil kaane all 10 minutit tõmmata.
Sega riisiäädikas, suhkur ja sool väikeses kausis. Kummuta riis suurde kaussi, vala kuumale riisile peale äädikasegu ja sega õrnalt läbi. Lase riisil jahtuda toatemperatuurini - soovitatavalt lehvikuga tuult tehes, et jahtumine toimuks kiiremini, kuigi eriti kaval kokk kasutab juuksefööni külma õhuvoogu.
Lõika suitsulõhe õhukesteks ribadeks (umbes 1,25 cm laiused). Lõika külm toorjuust umbes 1 cm laiusteks kangideks.
Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).
Aseta nori-lehele 2/3 ulatused õhuke kiht sushiriisi, siis aseta endapoolsesse serva suitsulõheribad ja toorjuust. Keera sushimati abi tihedasti rulli.
Serveeri sojakastme, wasabi, talisibula ja sushiingveriga.
KALIFORNIA SUSHI-RULL
sumeshi e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi1 pakk nori-lehti
1 avokaado (piserda sidrunimahlaga)
100-125 g krabiliha või makrat
kalamarja või röstitud seesamiseemneid
Serveerimiseks:
sojakastet
wasabi
Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).
Voldi nori-leht kokku ja murra voltimiskohalt katki. Aseta poolik nori-leht enda ette, kata õhukese riisikihiga (kata kogu nori-leht riisiga).
Laota riisile paar lusikatäit tobiko't või röstitud seesamiseemneid.
Nüüd keera kaetud nori-leht ettevaatlikult ümber, nii et riis jääb allapoole.
Laota endapoolsele pikemale servale avokaadoviilud ja krabiliha (või makra). Keera bambusrulli abil tihedasti rulli. Rull peaks jääma kena ja ümmargune.
Keera toidukilesse ja korda ülejäänud riisi jt ainetega. Lõika hästi terava noaga sobiva suurusega juppideks.
Serveeri sojakastme ja vasaabiga.
Tempura sushirullid
14.sept.
Mozzarella-juustupulgad
- Ribadeks lõigatud mozzarellat
- Riivsai
- 2 muna
- 2 spl vett
- Küüslaugupulbrit
- Jahvatatud musta pipart + soola
- Jahu
- Küpsetamiseks taimeõli
Sega riivsaia sisse küüslaugupulber ja pipar. Munad sega läbi vähese veega. Kata juust jaguseguga ning seejärel munaga. Pärast seda rulli juustu riivsaias, uuesti munas ja korra veel riivsaias. Nii saab juustupulk mõnusa paksu kooriku, mis küpsedes läheb eriti krõbedaks.
Paneeringuga juustupulgad tõsta külmikusse tahenema vähemalt kuueks tunniks.
Küpseta juustupulgad tulikuumas taimeõlis kuldpruuniks. Ära pane potti korraga mitut juustupulka, sest nii võivad need üksteise külge kleepuda.
Allikas: sõbranna
Currydipp ehk siis karrimaitseline dipikas
100 grammi maitsestamata toorjuustu
2 lusikat piima
25 grammi tükeldatud peterselli ( värske)
1 teelusikatäis karripulbrit
soola
Allikas: midagi mõnusat
Peakokk: Anette
Krevetipasta tomati-basiilikukastmes
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
400 g Penne-pasta
300 g Toored hiidkrevetid
1 tk Hakitud sibul
3 tk Hakitud küüslauguküüs
400 g Purustatud tomatid
100 g Päikesekuivatatud tomatid
0.5 tl Tšillihelbed
Suhkur
Sool
Must pipar
Oliiviõli
1 peotäis Hakitud basiilikulehed
1 dl Rõõsk koor 35%
Krevettide praadimiseks küüslauk
1. Keeda penne-pastat soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna ja tõsta kõrvale. Jäta veidi pastakeeduvett alles.
2. Kuumuta pannil õli ja pane sinna küüslauk. Lase õlil maitsestuda ning prae puhastatud krevette mõlemalt poolt mõni minut, kuni need on värvi muutunud. Maitsesta soola ja pipraga. Ära üleküpseta. Tõsta pannilt ära.
3. Puhasta pann ja kalla sinna vajadusel täiendav kogus õli. Lisa pannile sibul ja hauta mõni minut. Lisa küüslauk ja hauta veel paar minutit. Järgmisena lisa pannile purustatud tomatid, basiilik, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, tšillihelbed ja suhkur. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ja lase keema tõusta. Hauta ilma kaaneta kümmekond minutit, kuni kaste pakseneb ja on veidi kokku keenud. Lisa koor ja sega kõik läbi.
4. Lisa pannile eelnevalt keedetud penne-pasta ja sega läbi. Vajadusel lisa veidi pastakeeduvett. Jaota pasta taldrikute vahel ja säti igale portsjonile mõned krevetid. Puista peale värsket basiilikut ja serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Emili
KARAMELLI JUUSTUKOOK
200 g piparkooke või küpsiseid
80 g võid
600 g toasooja toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 karpi Nopri koorekaramelli(200g) või keedetud kondenspiima
Karamell
2 dl rõõska koort
100 g heledat muscovado suhkrut
25 g võid
soola
Purusta küpsised köögikombainis peeneks. Sulata või ja sega küpsistega. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.Sega toasoe toorjuust ja munad omavahel. Lisa vanillisuhkur ja sega kergelt juurde koorekaramell nii, et segu jääks triibuline. Tõsta täidis koogipõhjale ja küpseta 160 kraadi juures 1 tund. Võta kook ahjust välja, täidis võib veel seest veidi võbelev olla. Lase jahtuda ja tõsta külmkappi vähemalt neljaks tunniks.
Karamelli jaoks tõsta potti koor ja sega juurde suhkur. Kuumuta tasasel
tulel, kuni segu pakseneb, lisa või ja maitsesta soolaga. Jahuta.
Serveerimisel vala karamell koogile. Külmkapis säilib kook mitu päeva ja
muutub seistes järjest paremaks. Enne söömist peaks koogil vähemalt pool
tundi laskma toatemperatuuril seista.
Allikas: puhas rõõm
Peakokk: Merit
No comments:
Post a Comment