Tuesday, September 8, 2015

8b

29.sept.- 2. tund

Koostis
1 keskmise suurusega baklažaan
100 g kreeka pähkleid
värsket peterselli
3 küüslauguküünt
veidi koriandrit
1 sibul
soola ja pipart
veidi äädikat !!!
taimeõli
Juhised
Lõika baklažaan pikkupidi õhukesteks viiludeks ning raputa viiludele soola. Prae õlis pehmeks ning lase jahtuda. Valmista täidis: purusta köögikombainis kreeka pähklid, petersell ning eraldi sibul ja küüslauk. Prae küüslauku ja sibulat õlis ning lisa purustatud kreeka pähklid ja petersell. Viimaks lisa maitseained, veidi äädikat ja sega hoolega. Laota veidi täidist igale baklažaaniviilule ning rulli need kokku.
Sellest kogusest saab 6-7 rulli.
Allikas: veganmaailm
Peakokk: Maike


Pikkpoiss, vähese vaevaga

 

400 g Hakkliha
2 pakki Seene-juustukuivsupp (à 18 g)
0.5 dl Vesi
1 tk Muna
1 viil Sai (või sepik)
Sega kuivsupp külma veega ja jäta 2 minutiks seisma. Leota saiaviil väheses vees ja pigista kuivaks. Sega supisegu, muna ja sai hakkliha hulka. Klopi massi seni, kuni vedelik on hakklihasse imbunud. Nii saad hea mahlase pikkpoisi. Vormi massist pikk päts, tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Allikas: toidutare

Kartulipuder  





Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Peakokk: Laura

Krõmpsuv mascarpone-parfee

 
250 g Mascarpone
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 l Laimi mahl
1 dl Purustatud maisikrõpsud (nachod)
1 spl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%

1. Aseta maitsestamata maisikrõpsud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures umbes kümme minutit.

2. Lase krõpsudel maha jahtuda, seejärel purusta need ja sega vanillisuhkruga.

3. Sega mascarpone hulka suhkur, vanillisuhkur, laimimahl ja nacho-puru.

4. Vahusta vahukoor mitte väga tugevaks vahuks ja ühenda see ettevaatlikult mascarpone-massi hulka.

5. Aseta segu sügavkülma tahenema.

HEA TEADA!
Tekstuur jääb maiusel pehmem, kui lisad segu hulka veidi alkoholi. Sobivad näiteks tekiila, mandliliköör või mõni tsitruseline naps. Peale krõpsude võid jäätise hulka puistata ka hakitud pähkleid.
Allikas: toidutare
Peakokk: Heleri

15.sept. - 1. tund

Soe kanasalat fetaga

 Hõrk broileri sisefilee ja soojad köögiviljad muudavad selle salati eriti maitsvaks ja toitvaks
Valmistusaeg: kuni 20 min
200 gBroileri sisefilee
5 tkKartul
100 gSuvikõrvits
Jääsalat
0.5 tkGranaatõun ( puhastatud seemned)
50 gFeta juust
Õli
Sool
Maitseürdid (kuivatatud)
KASTE
1 tlDijoni sinep
2 tlMesi (vedel)
2 splValge veini äädikas
2 splSidrunimahl
2 splÕli
1. Esmalt koori kartulid ning lõika need õhukesteks sektoriteks. Pane kartul 180 kraadisesse eelsoojendatud ahju umbes 10 minutiks küpsema, piserdades kartulitele veidi õli ning maitsestades soola ja ürtidega.
2. Samal ajal saad viilutada suvikõrvitsa ning hakkida kanafilee väiksemateks tükkideks. Maitsesta kanafilee vähese soolaga ning küpseta pannil. Kui kartulid on ahjus umbes 10 minutit olnud, lisa suvikõrvits ning küpseta veel 3-4 minutit. Enne serveerimist sega kokku kaste ning puhasta granaatõun.
3. Serveerimiseks tõsta salatikausi põhja salatilehed, siis pool granaatõuna kogusest, seejärel köögiviljad, kanafilee ning kõige peale uuesti granaatõuna seemned ja feta. Nirista peale kaste, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.


Allikas:toidutare
Peakokk: Hanna


Hakklihatäidisega cannellonid

 

Cannelonit15 tk

Lihakaste

Õli3 sl
Sibul1
Küüslauguküünt2 tk
Suitsupeekonit100 g
Veisehakkliha500 g
Tomatipüreed200 g
Köögivilja puljongit2 dl
Muna1
Soola
Pipart
Kuivatatud ürte

Tomatikaste

Tomatipüreed200 g
Küüslauguküünt2 tk
Oliivõli1 sl
Soola
Pipart

Peale

Alma kohvikoort2 dl
Valio Forte juustu riivitult80 g

Valmistamine

Lihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibulat, küüslauku ja peekonit 5 minutit. Pruunistamist jätkates lisa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistunud, maitsesta segu soola ja pipraga, lisa tomatipüree, puljong ja ürdid ning lase tasasel tulel kaane all kuni 1 tund podiseda. Jahuta ja sega hulka muna.

Keeda cannelonisid soolaga maitsestatud vees 4 minutit, kurna.

Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel kastme komponendid ja vala kaste vormi põhja. Täida iga toru hakklihatäidisega ja tõsta vormi üksteise kõrvale. Sega omavahel Alma koor ja Valio Forte juust ning vala vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit, lase veidi jahtuda ja serveeri.



Allikas: Valio
Peakokk: Eliisa

Šokolaadikreemikook
 

1 kogus šokolaadivahvlitest purutainast
4 suurt munakollast.
170 g peensuhkrut
40 g maisitärklist
1/4 tl soola
715 ml täispiima
115 g šokolaadi
85 g mõrušokolaadi
2 sl võid
1 tl vanillliessentsi
235 ml vahukoort
2 tl tuhksuhkrut
1  tl kakaopulbrit
Kuumuta praeahi 175 kraadini. Vooderda 23 cm läbimõõduga koogivorm šokolaadivahvlitest
purutaignaga.Küpseta 15minutit. Klopi munakollased väikeses kausis kahvliga lahti. Sega suures kausis suhkur, maisitärklis ja sool.Kuumuta keskmisele kuumusele  ja vispelda aeglaselt juurde piim. Jätka vispeldamist, kuni segu hakkab keema. Keeda 1 min. pidevalt vispeldades. Tõsta pool piimasegust kiiresti munakollaste juurde ja vispelda segamini, seejärel vala tagasi kastrulisse. Kuumuta segu uuesti keemiseni ja keeda 1 min pidevalt vispeldades. Tõsta kastrul pliidilt ära.Sega juurde sulatatud šokolaadid, või ja vanilliessents. Kata kreem toidukile või küpsetuspaberiga, et pinnale ei moodustuks nahka. Jahuta toatemperatuurini, seejärel tõsta  2 tunniks külmikusse tarduma. Täida küpsetatud koogipõhi šokolaadikreemiga ning jahuta kooki enne serveerimist  6 tundi. Vahusta vahukoor koos tuhksuhkruga tihkeks. Tõsta kook külmikust välja, aja vahukoor koogile ühtlaselt laiali ja puista üle kakaopulbriga.

 Allikas: 500 pirukat ja kooki

 

Peakokk: Kirsika


No comments:

Post a Comment