Wednesday, September 9, 2015

6c

16.sept. - 1. tund

Suitsukana-koorepirukas ehk Quiche Lorraine




3 dlJahu
150 gVõi
0.5 tlSool
2 slVesi
KATE
3 tkMuna
3.5 dlRõõsk koor
1 tkSuur sibul
0.5 tlSool
Valge pipar
2 dlRiivjuust
200 gSuitsukana
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista  sibul, haki suitsukana ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas: toidutare
Peakokk: Marit A.

Koorene kanakaste riisiga

 

300 g riisi keeta

100 g sulatatud juustu Merevaik
200 g kohvikoort
300 g broilerifileed
1 klaas vett
õli praadimiseks
1 paprika
10 cm porrut
1/2 laimi riivitud koort
1 aedviljapuljongi kuubik
valget pipart
tilli
Lõika broilerifilee parajateks tükkideks, kuumuta pannil õli, lisa broilerifilee ja pruunista. Lisa maitse järgi jahvatatud valget pipart. Haki paprika, lisa pruunistatud broilerifileele, pruunista veel natuke aega. Lisa klaas vett, keera kuumus väiksemaks, lisa puljongikuubik ning riivitud laimikoor. Hauta umbes 8 minutit kuni broilerifilee on täiesti pehme. Lisa sulatatud juust, kohvikoor ja hakitud porru ning kuumuta keemiseni. Kõige lõpus lisa kuivatatud või värske hakitud till. Serveeri keedetud pennedega. Peale puista parmesani.

 

Allikas: toidutare
Peakokk:Kristel

Pannkoogid moosiga

 

150 g jahu
300ml piima
3 muna
2 tl suhkrut
3 tilka vanilliekstrakti või 0,5 tl vanillsuhkrut
soola
õli
 moosi
Sega jahu ja piim ühtlaseks seguks.
Lisa munad, suhkur ja vanill ja näpuotsatäis soola. Lase 20 min. seista.
Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel ja tõsta tainas pannile. Küpseta kuldpruuniks. Küpseta ka teiselt poolt.
Serveeri moosi ja suhkrupuistega.

 

Peakokk: Brita



30.sept. - 2. tund

Minipitsad

2.5 dl pitsapõhja pulbrit
vett

Kate:

0.5 dl itaalia tomatikastet
6 viilu suitsusinki
1 dl nõrutatud maisi
1.5 dl riivitud juustu (u 75 g)
Sega pitsapõhjapulber veega ühtlaseks tainaks ning rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast 6-7 cm kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tomatikaste pitsapõhjadele. Kata singiribade, maisi ning riivitud juustuga. Küpseta 250-kraadise ahju keskosas 7-9 minutit. 
Allikas: nami-nami

Peakokk: Emma


Suitsukala-kartulivorm


400 gmeelepärane suitsukala
või vormi määrimiseks
1 tkKurk
6 kuni 8 tkKartul
1 kimp (värske)Aedtill
3 tk (suurt)Muna
2 dlkohvikoor
1.5 dlPiim
50 gsoovi korral peale või
Sool
Valge pipar

Viiluta kooritud kurk ja kartulid. Lao rasvaga määritud ahjuvormi kihtidena kurgi- ja kartuliviilud, hakitud till ning tükeldatud kala. Sega lahtiklopitud munad, koor ja piim, maitsesta soola-pipraga ning kalla vormi. Soovi korral pane roa peale õhukesed võitükid. Küpseta ahjus 200°C juures vähemalt 50 minutit. Kõrbemise vältimiseks võid esimese poole küpsemisajast hoida vormi peal fooliumi. Serveeri värske salati ja leivaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

Allikas: toidutare

Peakokk: Oona


Kohupiimapallid

Taigen:

2 muna
4 spl suhkrut
200 g kohupiima (läbi sõela ajada, mina ei hakanud sellega aega raiskama)
2 spl apelsinisukaadi
1 sidruni riivitud koor
1 tl vaniljesuhkrut (kui kasutad maitsestamata kohupiima)
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 ml piima

Küpsetamiseks:

Õli

Vahusta munad suhkruga. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks taignaks.
Pane õli väiksemasse paksupõhjalisse potti ja lase keskmisel kuumusel kuumaks minna. Pane kahe teelusika abil kuuma õli sisse taignapallid ja küpseta kuldpruuniks.
Küpsenud pallid pane majapidamispaberile nõrguma. Jahtunult puista üle tuhksuhkruga.


Allikas: Kairi kokkab
Peakokk: Marit R.


No comments:

Post a Comment