Tuesday, September 8, 2015

7c

15.sept. - 1. tund

Gluteenivabad pannkoogid singi- ja juustutäidisega



Imehäid mahlase täidisega gluteenivabu pannkooke saad valmistada singi ja juustuga, kana ja juustuga, kodujuustu ja tomatitega või hoopis magusa kohupiimalisandiga. Kui soovid, paku sööjatele nautimiseks otse pannilt tulnud kooke, aga võid täidetud koogid ka varem valmis teha ja vormi laduda. Vahetult enne serveerimist soojenda pannkooke ahjus, et juust täidises sulaks.


0.75 dlRiisijahu
0.75 dlKartulijahu
0.5 tlSool
3 dlPiim
2 tkMuna
Või või õli praadimiseks
TÄIDIS
150 gSink või kanaliha
150 gHapukoor või Sweet Chilli toorjuust
150 gRiivitud juust
1. Ühenda omavahel kuivained, lisa munad ja piim. Sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veel piima, et saada vedelam tainas.

2. Küpseta pannil võis või õlis või nende segus ülepannikoogid.

3. Sega kokku täidiseained ja jaga pannkookidele. Keera koogid pakkideks või rulli ja tõsta ahjuvormi.

4. Küpseta vahetult enne serveerimist 15–20 minutit ahjus 200 kraadi juures.

Allikas:toidutare
Peakokk. Käthy

Kana-riisivorm

 

400 gKanafilee
1 tkSuurem porrulauk
1.5 dlPikateraline keetmata riis
1 tkväike ananassikonserv omas mahlas
2 dlRõõsk koor
1.5 dlananassisalsa (või tomatisalsa)
3 dlKanapuljong
1 tlMust pipar
õli vormi määrimiseks
Sool (maitse järgi)
Viiluta porru ja pruunista õlis, tõsta pannilt. Tükelda broilerifileed ning pruunista samuti. Lao õliga määritud ahjuvormi kihtidena pool riisist, kanatükid, nõrutatud ananass, porru ja ülejäänud riis. Sega omavahel ananassikonservi vedelik, vahukoor, puljong, salsa ning must pipar, vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit. Serveeri rooga koos värske salatiga. Soovi korral riivi roale enne serveerimist suured ja õhukesed laastud Parmesani.

Allikas: toidutare
Peakokk: Pille-Riin

Maasikad sidrunikastme ja lumepallidega

 

KoostisKoostis- ja maitseained
MAASIKAKASTE
400 gMaasikad
75 gTuhksuhkur
SIDRUNIKASTE
1.5 dlPiim
2.25 dlRõõsk koor 35%
0.5 tkVärskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1 tkVanillikaun
1.25 dlSuhkur
4 tkMunakollane
LUMEPALLID
4 tkMunavalge
1.5 dlSuhkur
2 dlPiim
2 dlVesi
1. Püreeri 200 g maasikaid tuhksuhkruga. Mõõda piim, vahukoor ja sidrunimahl kastrulisse. Lisa sidrunikoor ja kaabi vanillikaunast seemned välja. Lisa kaun vedelikku ja kuumuta keemiseni.

2. Vahusta suhkur ja munakollased heledaks vahuks. Nirista pool kuumast vedelikust vahu hulka, siis vala kogu
vaht vedeliku hulka. Kuumuta nõrgal kuumusel segades paksenemiseni. Tõsta pliidilt ja hõõru läbi sõela.

3. Võta vanillikaun välja ja jahuta. Vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks. Jätka vahustamist, lisades 2/3 suhkrust. Kui see on vahtu sulandunud, lisa ülejäänud suhkur ja vahusta tugevaks vahuks.

4. Kuumuta piim ja vesi laiapõhjalises kastrulis, kuni see hakkab aurama. Võta suur lusikatäis vahtu ja tõsta vedeliku sisse. Lase 5–6 minutit kuumeneda, aga jälgi, et piim keema ei hakkaks!

5. Tõsta lumepallid vahukulbiga välja ja nõruta. Tõsta tuhksuhkruga üleriputatud küpsetuspaberile.

6. Lumepallid võib paar tundi varem valmis teha ja küpsetuspaberile tõsta. Tükelda maasikad ja sega püreega.
Tõsta maasikapüree taldrikusse, lisa kaste ja munavalgepall.




Allikas: toidutare
Peakokk: Mari



29.09 - 2. tund

Caesari salat kanaga


SALAT:
300g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
2 tk Kanafilee
100 g Parmesani juustu
1 sl Hakitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
9 viilu valget saia
2 sl oliivōli
2 pressitud küüslauk
4sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. 
Allikas: felix

Peakokk: Agnes

Hakklihakaste ahjukartulitega

 

 

KoostisKoostis- ja maitseained
500 gKodune hakkliha või veisehakkliha
1 tkSibul
2 slÕli
2 slNisujahu
4 dlVesi
3 slHapukoor

Roheline sibul või murulauk

Sool

Must pipar
1. Koori-haki sibul ja prae pannil õlis segades paar minutit. Lisa hakkliha, pruunista ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale jahu ja sega kiirelt läbi. Vala vähehaaval juurde vesi ning kuumuta segades, kuni kaste
pakseneb.

2. Seejärel lisa hapukoor ja maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga.


HEA TEADA!
Vee ja hapukoore asemel võid kasutada ka piima. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Lonaly

Jogurtimaius krõbedate kaerahelveste ja grillitud aprikoosidega 

 

Vaja läheb:

1 tops (380 g) Alma Muah koorejogurtit stracciatella
200 g Alma hapukoort (20%)
35 g tumedat šokolaadi

Krõbedad kaerahelbed:
125 g kaerahelbeid
35 g Alma võid
50 g suhkrut

Grillitud aprikoosid:
4 aprikoosi
25 g Alma võid
35 g mett 

Esmalt grilli aprkoosid. Lõika aprikoosid pooleks ja eemalda kivi. Sulata pannil või, lisa mesi. Pane pannile aprikoosid ning grilli kummaltki poolt paar minutit. Tõsta jahtuma.

Järgnevalt tee valmis krõbedad kaerahelbed. Selleks sulata pannil või, lisa kaerahelbed ning pruunista ca 5 minutit. Seejärel lisa suhkur ning pruunista veel paar minutit, kuni suhkur on sulanud. Tõsta jahtuma.

Seejärel sega kokku stracciatella koorejogurt ja hapukoor ning lisa riivitud tume šokolaad. Viimaks lisa juurde jahtunud kaerahelbed. Sega läbi ning tõsta magustoidukaussidesse. Viimaks lisa igale portsjonile kaks aprikoosi poolikut ning puista peale veidi kaerahlebeid ja tumedat šokolaadi. Serveeri kohe, siis on kaerahelebed mõnusalt krõmpsuvad.
Allikas: maitsev seiklus
Peakokk: Reelika

No comments:

Post a Comment