Minipitsad
pitsapõhja pulbrit
vett
Kate:
1 dl tomatikastet
12 viilu peekonit
2 tomatit
3 dl riivitud juustu
Sega pitsapõhjapulber veega ühtlaseks tainaks ning rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast 6-7 cm kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri tomatikaste pitsapõhjadele. Kata peekoniribade, tomati ning riivitud juustuga.
Küpseta 250-kraadise ahju keskosas 7-9 minutit.
Peakokk: Aleksandra
500 g Spagetid
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
1 porgand
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud porgand, peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Peakokk: Nele
2 tk munakollane
2 sl suhkur
200 g tume šokolaad
2 dl vahukoor
0.25 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl kange kohv
1 sl konjak või rummiessents
16 vaarikat või maasikat
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa vedel šokolaad. Vahusta vahukoor ning sega šokolaadisegu hulka. Maitsesta vanillisuhkru, kohvi ja konjakiga. Jahuta ning serveeri pokaalides.
Allikas: toidutare
600 g | Veiseliha | |
3 tk | Harilik sibul | |
50 g | Suitsupekk (või suitsumaitseline searasv) | |
2 küünt | Küüslauk | |
1 sl | Paprika (jahvatatud) | |
4 tk | Roheline paprika | |
Sool | ||
1 kg | Kartul | |
2 dl | Punane vein |
Rasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk sulatada keedunõu põhjal.
Rasvasse panna hakitud sibul, tambitud küüslauk ja paprikapulber.
Lisada umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud paprika.
Maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel, kuni liha on poolpehme.
Siis lisada kuubikuteks lõigatud kartulid, valada juurde vett või kondipuljongit ja võimaluse korral klaas kuiva veini.
Vedelikku peab olema umbes 2-3 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud.
Keeta tasasel tulel valmis ja anda supikausiga lauale.
Allikas: toidutare
Peakokk: Maris
Sealiha karrikastmes + riis
200 g riisi keeta
1 sl | õli | |
0.5 küünt | Küüslauk | |
7.5 g | karripasta | |
2 dl | kookospiim | |
200 g | sealiha | |
1.25 dl | puljong | |
0.25 tk | väike baklažaan | |
0.5 tk | Porgand | |
25 g | rohelised aedoad | |
värske või kuivatatud basiilik | ||
0.5 sl | austrikaste | |
0.5 tl | suhkur | |
sool maitse järgi |
Allikas: toidutare
Peakokk: Liisa
Kreemjas sidrunipirukas
150 g nisujahu
1 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 spl Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl vanillisuhkrut
100 g hakitud külma võid
1 munakollane
1 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 spl Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl vanillisuhkrut
100 g hakitud külma võid
1 munakollane
Täidis
2 muna
5 munakollast
225 g Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
75 ml vahukoort
3 sidruni mahl
Ühe hoolikalt puhtaks pestud sidruni koor
Pealepuistamiseks tuhksuhkrut
2 muna
5 munakollast
225 g Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
75 ml vahukoort
3 sidruni mahl
Ühe hoolikalt puhtaks pestud sidruni koor
Pealepuistamiseks tuhksuhkrut
Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini.
Segage pirukapõhja koostisained ühtlaseks taignaks (võimalusel võtke abiks blender). Suruge valmis taigen lahtikäiva pirukavormi (24-24 cm) põhja ja külgedele ning küpsetage umbes 20 minutit.
Vahustage munad koos munakollaste ja suhkruga ning lisage vahustamist jätkates vahukoor ja kõige lõpuks ka sidruni mahl ja riivitud koor. Valage täidis pirukale ja asetage pirukas uuesti 30-35 minutiks ahju. Laske valmis pirukal enne serveerimist täielikult jahtuda, et täidis taheneks. Puistake tuhksuhkruga üle ja nautige!
Allikas: dansukker
Peakokk:Sofia
No comments:
Post a Comment