Tuesday, September 8, 2015

7a

22.sept. - 1.tund

Minipitsad
 

 pitsapõhja pulbrit

vett

Kate:
1 dl  tomatikastet

12 viilu peekonit

2 tomatit

3 dl riivitud juustu 

Sega pitsapõhjapulber veega ühtlaseks tainaks ning rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast 6-7 cm kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 
Määri tomatikaste pitsapõhjadele. Kata peekoniribade, tomati ning riivitud juustuga. 
Küpseta 250-kraadise ahju keskosas 7-9 minutit. 

 

Peakokk: Aleksandra


Pasta Bolognese

 














500 g Spagetid
2 tl õli

100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
1 porgand
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani

Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud porgand, peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Nele

Šokolaadi-mousse

 

2 tk munakollane
2 sl suhkur
200 g tume šokolaad
2 dl vahukoor

0.25 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl kange kohv
1 sl konjak või rummiessents

16 vaarikat või maasikat
Sulata šokolaad kuumaveevannis. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa vedel šokolaad. Vahusta vahukoor ning sega šokolaadisegu hulka. Maitsesta vanillisuhkru, kohvi ja konjakiga. Jahuta ning serveeri pokaalides.

Allikas: toidutare
Pealokk: Liisa


13. okt. - 2. tund


Guljašš-supp

 

Rasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk sulatada keedunõu põhjal. 
Rasvasse panna hakitud sibul, tambitud küüslauk ja paprikapulber. 
Lisada umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, seemnetest puhastatud ja ribadeks lõigatud paprika. 
Maitsestada soolaga ja hautada tasasel tulel, kuni liha on poolpehme. 
Siis lisada kuubikuteks lõigatud kartulid, valada juurde vett või kondipuljongit ja võimaluse korral klaas kuiva veini. 
Vedelikku peab olema umbes 2-3 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud. 
Keeta tasasel tulel valmis ja anda supikausiga lauale.


 

Allikas: toidutare
Peakokk: Maris


Sealiha karrikastmes + riis

 

200 g riisi keeta
Kuumutada pannil õli, praadida selles peenestatud küüslauk koos karripastaga. Lisada kookospiim ja kuumutada, kuni piima seest hakkab õli tulema. Lisada ribadeks tükeldatud sealiha, kuumutada 2-3 minutit. Lisada puljong ja tuletiku suurusteks ribadeks tükeldatud köögiviljad, kuumutada veel 5-6 minutit. Lisada austrikaste, suhkur, sool ja basiilik. Serveerida koos riisinuudlitega. Köögivilju ei tohi üle kuumutada, need peavad hamba all mõnusalt krõmpsuma, siis on toit maitsvam.

 






Allikas: toidutare
Peakokk: Liisa



Kreemjas sidrunipirukas



150 g nisujahu
1 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 spl Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl vanillisuhkrut
100 g hakitud külma võid
1 munakollane
Täidis
2 muna
5 munakollast
225 g Dansukkeri ökosuhkrut (või rafineerimata roosuhkrut)
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
75 ml vahukoort
3 sidruni mahl
Ühe hoolikalt puhtaks pestud sidruni koor
Pealepuistamiseks  tuhksuhkrut

Eelsoojendage ahi 175 °C kraadini.
Segage pirukapõhja koostisained ühtlaseks taignaks (võimalusel võtke abiks blender). Suruge valmis taigen lahtikäiva pirukavormi (24-24 cm) põhja ja külgedele ning küpsetage umbes 20 minutit.
Vahustage munad koos munakollaste ja suhkruga ning lisage vahustamist jätkates vahukoor ja kõige lõpuks ka sidruni mahl ja riivitud koor. Valage täidis pirukale ja asetage pirukas uuesti 30-35 minutiks ahju. Laske valmis pirukal enne serveerimist täielikult jahtuda, et täidis taheneks. Puistake tuhksuhkruga üle ja nautige!
Allikas: dansukker
Peakokk:Sofia


No comments:

Post a Comment