Monday, September 7, 2015

5a

 Vorstikeerud


250 lehttaignat
50 g salaamivorsti
1 muna
  • Lase külmutatud poetaigen üles sulada.
  • Rulli taigen õhemaks
  • Lao rullitud taignale ühtlaselt vorstiviilud.
  • Keera taigen koos vorstiviiludega tihedalt rulli.
  • Lõika saadud rullterava noagaumbes 1cm paksusteks viiludeks.
  • Aseta viiludahjuplaadile, määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.
 Ülejäänud taignast tegime veel kaneeli-suhkrusaiu

 









Peakokk:Lenna



 Hakklihapitsa

 


pitsajahu
1 sibul
(hapukurki, tomatit, paprikat vms)
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
1 tl pitsamaitseainet
200 g juustu

  • Haki sibul
  • Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
  • Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
  •  Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
  • Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
  • Viiluta paprika ja jaota pitsale.
  • Riivi juust ja puista kõige peale. 

 
Peakokk: Melani



Lihtne šokolaadidipp puuviljadega


 

(8-le)

1 dl šokolaadikreemi Nutella
2 sl piima või vett
2 banaani

2 kiivit
2 nektariini 
Pikki puutikke (grilltikud)

  • Sega sokolaadikreem vee või piimaga ühtlaseks, tõsta väikessesse kaussi.
  • Pese puuviljad, eemalda koored ja vajadusel kivid.
  • Lõika puuviljad tükkideks.
  • Aseta kõik kaunilt vaagnale. Lisa juurde pikad tikud. Tiku otsad võid eelnevalt kaunistada.
 
Peakokk: Hanna 



25.sept. - 2. tund
 
Pastaroog
 
200 g pastat
100 g singikuubikuid
200 g purustatud tomateid
50 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat jamaitsesta segu ipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.

 

Peakokk: Berlin



Küpsisetort


1 pakk tavalisi kandilisi küpsiseid
0,5 dl moosi
200g hapukoort
0,5 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
50 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
1 puhas väike kilekott

* Lao taldrikule 4 küpsist, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel neli küpsist ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja pane kilekotti.
* Täida kauss võimalikult kuuma kraaniveega ja aseta šokolaad koos kilekotiga otsapidi vette.
* Kui šokolaad on täiesti sulanud, siis lõika kääridega koti otsa väike auk ja nirista sokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.





Peakokk: Lysbeth


 
Kookospallid



 300 g kookoshelbeid
2 sl maisitärklist
1 sl sidrunimahla
1 tl vanillsuhkrut
400 g suhkruga kondenspiima

Kaunistamiseks
100 g tumedat šokolaadi
nonparelle

1. Pane kaussi kookoshelbed, maisitärklis,sidrunist pressitud mahl ja vanillsuhkur,sega suure lusikaga hästi läbi. Lisa kondentspiim ning sega puhaste kätega ühtlaseks taignaks.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta taignast märgade kätega pallid ning lao need paarisentimeetriste vahedega ahjuplaadile.
3. Küpseta 175 kraadi juures 20 min.või kuni pealispind on kergelt pruunistunud. Tõsta koogilabidaga restile jahtuma.
4. Sulata tükkideks murtud kuuma vette asetatud kausis. Tilguta kahvliga igale pätsile veidi sulašokolaadi ning raputa kohe peale ka nonparelle (enne, kui šokolaad tahkub). Lase restil veidi jahtuda).
 

Peakokk: Marian


No comments:

Post a Comment