Tuesday, September 8, 2015

9b

Taco'd






 

Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamole-kastet.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit

1 slõli
 
1 tkSibul
500 gHakkliha
1 purktuline taco-kaste
1 tlSool
0.25 tlMust pipar
1 pakktaco-koored
1 tk (punane)Paprika
1 tkPunane sibul
100 gRiivjuust
SERVEERIMISEKS
Guacamole kaste
Hapukoor
Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja hakkliha. Prae umbes 10 minutit, kuni kõik on pruunistunud. Lisa taco-kaste, sool ja pipar ning kuumuta veel 15 minutit. Tõsta taco-koorte vahele hakklihatäidist. Puista peale hakitud paprikat ja sibulat ning riputa üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Serveeri guacamole ja soovi korral maitse mahendamiseks hapukoorega. 

Allikas: toidutare

Peakokk: Mesike


Karrilõhe juustukattega + salat

 


Poole tunniga saad valmis maitsva piduliku õhtusöögi. Kreemjas juustukate teeb lõheroa eriti mahlaseks. 
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika lõhe viiludeks ja pane ahjuvormi.

2. Pese ja ribasta porru, laota lõhele.

3. Sega hapukoor pressitud küüslaugu, karri, soola ja pipraga. Määri segu lõheviiludele ning puista üle juustuga.

4. Küpseta ahjus 225° juures 20–30 minutit ehk kuni kala on küps ja juust sulanud.

Allikas: toidutare

Salat:
4 tomatit 
1 suur kurk
Õlikaste

Peakokk: Liis K.


Luksuslik õunakook valge šokolaadiga

 

Küpseta kook võimaluse korral valmis päev varem, nii maitseb see serveerides kõige paremini. Lisandiks sobib hästi Türgi jogurtiga segatud vahukoor.
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus: 10 portsjonit


1. Haki šokolaad ja sulata veevannil. Eralda munakollased -valgetest.

2. Vahusta toasoe või suhkruga siidjaks. Siis vahusta ükshaaval hulka munakollased. Lisa ka piim, šokolaad, kaerahelbed ja sool. Sega jahu kardemoni ja küpsetuspulbriga ning sõelu tainasse. Sega tainas ühtlaseks.

3. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.

4. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesteks sektoriteks.

5. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vajuta õunasektorid tainasse.

6. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küps. Lase koogil enne serveerimisalusele tõstmist korralikult jahtuda. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri vahukoore-jogurtivahuga.




Allikas: toidutare
Peakokk: Chrisanne



No comments:

Post a Comment