Monday, September 7, 2015

8a

11. sept. 2015 - 1. tund

Puuviljasalat juustuga

 

KoostisKoostis- ja maitseained
100 gJääsalat
2 tkÕun
4 tkPloom
2 tkPirn
200 gViinamarjad
200 gJuust
5 splMajonees
2 splMaitsestamata jogurt

Sool

1. Tükelda jääsalat.

2. Lõika õunad ja pirnid neljaks sektoriks, eemalda südamikud ja viiluta.

3. Poolita ploomid, eemalda kivid ja viiluta. Poolita viinamarjad.

4. Tükelda juust kuubikuteks.

5. Sega kastmeks majonees ja jogurt, maitsesta näpuotsatäie soolaga. Sega salatiained kastmega ja serveeri kohe.


Allikas: toidutare

Peakokk: Maria


Mie Goreng ehk praetud nuudlid kana ja köögiviljaga

 


125 g munanuudleid
150 g kanafileed, väikeseks tükeldatuna
2 muna
2 keskmise suurusega porgandit, piklike tükkidena
100 g kapsast (sobib nii Hiina kapsas, pak choi vm)
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit
2 sl heledat sojakastet
2 sl tumedat sojakastet
2 sl austrikastet
3 sl kecap manis (Indoneesia köögile iseloomulik magus-soolane kaste, võib asendada tavalise sojakastmega, millele on lisatud veidi suhkrut või suhkrusiirupit)
peotäis rohelist sibulat, hakituna
1 tl seesamiõli
soola ja pipart maitsetamiseks
õli praadimiseks

Keeda nuudleid vastavalt pakendi instruktsioonile. Kurna. Lisa veidi õli ja sega kecap manis kastmega läbi.
Kuumuta vokkpannil õli. Klopi munad lahti ning voki muna kiirelt ja pidevalt segades õli sees läbi. Tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil järmine kogus õli ning prae hakitud sibul, küüslauk ja ingver läbi. Lisa kanatükid ning lase need läbi küpseda. Järgmisena lisa porgand, roheline sibul (jäta veidi alles pealepuistamiseks), kapsas ning eelnevalt praetud muna ja nuudlid. Lisa sojakastmed ja austrikaste ning seesamiõli. Sega kõik läbi ning voki veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga. 
Serveeri kohe ja puista peale rohelist sibulat. 


Peakokk: Nete

Šokolaadi-banaani juustutort


1. Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega jahu kakaoja küpsetuspulbriga. Sõelu kuivained munavahu peale ning sega ettevaatlikult läbi.

2. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175kraadises ahjus 20 minutit või kuni biskviidi sisse torgatud tikk jääb puhtaks. Lase biskviidil jahtuda.

3. Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkruga. Sega hulka kuumaveevannil sulatatud šokolaad, vahustatud koor ja alkohol. Koori ja viiluta banaanid.

4. Lõika jahtunud biskviitpõhi 2–3 kihiks. Tõsta esimene biskviidikiht tordialusele ja immuta seda veega lahjendatud laimimahlaga. Pane peale toorjuustutäidist ning banaaniviile. Kata teise biskviidikihiga, immuta ja määri peale täidist. Kui tuleb ka kolmas biskviidikiht, lisa ka teisele biskviidile banaane; pane siis kolmas biskviit, immuta ja laota peale täidis.

5. Tõsta tort külma ja jäta sinna neljaks tunniks kuni ööks maitsestuma. Kaunista vahetult enne serveerimist hakitud šokolaadiga.

Allikas: Toidutare
Peakokk: Annabel


25.sept. - 2. tund

Bruschettad tomati-mozarella juustuga
 



Vaja läheb:



• 13 viilu ciabattat

• 5 tomatit

• oliiviõli

• 3 küünt küüslauku

• värsket hakitud basiilikut

• soola ja pipart

•  1 karp mozarella juustu

• Pestot



Valmistusviis:



1. Tükelda tomatid ja mozarella juust võimalikult pisikesteks tükkideks.

2. Lisa purustatud või hakitud küüslauk, hakitud basiilik, sool, pipar ja oliiviõli. Sega läbi ja jäta seisma.

3. Rösti ciabatta viilud 180-kraadises ahjus ~5 minutit krõbedaks – määri saiaviiludele oliivõli enne ahjupanekut.

4. Määri osad krõbedad saiad küüslauguga, teised pestoga kokku.

5. Tõsta segu ciabatta viiludele ja nirista peale veel oliiviõli.

Bruschetta'sid peaks sööma kohe peale valmistamist, et nad ära ei vettiks ja jääks krõbedad!
Peakokk: Jade 





Ravioolid juustu ja suitsukana täidisega


 

Pastataigen



muna 3
jahu 250g

Täidis


sibul 1
nahata suitsutatud kanakintsu 200g
riivitud (Forte) juustu 100g
oliiviõli

Kaste


 35% rõõska koort 400ml
küüslaugu küünt 3
päikesekuivatatud tomatit 4
oliivõli
jahvatatud valget pipart
soola

Valmistamine


Ravioolide jaoks valmista pastataigen munast ja jahust.
 Värske pastatainas on hoopis midagi muud, kui poest ostetu – lihtne teha samuti. Kui pastamasin olemas, siis vajalikud vahendid pastataina tegemiseks on vaid jahu, muna ning veidike õli.

Kuhja jahu lauale. Tee jahu kuhja peale väike auk ning lisa sinna  muna ja õli.
Nüüd hakka tainast kokku segama – tasapisi lähedal oleva jahuservi koguaeg munasegusse tõmmates. Kasuta käte abi, sest lusika tainast segada on justkui ise jalgratast leiutada:) Sõtku korralikult, et tainas jääks ilus elastne ja pehme. See ei tohi kohe kindlasti käte külge jääda.
Nüüd tulebki mängu pastamasin. Tee tainapall pooleks, nii on lihtsam seda pastamasinaga töödelda. Alustades alguses suuremast vahest, rulli tainas ettevaatlikult läbi pastamasina.
Korda seda veel üks kord. Seejärel keera pastamasina vahe väiksemaks ühe numbri võrra ning rulli tainast jälle 2 korda läbi pastamasina. Toimi vahe vähendamist seni, kuni pastatainas on soovitud pakuseni rullitud. Tee sama ka teise tainaribaga.

Täidise valmistamiseks pane täidise koostisosad mikserisse ning püreesta kõik ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Pane jahusele pinnale üks tainariba. Aseta sellele peale lusikatäis täidist mõistlike vahedega. Seejärel niisuta täidisepallide vahelt sõrmedega kergelt veega (et teine tainas paremini kinnituks) ning pane peale teine tainariba (see las olla veidi suurem, kuna tuleks peale asetada mitte nii pingule tõmmatult).
Seejärel suru kergelt kaks tainast näpuga täidiste vahelt kinni ning lõika seejärel välja raviooliruudud. Näppude vahel suru kõik ravioolid äärtest veel korralikult kinni.

Täidis:
Prae tükeldatud sibul õlis kergelt nii, et sibul muutuks klaasjaks. Pane praetud sibul, suitsukana tükid ja riivitud juust köögikombaini ja sega ühtlaseks ilma tükkideta massiks. Vormi ravioolid ja keeda ravioole kuni 3 minutit  (küpsusaste al dente).


Kaste:
Haki küüslauk ja tomatid, prae neid mõni minut oliivõlis ja lisa vahukoor. Keeda madalal kuumusel kuni kaste on paks ja veniv (see võtab aega umbes 20-30 minutit). Maitsesta.
 

Serveeri ravioolid koos kastmega ning riivitud Forte juustuga, kaunistuseks lisa leht basiilikut.

Allikas: Valio 
 

Peakokk: Diana


Kuninganna kook

 

Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
2 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 10%
4 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
100 g Või (sulatatud)
4 kuni 5 dl Marjad (mustikas, vaarikas)
Vahusta munad suhkruga. Lisa järgemööda koor, omavahel segatud kuivained ja või. Sega ühtlaseks tainaks ja pane tainas võiga määritud 26–28 cm läbimõõduga ümmargusse või neljakandilisse koogivormi. Puista peale marjad. Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Allikas: toidutare
Peakokk: Rebeca


No comments:

Post a Comment