Sunday, September 20, 2020

8a

3. juuni

Bruchettad


Ciabatta
Punane sibul
Avokaado
Tomat
Tšilli
Oliivõli
Sool
Pipar

Lõika ciabattast korraliku paksusega viilud ja tilguta natukene oliivõli peale.
Tõsta saiad ahju, et need muutuksid krõbedaks.
Haki punane sibul, tomat, avokaado ja tšilli väikesteks tükkideks.
Maitsesta soola ja pipraga.
Võta saiad ahjust välja ja tõsta lusikaga segu saiadele.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Marii-Katriin

Wokiroog kanaga


1kg kanakintsuliha
kanamaitseaine
2 sibulat
1 paprika
1 pk külmutatud wokisegu
750g munanuudleid 
4 sl sojakastet
magus tsillikaste
roheline sibul

Tükelda kanaliha ja sibul ja prae pannil, maitsesta kanamaitseainega. Samal ajal keeda nuudlid pehmeks. Kui kana on pruunistatud, lisa tükeldatud paprika ja külmutatud wokisegu. Sega pidevalt, kui kõik on pehmeks küpsenud, lisa sojakaste, keedetud nuudlid ja sega läbi. Kastmeks peale magus tšillikaste. Kaunistuseks tükeldatud sibul.


Datlikook karamellikastmega

175 g hakitud datleid
1 tl soodat
50 g toasooja võid
175 g helepruuni suhkrut
2 muna
175 g isekerkivat jahu (kui seda pole, siis lisa tavalisele jahule 2 tl küpsetuspulbrit ja pool tl soola)

Kaste:
150 g helepruuni suhkrut
150 ml vahukoort
125 g võid

jäätis

Soojenda ahi 180 kraadini. Lase datlid 300 ml veega keema ja hauta madalal kuumusel aeg-ajal segades 5 minutit. Tõsta tulelt, sega sisse sooda ja jäta 10 minutiks seisma.
Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Lisa vahule jahu ja datlimass. Sega korralikult läbi ja küpseta u 18 cm kandilises vormis 40-50 minutit.
Pane pannile kastme koostisosad ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 1-2 minutit. Lase jahtuda.
Serveeri kook kastme ja jäätisega.

Allikas: udupeaainushobi
Peakokk: Laura


 22.jaan.

Maguskartulist tšipsid

2 suurt maguskartulit ehk bataati
2 tl õli
0,5 tl soola 
serveerimiseks värsket koriandrit ja riivitud parmesani

Kastmeks
 majoneesi
 ketšupit

Kuumuta ahi 220 kraadini. Koori maguskartulid ja lõika neist friikartulite moodi kangid. Lisa kartulitele palmiõli ja sega, kuni kõik kartulid on õliga kaetud. Laota need ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta kuni nad kuldsed ja küpsed on. Serveerimiseks puista tšipsidele värsket koriandrit ja parmesani ning paku kõrvale kastet.

Allikas: umami


Roheline salat granaatõunaseemnetega 


1 peotäis Mitut sorti lehtsalat
1 peotäis Beebispinat
1 tk Granaatõun
0.5 dl Röstitud kõrvitsaseemned
2 spl Külmpressitud oliiviõli
Sool
Must pipar
1 tk Soovi korral värskelt pressitud laimi mahl (või palsamikreem 1 spl) 

Pese salatilehed ja kuivata, laota kaussi. Puhasta granaatõunaseemned, puista koos röstitud kõrvitsaseemnetega salatile. Nirista peale õli, pigista soovi korral pooleks lõigatud laimist peale ka mahla (või lisa palsamikreemi) ja jahvata maitseks sutsuke soola-pipart.

Allikas: toidutare

Peakokk: Laura

Kodune kanatortilla


14 nisujahu tortillat
400 gr kanafileed
2 suuremat tomatit
1 väiksem jääsalat
250 gr pehmemat feta juustu
kurk
sibul
foolium

Kaste:
majonees
ketšup
sinepi-meekaste

maitsestamiseks kanale taco maitseaine.


Tükelda kanafille väikesteks kuubikuteks, prae pannil ja maitsesta endale sobivalt.
Tükelda jääsalat, kurk.
Tükelda tomat suuremateks kuubikuteks.
Tükelda feta juust.
Määri tortillale kastet.
Pane tortilla ühte külge tükeldatud jääsalatit, tomatit, kurki, sibulat kanafilee tükke ja feta juustu.
Keera tortilla kokku ja kinnita alumine otsa fooliumiga, et tortilla laiali ei valguks.  Ära pane liiga palju täidist, muidu ei jää tortilla hästi kokku.

Peakokk: Sandra S.


PEHME PIPARKOOK TOORJUUSTUGLASUURIGA


400 g nisujahu
300 g suhkrut (Dansukker)
1 sl kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl söögisoodat
0.5 tl soola
5 dl keefirit
150 g pohlamoosi
100 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli

Glasuur:
200 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu
50 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut (Dansukker, u 3 dl)

Kaunistuseks:
pohli
röstitud sarapuupähkleid

Sega kuivained omavahel. Sega juurde keefir ja pohlamoos, viimasena lisa sulavõi või õli. Sega ühtlaseks tainaks, aga ära sega liiga palju. 
Kalla 25x30 küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 35-40 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga).
Lase jahtuda ja valmista samal ajal toorjuustuglasuur. Toorjuustuvõõba jaoks vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile. Lõika ruutudeks, kaunista pohlade ja röstitud sarapuupähklitega.

Nipid ja soovitused:
Sega tainas kokku vahetult enne küpsetamist, kuna söögisooda ja keefir/hapupiim hakkavad kohe omavahel reageerima. Kui küpsetamisega viivitada, siis ei pruugi kook enam kerkida.
Tegelikult jätkub tainast ka veidi suurema ahjuplaadi jaoks. Tulemuseks on veidi õhem kook, millele kulub rohkem toorjuustuglasuuri. 25x30 cm vormis küpsetades jääb kook umbes 4 cm paksune.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Keitlin


Caesari salat kanaga 




0,25 suurt röstsaia
Kanafilee toores 2 tk
2 jääsalatipead
natuke oliivõli saiadele tilgutamiseks
kirsstomat 0,5 karp
100 g  parmesan
Basiilik 

Kaste 
25g vürtsikilufilee või ansoovisefilee
0,13 spl worchester kaste
1 küüslauguküünt
1 tl Dijon sinep
0,5 tl soja
0’37 pdl Felix majonees
25 g riivitud parmesan juustu
veerand spl oliivõli

Röstsai viilutada kuubikuteks, ilma koorikuta, piserdada peale oliivõli ja
küpsetada ahjus 180C kuldseks.
Kaste  - kõik kastmekomponendid panna blenderisse ja mikserdada ühtlaseks
massiks. Kanafilee lõigata  0,5cm viiludeks ja praadida mõlemalt poolt kuldpruuniks.
maitsesta veidi soola ja pipraga.
Jääsalatist rebida lehed ja panna kaussi. Segada juurde tasapisi kaste (1prtsjon kohta ca 1,5-2spl)
Salat tõsta kaussidesse, peale raputada riivitud parmesan, saiakuubikud ja lõpuks kanafileed, poolikud kirsstomatid, kaunistuseks basiilikuleht.


Peakokk: Sandra K.


Plov


ca 600 g sea kaelakarbonaadi
ca 1 dl õli praadimiseks
2 sibulat
1 suur porgand
3 küüslauguküünt
ca 400 g tomatipüreed või purustatud tomateid
ca 600 g riisi (Veski Mati sõmer riis on väga hea)
meresoola
musta pipart (värskelt jahvatatud)
keeva vett
tilli
peterselli

Lõika liha suupärasteks tükkideks (ca 1,5x 1,5 cm tükid). Pane paksupõhjalisse ja mittenakkuvasse potti korralikult õli ning hauta selles lihatükke ca 20 minutit, kuni vedelik lihatükkide ümber on muutunud selgeks ja liha hakkab kergelt pruunistuma. Lisa hakitud sibul ja porgand ning hauta edasi paar minutit. Lisa riis, sega läbi ja lase veel minut kuumeneda. Viimasena lisa sool, purustatud must pipar, tomatipüree ja hakitud küüslauk ning kalla peale keeva vett - nii, et riis oleks kergelt kaetud. Hauta madalal kuumusel ning lisa vedeliku imendudes veel kahel korral vett; ajaliselt haudub toit ca pool tundi. Katsu mitte eriti segada, kuid jälgi, et poti põhja ei kõrbeks (madalal tulel ja mittenakkuva potiga hautades seda ei juhtugi). Kui toit valmis, lisa hakitud tilli ja peterselli ning lase paar minutit maitsetel kaane alla tõmmata.

Peakokk: Angel

Piparkoogibraunid


300 g võid 
2 dl fariinsuhkrut 
4 dl suhkrut 
3 dl nisujahu 
1 sl vanillisuhkrut 
1 dl suhkruta kakaopulbrit 
4 muna 
200 g tumedat šokolaadi või piimašokolaadi 
1 sl piparkoogimaitseainet 
1.5 dl purustatud pähkleid

Sulata kastrulis või. Lisa fariinsuhkur ja suhkur. Tõsta pliidilt. Lisa omavahel segatud kuivained ja seejärel lisa ükshaaval munad, pidevalt segades. Tükelda šokolaad taldrikule ja sulata kas veevannil või mikrolaineahjus poole minuti kaupa, vahepeal segades. Lisa sulašokolaad, piparkoogimaitseaine ja pähklipuru tainale ning sega ühtlaseks.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi, suurusega 15 x 25 cm. Küpseta 175 kraadi juures 30–35 minutit.
Kook on kõige maitsvam järgmisel päeval.

Allikas: prisma
Peakokk: Kreete

No comments:

Post a Comment