1 pk riisinuudleid
1/2 brokkolit
1/2 lillkapsast
1 pk. kirsstomateid
1 paprika
magushapukas Tai kaste
Peakokk: Viktoria
Hakkliha-aedviljasupp
250 g hakkliha
1spl rasvainet
1 sibul
1,5 l vett
väike kaalikas
3 porgandit
1/2 brokkolit
1/2 lillkapsast
3 kartulit
(puljongipulbrit)
soola, maitserohelist
Valmistamine
Prae hakkliha rasvaines koos hakitud sibulaga.
Pane potti, lisa vesi, tükeldatud aedvili, lisa kartulitükid, maitsesta soolaga, keeda pehmeks.
Valmis supile puista peale maitserohelist, soovi korral lisa hapukoort.
Peakokk: Mia
Kolme šokolaadiga brownie'd
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
320 g | Või (soolata) | |
360 g | Tume kvaliteetne šokolaad | |
6 tk | Muna | |
4 dl | Suhkur | |
1 sl | vanilliekstrakt | |
4 dl | jahu | |
1 tl | Sool | |
1.2 dl | Valge šokolaadi nööpe või tükke | |
1.2 dl | Poolmagusa šokolaadi nööpe või tükke | |
KAUNISTUSEKS | ||
2 tl | Tuhksuhkur |
Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja tume šokolaad suures raske põhjaga potis madalal kuumusel. Sega kausis või suures mõõtekannus muna, peensuhkur ja vanilliekstrakt. Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi. Küpseta umbes 25 minutit. Brownie'd on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie'd küpsevad ka jahtudes. Serveerimiseks lõika soe küpsetis ruutudeks ja kuhja need suurele taldrikule ning raputa peale väiksest sõelast teelusikaga läbipressitud tuhksuhkur.
Peakokk: Gloria
28.sept. - 2. tund
Allikas: Toidutare
Peakokk: Kertu
Kartulipuder
1 kg
kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0.25 tl musta pipart
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri. Allikas : Nami-nami
Peakokk: Bret
100 g võid või margariini
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 õuna (oleneb õunte suurusest)
fariinsuhkrut
Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga ümmargust vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.
Peakokk: Emma
28.sept. - 2. tund
Mozzarella-tomatisalat krõbedal saial
Valmistusaeg: kuni 20 min
12 tk | Küps tomat | |
300 g | Konserv- või keedetud kikerherned | |
3 tk | Küüslauguküüs | |
Basiilik | ||
24 spl | Oliiviõli | |
Sool | ||
Must pipar | ||
Rukola | ||
Lambasalat | ||
12 viilu | Lavašš, ciabatta või sepik | |
6 tk | Pühvlipiima-mozzarella pall |
1. Tükelda tomatid sektoriteks ja aseta koos kikerherneste, hakitud küüslaugu ja puruks rebitud basiilikuga kaussi.
2. Lisa oliiviõli, sool ja pipar. Sega korralikult läbi ja jäta paariks minutiks tõmbama.
3. Lisa rukola ja põldkännak, sega kergelt läbi ja aseta kahele krõbedale röstitud saiaviilule. Kõige peale tõsta mozzarella.
2. Lisa oliiviõli, sool ja pipar. Sega korralikult läbi ja jäta paariks minutiks tõmbama.
3. Lisa rukola ja põldkännak, sega kergelt läbi ja aseta kahele krõbedale röstitud saiaviilule. Kõige peale tõsta mozzarella.
Allikas: Toidutare
Peakokk: Kertu
1. Sega linajahu piima ja veega ning jäta 10 minutiks paisuma.
2. Haki küüslauk. Sega kõik teised ained hakkliha hulka, maitsesta soola-pipraga ja klopi korralikult läbi.
3. Vormi tainast 12 kotletti, paneeri need riivsaias ning prae kuumal pannil õlis 2–3 minutit.
4. Vähenda pliidi kuumust ja küpseta kotletid kaane all valmis.
2. Haki küüslauk. Sega kõik teised ained hakkliha hulka, maitsesta soola-pipraga ja klopi korralikult läbi.
3. Vormi tainast 12 kotletti, paneeri need riivsaias ning prae kuumal pannil õlis 2–3 minutit.
4. Vähenda pliidi kuumust ja küpseta kotletid kaane all valmis.
Allikas: toidutare
Kartulipuder
Koostisosad
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0.25 tl musta pipart
Valmistamine
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Peakokk: Bret
Õuna-šokolaadikook
100 g võid või margariini
100 g tumedat šokolaadi
2 muna
1,25 dl suhkrut
1,25 dl jahu
0,5 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 õuna (oleneb õunte suurusest)
fariinsuhkrut
Sulata või ja tükelda sellesse šokolaad. Sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahu-kaneeli-küpsetuspulbrisegu. Lisa ka või-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Koori ja viiluta õunad ning sega taignasse.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 24cm läbimõõduga ümmargust vormi). Raputa koogile fariinsuhkrut. Küpseta 175 kraadisises ahjus 35-45 minutit.
Allikas: Kokkama.ee
Peakokk: Emma
No comments:
Post a Comment