Monday, September 7, 2015

7b

14.sept. - 1. tund 

1 pk riisinuudleid
1/2 brokkolit
1/2 lillkapsast
1 pk. kirsstomateid
1 paprika
magushapukas Tai kaste

 

Peakokk: Viktoria


Hakkliha-aedviljasupp
 

250 g hakkliha
1spl rasvainet
1 sibul
1,5 l vett
väike kaalikas

3 porgandit
1/2 brokkolit
1/2 lillkapsast
3 kartulit 

(puljongipulbrit)
soola, maitserohelist 


 Valmistamine
Prae hakkliha rasvaines koos hakitud sibulaga.
Pane potti, lisa vesi, tükeldatud aedvili, lisa kartulitükid, maitsesta soolaga, keeda pehmeks.
Valmis supile puista peale maitserohelist, soovi korral lisa hapukoort.


Peakokk: Mia


Kolme šokolaadiga brownie'd

 

KoostisKoostis- ja maitseained
320 gVõi (soolata)
360 gTume kvaliteetne šokolaad
6 tkMuna
4 dlSuhkur
1 slvanilliekstrakt
4 dljahu
1 tlSool
1.2 dlValge šokolaadi nööpe või tükke
1.2 dlPoolmagusa šokolaadi nööpe või tükke
KAUNISTUSEKS
2 tlTuhksuhkur
Töövahendid: küpsetusvorm (mõõtmetega 29 × 23 × 5 cm), mille ääred ja põhi on küpsetuspaberiga vooderdatud.

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja tume šokolaad suures raske põhjaga potis madalal kuumusel. Sega kausis või suures mõõtekannus muna, peensuhkur ja vanilliekstrakt. Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi. Küpseta umbes 25 minutit. Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie'd küpsevad ka jahtudes. Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Gloria


28.sept. - 2. tund

Mozzarella-tomatisalat krõbedal saial



Valmistusaeg: kuni 20 min


1. Tükelda tomatid sektoriteks ja aseta koos kikerherneste, hakitud küüslaugu ja puruks rebitud basiilikuga kaussi.
2. Lisa oliiviõli, sool ja pipar. Sega korralikult läbi ja jäta paariks minutiks tõmbama.

3. Lisa rukola ja põldkännak, sega kergelt läbi ja aseta kahele krõbedale röstitud saiaviilule. Kõige peale tõsta mozzarella.

 Allikas: Toidutare


Peakokk: Kertu



1. Sega linajahu piima ja veega ning jäta 10 minutiks paisuma.
2. Haki küüslauk. Sega kõik teised ained hakkliha hulka, maitsesta soola-pipraga ja klopi korralikult läbi.

3. Vormi tainast 12 kotletti, paneeri need riivsaias ning prae kuumal pannil õlis 2–3 minutit.

4. Vähenda pliidi kuumust ja küpseta kotletid kaane all valmis.
Allikas: toidutare

Kartulipuder

Koostisosad


1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0.25 tl musta pipart


Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri. 
Allikas : Nami-nami

Peakokk: Bret


Õuna-šokolaadikook



100 g võid või margariini
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 õuna (oleneb õunte suurusest)
fariinsuhkrut

Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse.

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga ümmargust vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.
Allikas: Kokkama.ee

Peakokk: Emma

No comments:

Post a Comment