Gluteenivabad pannkoogid singi- ja juustutäidisega
Imehäid mahlase täidisega gluteenivabu pannkooke saad valmistada singi ja juustuga, kana ja juustuga, kodujuustu ja tomatitega või hoopis magusa kohupiimalisandiga. Kui soovid, paku sööjatele nautimiseks otse pannilt tulnud kooke, aga võid täidetud koogid ka varem valmis teha ja vormi laduda. Vahetult enne serveerimist soojenda pannkooke ahjus, et juust täidises sulaks.
0.75 dl | Riisijahu | |
0.75 dl | Kartulijahu | |
0.5 tl | Sool | |
3 dl | Piim | |
2 tk | Muna | |
Või või õli praadimiseks | ||
TÄIDIS | ||
150 g | Sink või kanaliha | |
150 g | Hapukoor või Sweet Chilli toorjuust | |
150 g | Riivitud juust |
2. Küpseta pannil võis või õlis või nende segus ülepannikoogid.
3. Sega kokku täidiseained ja jaga pannkookidele. Keera koogid pakkideks või rulli ja tõsta ahjuvormi.
4. Küpseta vahetult enne serveerimist 15–20 minutit ahjus 200 kraadi juures.
Allikas:toidutare
Peakokk. Käthy
Viiluta porru ja pruunista õlis, tõsta pannilt. Tükelda broilerifileed ning pruunista samuti. Lao õliga määritud ahjuvormi kihtidena pool riisist, kanatükid, nõrutatud ananass, porru ja ülejäänud riis. Sega omavahel ananassikonservi vedelik, vahukoor, puljong, salsa ning must pipar, vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Serveeri rooga koos värske salatiga. Soovi korral riivi roale enne serveerimist suured ja õhukesed laastud Parmesani.
Allikas: toidutare
Peakokk: Pille-Riin
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
MAASIKAKASTE | ||
400 g | Maasikad | |
75 g | Tuhksuhkur | |
SIDRUNIKASTE | ||
1.5 dl | Piim | |
2.25 dl | Rõõsk koor 35% | |
0.5 tk | Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor | |
1 tk | Vanillikaun | |
1.25 dl | Suhkur | |
4 tk | Munakollane | |
LUMEPALLID | ||
4 tk | Munavalge | |
1.5 dl | Suhkur | |
2 dl | Piim | |
2 dl | Vesi |
2. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks. Nirista pool kuumast vedelikust vahu hulka, siis vala kogu
vaht vedeliku hulka. Kuumuta nõrgal kuumusel segades paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja hõõru läbi sõela.
3. Võta vanillikaun välja ja jahuta. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Jätka vahustamist, lisades 2/3 suhkrust. Kui see on vahtu sulandunud, lisa ülejäänud suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
4. Kuumuta piim ja vesi laiapõhjalises kastrulis, kuni see hakkab aurama. Võta suur lusikatäis vahtu ja tõsta vedeliku sisse. Lase 5–6 minutit kuumeneda, aga jälgi, et piim keema ei hakkaks!
5. Tõsta lumepallid vahukulbiga välja ja nõruta. Tõsta tuhksuhkruga üleriputatud küpsetuspaberile.
6. Lumepallid võib paar tundi varem valmis teha ja küpsetuspaberile tõsta. Tükelda maasikad ja sega püreega.
Tõsta maasikapüree taldrikusse, lisa kaste ja munavalgepall.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mari
29.09 - 2. tund
Caesari salat kanaga
SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu
KASTE:
Felixi Caesar salatikaste
Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega.
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu
KASTE:
Felixi Caesar salatikaste
Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega.
Allikas: felix
Peakokk: Agnes
Hakklihakaste ahjukartulitega
1. Koori-haki sibul ja prae pannil õlis segades paar minutit. Lisa hakkliha, pruunista ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale jahu ja sega kiirelt läbi. Vala vähehaaval juurde vesi ning kuumuta segades, kuni kaste
pakseneb.
2. Seejärel lisa hapukoor ja maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga.
HEA TEADA!
Vee ja hapukoore asemel võid kasutada ka piima.
Allikas: toidutare
Peakokk: Lonaly
pakseneb.
2. Seejärel lisa hapukoor ja maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga.
HEA TEADA!
Vee ja hapukoore asemel võid kasutada ka piima.
Jogurtimaius krõbedate kaerahelveste ja grillitud aprikoosidega
Vaja läheb:
1 tops (380 g) Alma Muah koorejogurtit stracciatella
200 g Alma hapukoort (20%)
35 g tumedat šokolaadi
Krõbedad kaerahelbed:
125 g kaerahelbeid
35 g Alma võid
50 g suhkrut
Grillitud aprikoosid:
4 aprikoosi
25 g Alma võid
35 g mett
Esmalt
grilli aprkoosid. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivi. Sulata
pannil või, lisa mesi. Pane pannile aprikoosid ning grilli kummaltki
poolt paar minutit. Tõsta jahtuma.
Järgnevalt
tee valmis krõbedad kaerahelbed. Selleks sulata pannil või, lisa
kaerahelbed ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ning
pruunista veel paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Tõsta jahtuma.
Seejärel
sega kokku stracciatella koorejogurt ja hapukoor ning lisa riivitud
tume šokolaad. Viimaks lisa juurde jahtunud kaerahelbed. Sega läbi ning
tõsta magustoidukaussidesse. Viimaks lisa igale portsjonile kaks
aprikoosi poolikut ning puista peale veidi kaerahlebeid ja tumedat
šokolaadi. Serveeri kohe, siis on kaerahelebed mõnusalt krõmpsuvad.
Allikas: maitsev seiklus
Peakokk: Reelika
No comments:
Post a Comment