29.sept.- 2. tund
Koostis
1 keskmise suurusega baklažaan
100 g kreeka pähkleid
värsket peterselli
3 küüslauguküünt
veidi koriandrit
1 sibul
soola ja pipart
veidi äädikat !!!
taimeõli
1 keskmise suurusega baklažaan
100 g kreeka pähkleid
värsket peterselli
3 küüslauguküünt
veidi koriandrit
1 sibul
soola ja pipart
veidi äädikat !!!
taimeõli
Juhised
Lõika baklažaan pikkupidi õhukesteks viiludeks ning raputa viiludele soola. Prae õlis pehmeks ning lase jahtuda. Valmista täidis: purusta köögikombainis kreeka pähklid, petersell ning eraldi sibul ja küüslauk. Prae küüslauku ja sibulat õlis ning lisa purustatud kreeka pähklid ja petersell. Viimaks lisa maitseained, veidi äädikat ja sega hoolega. Laota veidi täidist igale baklažaaniviilule ning rulli need kokku.
Lõika baklažaan pikkupidi õhukesteks viiludeks ning raputa viiludele soola. Prae õlis pehmeks ning lase jahtuda. Valmista täidis: purusta köögikombainis kreeka pähklid, petersell ning eraldi sibul ja küüslauk. Prae küüslauku ja sibulat õlis ning lisa purustatud kreeka pähklid ja petersell. Viimaks lisa maitseained, veidi äädikat ja sega hoolega. Laota veidi täidist igale baklažaaniviilule ning rulli need kokku.
Sellest kogusest saab 6-7 rulli.
Allikas: veganmaailm
Peakokk: Maike
Pikkpoiss, vähese vaevaga
400 g Hakkliha
2 pakki Seene-juustukuivsupp (à 18 g)
0.5 dl Vesi
1 tk Muna
1 viil Sai (või sepik)
Sega kuivsupp külma veega ja jäta 2 minutiks seisma. Leota saiaviil väheses vees ja pigista kuivaks. Sega supisegu, muna ja sai hakkliha hulka. Klopi massi seni, kuni vedelik on hakklihasse imbunud. Nii saad hea mahlase pikkpoisi. Vormi massist pikk päts, tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.
Allikas: toidutare
Kartulipuder
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Peakokk: Laura
Krõmpsuv mascarpone-parfee
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 l Laimi mahl
1 dl Purustatud maisikrõpsud (nachod)
1 spl Vanillsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
1. Aseta maitsestamata maisikrõpsud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures umbes kümme minutit.
2. Lase krõpsudel maha jahtuda, seejärel purusta need ja sega vanillisuhkruga.
3. Sega mascarpone hulka suhkur, vanillisuhkur, laimimahl ja nacho-puru.
4. Vahusta vahukoor mitte väga tugevaks vahuks ja ühenda see ettevaatlikult mascarpone-massi hulka.
5. Aseta segu sügavkülma tahenema.
HEA TEADA!
Tekstuur jääb maiusel pehmem, kui lisad segu hulka veidi alkoholi. Sobivad näiteks tekiila, mandliliköör või mõni tsitruseline naps. Peale krõpsude võid jäätise hulka puistata ka hakitud pähkleid.
Allikas: toidutare
Peakokk: Heleri
15.sept. - 1. tund
Soe kanasalat fetaga
Hõrk broileri sisefilee ja soojad köögiviljad muudavad selle salati eriti maitsvaks ja toitvaks
Valmistusaeg: kuni 20 min
200 g | Broileri sisefilee | |
5 tk | Kartul | |
100 g | Suvikõrvits | |
Jääsalat | ||
0.5 tk | Granaatõun ( puhastatud seemned) | |
50 g | Feta juust | |
Õli | ||
Sool | ||
Maitseürdid (kuivatatud) | ||
KASTE | ||
1 tl | Dijoni sinep | |
2 tl | Mesi (vedel) | |
2 spl | Valge veini äädikas | |
2 spl | Sidrunimahl | |
2 spl | Õli |
2. Samal ajal saad viilutada suvikõrvitsa ning hakkida kanafilee väiksemateks tükkideks. Maitsesta kanafilee vähese soolaga ning küpseta pannil. Kui kartulid on ahjus umbes 10 minutit olnud, lisa suvikõrvits ning küpseta veel 3-4 minutit. Enne serveerimist sega kokku kaste ning puhasta granaatõun.
3. Serveerimiseks tõsta salatikausi põhja salatilehed, siis pool granaatõuna kogusest, seejärel köögiviljad, kanafilee ning kõige peale uuesti granaatõuna seemned ja feta. Nirista peale kaste, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.
Allikas:toidutare
Peakokk: Hanna
Hakklihatäidisega cannellonid
Cannelonit | 15 tk |
Lihakaste
Õli | 3 sl |
Sibul | 1 |
Küüslauguküünt | 2 tk |
Suitsupeekonit | 100 g |
Veisehakkliha | 500 g |
Tomatipüreed | 200 g |
Köögivilja puljongit | 2 dl |
Muna | 1 |
Soola | |
Pipart | |
Kuivatatud ürte |
Tomatikaste
Tomatipüreed | 200 g |
Küüslauguküünt | 2 tk |
Oliivõli | 1 sl |
Soola | |
Pipart |
Peale
Alma kohvikoort | 2 dl |
Valio Forte juustu riivitult | 80 g |
Valmistamine
Lihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibulat, küüslauku ja peekonit 5 minutit. Pruunistamist jätkates lisa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistunud, maitsesta segu soola ja pipraga, lisa tomatipüree, puljong ja ürdid ning lase tasasel tulel kaane all kuni 1 tund podiseda. Jahuta ja sega hulka muna.
Keeda cannelonisid soolaga maitsestatud vees 4 minutit, kurna.
Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel kastme komponendid ja vala kaste vormi põhja. Täida iga toru hakklihatäidisega ja tõsta vormi üksteise kõrvale. Sega omavahel Alma koor ja Valio Forte juust ning vala vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit, lase veidi jahtuda ja serveeri.
Allikas: Valio
Peakokk: Eliisa
1 kogus šokolaadivahvlitest purutainast
4 suurt munakollast.
170 g peensuhkrut
40 g maisitärklist
1/4 tl soola
715 ml täispiima
115 g šokolaadi
85 g mõrušokolaadi
2 sl võid
1 tl vanillliessentsi
235 ml vahukoort
2 tl tuhksuhkrut
1 tl kakaopulbrit
Kuumuta praeahi 175 kraadini. Vooderda 23 cm läbimõõduga koogivorm šokolaadivahvlitest
purutaignaga.Küpseta 15minutit. Klopi munakollased väikeses kausis kahvliga lahti. Sega suures kausis suhkur, maisitärklis ja sool.Kuumuta keskmisele kuumusele ja vispelda aeglaselt juurde piim. Jätka vispeldamist, kuni segu hakkab keema. Keeda 1 min. pidevalt vispeldades. Tõsta pool piimasegust kiiresti munakollaste juurde ja vispelda segamini, seejärel vala tagasi kastrulisse. Kuumuta segu uuesti keemiseni ja keeda 1 min pidevalt vispeldades. Tõsta kastrul pliidilt ära.Sega juurde sulatatud šokolaadid, või ja vanilliessents. Kata kreem toidukile või küpsetuspaberiga, et pinnale ei moodustuks nahka. Jahuta toatemperatuurini, seejärel tõsta 2 tunniks külmikusse tarduma. Täida küpsetatud koogipõhi šokolaadikreemiga ning jahuta kooki enne serveerimist 6 tundi. Vahusta vahukoor koos tuhksuhkruga tihkeks. Tõsta kook külmikust välja, aja vahukoor koogile ühtlaselt laiali ja puista üle kakaopulbriga.
Allikas: 500 pirukat ja kooki
Kuumuta praeahi 175 kraadini. Vooderda 23 cm läbimõõduga koogivorm šokolaadivahvlitest
purutaignaga.Küpseta 15minutit. Klopi munakollased väikeses kausis kahvliga lahti. Sega suures kausis suhkur, maisitärklis ja sool.Kuumuta keskmisele kuumusele ja vispelda aeglaselt juurde piim. Jätka vispeldamist, kuni segu hakkab keema. Keeda 1 min. pidevalt vispeldades. Tõsta pool piimasegust kiiresti munakollaste juurde ja vispelda segamini, seejärel vala tagasi kastrulisse. Kuumuta segu uuesti keemiseni ja keeda 1 min pidevalt vispeldades. Tõsta kastrul pliidilt ära.Sega juurde sulatatud šokolaadid, või ja vanilliessents. Kata kreem toidukile või küpsetuspaberiga, et pinnale ei moodustuks nahka. Jahuta toatemperatuurini, seejärel tõsta 2 tunniks külmikusse tarduma. Täida küpsetatud koogipõhi šokolaadikreemiga ning jahuta kooki enne serveerimist 6 tundi. Vahusta vahukoor koos tuhksuhkruga tihkeks. Tõsta kook külmikust välja, aja vahukoor koogile ühtlaselt laiali ja puista üle kakaopulbriga.
Allikas: 500 pirukat ja kooki
Peakokk: Kirsika
No comments:
Post a Comment