Thursday, September 17, 2015

6b

21.sept.- 1. tund

Kohupiima-plaadikoook
 
225 g jahu
125 g võid
100 g suhkrut
1 muna
veerand tl soola
Täidis:
400 g kohupiima
100 g hapukoort
40 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
1 sl jahu
2 sl pehmet võid

Valmista liivatainas ja küpseta poolvalmis koogialus. Sega täidiseained hoolikalt ühtlaseks massiks. Määri sileda kihina poolküpse põhja peale, pintselda munakollasega.
Küpseta 180 kraadi juures.
 
 
 
Peakokk: Mia
 
 Lihtsad lihapallid ahjukartulitega 
 

400 g hakkliha
2 sl külma vett 
1 muna
0,5 tl pipart
1 dl riivsaia
1 sibul
1 tl soola
 
Valmistamine:
1. Koori ja haki sibul peeneks.
2. Pane kaussi hakkliha, sibul, riivsai, muna, vesi, sool, pipar ja sega käega kõik ühtlaseks.
3. Veereta käte vahel väikesed pallid ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
4. Küpseta lihapalle 220 kraadi juures 10 minutit. Võta pallid ahjust välja ja sega läbi. 
Alanda kuumust 180 kraadini ning küpseta lihapalle veel 10 minutit.
8 kartulit
jääsalat
Serveeri ahjukartulite ja jääsalatiga.
 
 
Peakokk: Irene Liis 


12.okt.- 2.tund

Caesari salat kanaga


2 kanafileed
2 kera rooma salatit
200 g kirsstomateid
Küüslaugukrutoonid:
6-8 viilu ciabatta vms leiba
1 suur küüslauguküüs
praadimiseks õli
Salatikaste:
1 toores munakollane 
0.5 tl Dijoni sinepit
1 sl sidrunimahla
1 hakitud küüslauguküüs
0.5 tl Worcesteri kastet
4-5 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
veidi riivitud parmesani
Lisaks:
25 g riivitud parmesani või nt Džiugas MIX salatite juustusegu
Eemalda rooma salatitelt välimised ja katkised lehed ning pese salatilehed puhtaks. Kuivata hoolega. Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ning aseta suurele vaagnale või salatikaussi. Poolita tomatid. Valmista küüslaugukrutoonid. Lõika ciabatta vms paksudeks viiludeks. Edasi on kaks varianti. Kui ahi sees on, siis rebi saiaviilud tükkideks, nirista peale oliiviõli ning puista hakitud küüslauku peale. Küpseta ahjus krõbedaks, lase jahtuda. Kui ahju (sees) ei ole, siis prae saiaviilud kuumal pannil õlis kuldseks. Hõõru veidi jahtunud leivaviilud poolitatud küüslauguga üle. Lõika või murra väiksemateks tükkideks. Valmista salatikaste. Selleks haki küüslauk hästi peeneks. Lisa toores munarebu, Dijoni sinep, sidrunimahl, riivjuust ja Worcesteri kaste ning vispelda kaste ühtlaseks. Nirista vähehaaval juurde oliiviõli, kastet vispliga segades. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kastet salatilehtedele, puista peale riivitud parmesan ning sega salatilehed kastmega läbi. Lisa salatile küüslaugukrutoonid ja serveeri. Kui soovid valmistada Caesari salatit kanaga, siis arvesta nelja sööja jaoks kaks kanafileed. Kuna kanafileed kipuvad väga tuimad olema, siis valmista neid järgmiselt. Sega kausis 4 dl vett ja 2 sl soola, aseta kanafileed kaussi, kata kinni ning pane 30 minutiks külmkappi. Siis nõruta ja loputa külma jooksva vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika kanafileed õhemateks viiludeks, maitsesta soola-pipraga ning prae saadud kanaeskalopid pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Lõika viiludeks või tükkideks ja lisa salatile.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Maria

Šokolaadi-plaadikook
 

200 g mõru šokolaadi (70%)
5 muna
4 dl suhkrut
4,5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
5 sl mõru kakaopulbrit
näpuotsaga soola
2 dl vett
300g võid

Šokolaadiglasuur
200 g mõru šokolaadi (70%)
2 dl vahukoort
2 sl hästi kanget kohvi
2 dl kookoshelbeid (peale)

Vahusta munad suhkruga. Ühenda kuivained (jahu, küpsetuspulber, kakao, sool)  ja sega ettevaatlikult 
munavahu hulka. Lisa vesi ja sulatatud või. Vooderda ahjuplaat (40x35 cm) küpsetuspaberiga ja laota 
sinna tainas.. Puista peale jämedalt hakitud sokolaad. küpseta 200 kraadises ahjus 10-15minutit. 
Proovi tikuga küpsust- kook peaks ahjust välja võttes olema seest veidi tainanae, et ta hiljem mahlane jääks.
 Lase valmiskoogil jahtuda. Glasuuri tarvis jahuta koor keemiseni, lisa kohv, lase veidi jahtuda. 
Lisa ka hakitud šokolaad ja sulata segus. Vala saadud glasuur koogile. Puista üle kookosega ja lase tahkuda.
 Lõika kook jahtunult ruutudeks.
 
 
 
peakokk: Meeli

No comments:

Post a Comment