Taco'd
Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamole-kastet.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1 sl | õli | |
1 tk | Sibul | |
500 g | Hakkliha | |
1 purk | tuline taco-kaste | |
1 tl | Sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 pakk | taco-koored | |
1 tk (punane) | Paprika | |
1 tk | Punane sibul | |
100 g | Riivjuust | |
SERVEERIMISEKS | ||
Guacamole kaste | ||
Hapukoor |
Allikas: toidutare
Peakokk: Mesike
Karrilõhe juustukattega + salat
Poole tunniga saad valmis maitsva piduliku õhtusöögi. Kreemjas juustukate teeb lõheroa eriti mahlaseks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
700 g | Lõhefilee | |
1 tk | Väike porru | |
2 dl | Lahja hapukoor | |
1 tk | Suur küüslauguküüs | |
1 tl | Karri | |
1 tl | Sool | |
0.5 tl | Must pipar | |
1 dl | Riivitud juust |
1. Lõika lõhe viiludeks ja pane ahjuvormi.
2. Pese ja ribasta porru, laota lõhele.
3. Sega hapukoor pressitud küüslaugu, karri, soola ja pipraga. Määri segu lõheviiludele ning puista üle juustuga.
4. Küpseta ahjus 225° juures 20–30 minutit ehk kuni kala on küps ja juust sulanud.
2. Pese ja ribasta porru, laota lõhele.
3. Sega hapukoor pressitud küüslaugu, karri, soola ja pipraga. Määri segu lõheviiludele ning puista üle juustuga.
4. Küpseta ahjus 225° juures 20–30 minutit ehk kuni kala on küps ja juust sulanud.
Allikas: toidutare
Salat:
4 tomatit
1 suur kurk
Õlikaste
Peakokk: Liis K.
Küpseta kook võimaluse korral valmis päev varem, nii maitseb see serveerides kõige paremini. Lisandiks sobib hästi Türgi jogurtiga segatud vahukoor.
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus: 10 portsjonit
200 g | Valge šokolaad | |
175 g | Toasoe või | |
1 dl | Suhkur | |
4 tk | Muna | |
1 dl | Piim | |
1.5 dl | Kaerahelbed (täistera) | |
0.5 tl | Sool | |
1.5 dl | Nisujahu | |
2 tl | Jahvatatud kardemon | |
1.5 tl | Küpsetuspulber | |
2 tk | Hapu õun | |
Tuhksuhkur kaunistamiseks | ||
SERVEERIMISEKS | ||
Vahustatud rõõsk koor 35% ja Türgi jogurt (1:1) | ||
Vanillsuhkur maitsestamiseks |
1. Haki šokolaad ja sulata veevannil. Eralda munakollased -valgetest.
2. Vahusta toasoe või suhkruga siidjaks. Siis vahusta ükshaaval hulka munakollased. Lisa ka piim, šokolaad, kaerahelbed ja sool. Sega jahu kardemoni ja küpsetuspulbriga ning sõelu tainasse. Sega tainas ühtlaseks.
3. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.
4. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesteks sektoriteks.
5. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vajuta õunasektorid tainasse.
6. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küps. Lase koogil enne serveerimisalusele tõstmist korralikult jahtuda. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri vahukoore-jogurtivahuga.
2. Vahusta toasoe või suhkruga siidjaks. Siis vahusta ükshaaval hulka munakollased. Lisa ka piim, šokolaad, kaerahelbed ja sool. Sega jahu kardemoni ja küpsetuspulbriga ning sõelu tainasse. Sega tainas ühtlaseks.
3. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse.
4. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika õhukesteks sektoriteks.
5. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Vajuta õunasektorid tainasse.
6. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on küps. Lase koogil enne serveerimisalusele tõstmist korralikult jahtuda. Sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri vahukoore-jogurtivahuga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Chrisanne
No comments:
Post a Comment