Puuviljasalat juustuga
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
100 g | Jääsalat | |
2 tk | Õun | |
4 tk | Ploom | |
2 tk | Pirn | |
200 g | Viinamarjad | |
200 g | Juust | |
5 spl | Majonees | |
2 spl | Maitsestamata jogurt | |
Sool |
1. Tükelda jääsalat.
2. Lõika õunad ja pirnid neljaks sektoriks, eemalda südamikud ja viiluta.
3. Poolita ploomid, eemalda kivid ja viiluta. Poolita viinamarjad.
4. Tükelda juust kuubikuteks.
5. Sega kastmeks majonees ja jogurt, maitsesta näpuotsatäie soolaga. Sega salatiained kastmega ja serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Maria
Mie Goreng ehk praetud nuudlid kana ja köögiviljaga
125 g munanuudleid
150 g kanafileed, väikeseks tükeldatuna
2 muna
2 keskmise suurusega porgandit, piklike tükkidena
100 g kapsast (sobib nii Hiina kapsas, pak choi vm)
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit
2 sl heledat sojakastet
2 sl tumedat sojakastet
2 sl austrikastet
3 sl kecap manis (Indoneesia köögile iseloomulik magus-soolane kaste, võib asendada tavalise sojakastmega, millele on lisatud veidi suhkrut või suhkrusiirupit)
peotäis rohelist sibulat, hakituna
1 tl seesamiõli
soola ja pipart maitsetamiseks
õli praadimiseks
150 g kanafileed, väikeseks tükeldatuna
2 muna
2 keskmise suurusega porgandit, piklike tükkidena
100 g kapsast (sobib nii Hiina kapsas, pak choi vm)
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit
2 sl heledat sojakastet
2 sl tumedat sojakastet
2 sl austrikastet
3 sl kecap manis (Indoneesia köögile iseloomulik magus-soolane kaste, võib asendada tavalise sojakastmega, millele on lisatud veidi suhkrut või suhkrusiirupit)
peotäis rohelist sibulat, hakituna
1 tl seesamiõli
soola ja pipart maitsetamiseks
õli praadimiseks
Keeda nuudleid vastavalt pakendi instruktsioonile. Kurna. Lisa veidi õli ja sega kecap manis kastmega läbi.
Kuumuta vokkpannil õli. Klopi munad lahti ning voki muna kiirelt ja pidevalt segades õli sees läbi. Tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil järmine kogus õli ning prae hakitud sibul, küüslauk ja ingver läbi. Lisa kanatükid ning lase need läbi küpseda. Järgmisena lisa porgand, roheline sibul (jäta veidi alles pealepuistamiseks), kapsas ning eelnevalt praetud muna ja nuudlid. Lisa sojakastmed ja austrikaste ning seesamiõli. Sega kõik läbi ning voki veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe ja puista peale rohelist sibulat.
Kuumuta vokkpannil õli. Klopi munad lahti ning voki muna kiirelt ja pidevalt segades õli sees läbi. Tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil järmine kogus õli ning prae hakitud sibul, küüslauk ja ingver läbi. Lisa kanatükid ning lase need läbi küpseda. Järgmisena lisa porgand, roheline sibul (jäta veidi alles pealepuistamiseks), kapsas ning eelnevalt praetud muna ja nuudlid. Lisa sojakastmed ja austrikaste ning seesamiõli. Sega kõik läbi ning voki veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe ja puista peale rohelist sibulat.
Peakokk: Nete
Šokolaadi-banaani juustutort
BISKVIIT | ||
4 tk | Muna | |
2 dl | Suhkur | |
2 dl | Nisujahu | |
3 spl | Mõru kakaopulber | |
1 tl | Küpsetuspulber | |
IMMUTAMISEKS | ||
1 tk | Värskelt pressitud laimi mahl | |
2 dl | Vesi | |
TÄIDIS | ||
400 g | Maitsestamata toorjuust | |
1 dl | Suhkur | |
100 g | Tume šokolaad (70% kakaosisaldusega) | |
2 dl | Rõõsk koor 35% | |
3 spl | Konjak või rumm | |
3 tk | Banaan | |
KAUNISTAMISEKS | ||
Hakitud šokolaad |
1. Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakaoja küpsetuspulbriga. Sõelu kuivained munavahu peale ning sega ettevaatlikult läbi.
2. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.
3. Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.
4. Lõika jahtunud biskviitpõhi 2–3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis.
5. Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist hakitud šokolaadiga.
2. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.
3. Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.
4. Lõika jahtunud biskviitpõhi 2–3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis.
5. Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist hakitud šokolaadiga.
Allikas: Toidutare
Peakokk: Annabel
25.sept. - 2. tund
Bruschettad tomati-mozarella juustuga
Bruschetta'sid peaks sööma kohe peale valmistamist, et nad ära ei vettiks ja jääks krõbedad!
25.sept. - 2. tund
Bruschettad tomati-mozarella juustuga
Vaja läheb:
• 13 viilu ciabattat
• 5 tomatit
• oliiviõli
• 3 küünt küüslauku
• värsket hakitud basiilikut
• soola ja pipart
• 1 karp mozarella juustu
• Pestot
Valmistusviis:
1. Tükelda tomatid ja mozarella juust võimalikult
pisikesteks tükkideks.
2. Lisa purustatud või hakitud küüslauk, hakitud basiilik,
sool, pipar ja oliiviõli. Sega läbi ja jäta seisma.
3. Rösti ciabatta viilud 180-kraadises ahjus ~5 minutit
krõbedaks – määri saiaviiludele oliivõli enne ahjupanekut.
4. Määri osad krõbedad saiad küüslauguga, teised pestoga
kokku.
5. Tõsta segu ciabatta viiludele ja nirista peale veel
oliiviõli.
Bruschetta'sid peaks sööma kohe peale valmistamist, et nad ära ei vettiks ja jääks krõbedad!
Peakokk: Jade
Ravioolid juustu ja suitsukana täidisega
Pastataigen
muna | 3 |
jahu | 250g |
Täidis
sibul | 1 |
nahata suitsutatud kanakintsu | 200g |
riivitud (Forte) juustu | 100g |
oliiviõli |
Kaste
35% rõõska koort | 400ml |
küüslaugu küünt | 3 |
päikesekuivatatud tomatit | 4 |
oliivõli | |
jahvatatud valget pipart | |
soola |
Valmistamine
Ravioolide jaoks valmista pastataigen munast ja jahust.
Värske pastatainas on hoopis midagi muud, kui poest ostetu – lihtne teha samuti. Kui pastamasin olemas, siis vajalikud vahendid pastataina tegemiseks on vaid jahu, muna ning veidike õli.
Kuhja jahu lauale. Tee jahu kuhja peale väike auk ning lisa sinna muna ja õli.
Nüüd hakka tainast kokku segama –
tasapisi lähedal oleva jahuservi koguaeg munasegusse tõmmates. Kasuta
käte abi, sest lusika tainast segada on justkui ise jalgratast
leiutada:) Sõtku korralikult, et tainas jääks ilus elastne ja pehme. See
ei tohi kohe kindlasti käte külge jääda.
Nüüd tulebki mängu pastamasin. Tee
tainapall pooleks, nii on lihtsam seda pastamasinaga töödelda. Alustades
alguses suuremast vahest, rulli tainas ettevaatlikult läbi pastamasina.
Korda seda veel üks kord. Seejärel keera
pastamasina vahe väiksemaks ühe numbri võrra ning rulli tainast jälle 2
korda läbi pastamasina. Toimi vahe vähendamist seni, kuni pastatainas
on soovitud pakuseni rullitud. Tee sama ka teise tainaribaga.
Täidise valmistamiseks pane täidise koostisosad mikserisse ning püreesta kõik ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Pane jahusele pinnale üks tainariba.
Aseta sellele peale lusikatäis täidist mõistlike vahedega. Seejärel
niisuta täidisepallide vahelt sõrmedega kergelt veega (et teine tainas
paremini kinnituks) ning pane peale teine tainariba (see las olla veidi
suurem, kuna tuleks peale asetada mitte nii pingule tõmmatult).
Seejärel suru kergelt kaks tainast
näpuga täidiste vahelt kinni ning lõika seejärel välja raviooliruudud.
Näppude vahel suru kõik ravioolid äärtest veel korralikult kinni.
Täidis:
Prae tükeldatud sibul õlis kergelt nii, et sibul muutuks klaasjaks. Pane praetud sibul, suitsukana tükid ja riivitud juust köögikombaini ja sega ühtlaseks ilma tükkideta massiks. Vormi ravioolid ja keeda ravioole kuni 3 minutit (küpsusaste al dente).
Kaste:
Haki küüslauk ja tomatid, prae neid mõni minut oliivõlis ja lisa vahukoor. Keeda madalal kuumusel kuni kaste on paks ja veniv (see võtab aega umbes 20-30 minutit). Maitsesta.
Serveeri ravioolid koos kastmega ning riivitud Forte juustuga, kaunistuseks lisa leht basiilikut.
Allikas: Valio
Peakokk: Diana
Kuninganna kook
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
2 tk | Muna | |
2 dl | Suhkur | |
2 dl | Rõõsk koor 10% | |
4 dl | Nisujahu | |
2 tl | Küpsetuspulber | |
1 tl | Vanillsuhkur | |
100 g | Või (sulatatud) | |
4 kuni 5 dl | Marjad (mustikas, vaarikas) |
Vahusta munad suhkruga. Lisa järgemööda koor, omavahel
segatud kuivained ja või. Sega ühtlaseks tainaks ja pane tainas võiga
määritud 26–28 cm läbimõõduga ümmargusse või neljakandilisse koogivormi.
Puista peale marjad. Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit. Lase
jahtuda ja lõika ruutudeks.
Allikas: toidutare
Peakokk: Rebeca
No comments:
Post a Comment