16.sept. - 1. tund
Suitsukana-koorepirukas ehk Quiche Lorraine
3 dl | Jahu | |
150 g | Või | |
0.5 tl | Sool | |
2 sl | Vesi | |
KATE | ||
3 tk | Muna | |
3.5 dl | Rõõsk koor | |
1 tk | Suur sibul | |
0.5 tl | Sool | |
Valge pipar | ||
2 dl | Riivjuust | |
200 g | Suitsukana |
Allikas: toidutare
Peakokk: Marit A.
Koorene kanakaste riisiga
300 g riisi keeta
100 g sulatatud juustu Merevaik | ||
200 g kohvikoort | ||
300 g broilerifileed | ||
1 klaas vett | ||
õli praadimiseks | ||
1 paprika | ||
10 cm porrut | ||
1/2 laimi riivitud koort | ||
1 aedviljapuljongi kuubik | ||
valget pipart | ||
tilli |
Allikas: toidutare
Peakokk:Kristel
150 g jahu
300ml piima
3 muna
2 tl suhkrut
3 tilka vanilliekstrakti või 0,5 tl vanillsuhkrut
soola
õli
moosi
Sega jahu ja piim ühtlaseks seguks.
Lisa munad, suhkur ja vanill ja näpuotsatäis soola. Lase 20 min. seista.
Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel ja tõsta tainas pannile. Küpseta kuldpruuniks. Küpseta ka teiselt poolt.
Peakokk: Brita
30.sept. - 2. tund
Viiluta kooritud kurk ja kartulid. Lao rasvaga määritud ahjuvormi kihtidena kurgi- ja kartuliviilud, hakitud till ning tükeldatud kala. Sega lahtiklopitud munad, koor ja piim, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Soovi korral pane roa peale õhukesed võitükid. Küpseta ahjus 200°C juures vähemalt 50 minutit. Kõrbemise vältimiseks võid esimese poole küpsemisajast hoida vormi peal fooliumi. Serveeri värske salati ja leivaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Oona
Kohupiimapallid
Taigen:
2 muna
4 spl suhkrut
200 g kohupiima (läbi sõela ajada, mina ei hakanud sellega aega raiskama)
2 spl apelsinisukaadi
1 sidruni riivitud koor
1 tl vaniljesuhkrut (kui kasutad maitsestamata kohupiima)
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 ml piima
Küpsetamiseks:
Õli
Vahusta munad suhkruga. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks taignaks.
Pane õli väiksemasse paksupõhjalisse potti ja lase keskmisel kuumusel kuumaks minna. Pane kahe teelusika abil kuuma õli sisse taignapallid ja küpseta kuldpruuniks.
Küpsenud pallid pane majapidamispaberile nõrguma. Jahtunult puista üle tuhksuhkruga.
Allikas: Kairi kokkab
Peakokk: Marit R.
30.sept. - 2. tund
Minipitsad
2.5 dl pitsapõhja pulbrit
vett
Kate:
0.5 dl itaalia tomatikastet
6 viilu suitsusinki
1 dl nõrutatud maisi
1.5 dl riivitud juustu (u 75 g)
Sega pitsapõhjapulber veega ühtlaseks tainaks ning rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast 6-7 cm kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tomatikaste pitsapõhjadele. Kata singiribade, maisi ning riivitud juustuga. Küpseta 250-kraadise ahju keskosas 7-9 minutit.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Emma
Suitsukala-kartulivorm
400 g | meelepärane suitsukala | |
või vormi määrimiseks | ||
1 tk | Kurk | |
6 kuni 8 tk | Kartul | |
1 kimp (värske) | Aedtill | |
3 tk (suurt) | Muna | |
2 dl | kohvikoor | |
1.5 dl | Piim | |
50 g | soovi korral peale või | |
Sool | ||
Valge pipar |
Viiluta kooritud kurk ja kartulid. Lao rasvaga määritud ahjuvormi kihtidena kurgi- ja kartuliviilud, hakitud till ning tükeldatud kala. Sega lahtiklopitud munad, koor ja piim, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Soovi korral pane roa peale õhukesed võitükid. Küpseta ahjus 200°C juures vähemalt 50 minutit. Kõrbemise vältimiseks võid esimese poole küpsemisajast hoida vormi peal fooliumi. Serveeri värske salati ja leivaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Oona
Kohupiimapallid
Taigen:
2 muna
4 spl suhkrut
200 g kohupiima (läbi sõela ajada, mina ei hakanud sellega aega raiskama)
2 spl apelsinisukaadi
1 sidruni riivitud koor
1 tl vaniljesuhkrut (kui kasutad maitsestamata kohupiima)
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 ml piima
Küpsetamiseks:
Õli
Vahusta munad suhkruga. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks taignaks.
Pane õli väiksemasse paksupõhjalisse potti ja lase keskmisel kuumusel kuumaks minna. Pane kahe teelusika abil kuuma õli sisse taignapallid ja küpseta kuldpruuniks.
Küpsenud pallid pane majapidamispaberile nõrguma. Jahtunult puista üle tuhksuhkruga.
Allikas: Kairi kokkab
Peakokk: Marit R.
No comments:
Post a Comment