Kreeka salat
1 potike salatit
0,5 punast paprikat
0,5 kollast paprikat
10 c kurki
2 keskmist tomatit
0,5punane sibul
100 g feta juustu (fetaki juustu)
8musta oliivi
Kaste
2 sl oliivõli
2 sl sidrunimahla
0,5 küüslauguküünt
1 tl hakitud peterselllehti
soola
pipart
0,5 küüslauguküünt
1 tl hakitud peterselllehti
soola
pipart
- Rebi salatribadeks
- Lõika paprika ja kurk ribadeks,tomat tükkideks.
- Lõika sibul pooleks ning seejärel õhukesteks poolrõngasteks.
- Pane tükeldatud aedviljad kaussi, aseta peale kuubikuteks lõigatud fetajuust ja ketasteks lõigatud oliivid.
- Pane kastmeained klaaspurki, sulge kaanega ja loksuta hästi segamini.
- Nirista kastesalatile,sega õrnalt.
Peakokk:Getriin
Peedi-tagliatelle šampinjonide ja punepestoga
PASTATAINAS | ||
300 g | Durum-nisujahu | |
1 sl | Peedijahu | |
Sool | ||
Oliiviõli | ||
4 tk | Muna | |
JUURDE | ||
Sool | ||
Must pipar | ||
Või (praadimiseks) | ||
Šampinjonid (pruunid) | ||
PESTO | ||
Pune | ||
Basiilik | ||
Küüslauk | ||
Kõrvitsaseemned | ||
Sool | ||
Must pipar | ||
Sidrunimahl | ||
Oliiviõli | ||
Parmesan v. muu kõva juust |
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuhja pastajahu lauale. Lisa peedijahu, sool ja sega läbi. Klopi munad lahti ja vala pastajahu keskele. Sõtku tainaks kiirete liigutustega, lisades aeg-ajalt veidi oliiviõli. Sõtku, kuni tainas on elastne. Lase pool tundi jahedas rahuneda.
2. Rulli tainas jahusel laual või pastamasinat kasutades imeõhukeseks. Esimesel juhul keera tainaleht lõdvalt rulli ja lõika terava noaga 5 mm laiused ribad. Teisel juhul vali pastamasinal õige koht, kuhu tainas suunata, ning lihtsalt vänta läbi masina. Tulemuseks on mõlemal puhul värske tagliatelle.
3. Lase pastal laual taheneda või riputa näiteks riidepuule (nii pääseb õhk hästi ligi). Aja potis vesi keema. Lisa soola, pigista veidi sidrunimahla ning kukuta pasta sisse. Sellest, kui tahe on tainas, sõltub keemise aeg. Kui pasta on väga värske, siis kulub mõni hetk. Kui aga kuivanum, siis keeda kuni 2 minutit. Pea pastat silmas ning kurna õigel hetkel!
4. Viiluta šampinjonid või sügavkülmast võetud sügisesed lehterkukeseened. Prae pannil võis.
5. Valmista pesto: lisa kõik komponendid nuimikseri nõusse ning püreesta. Timmi vedelus sidrunimahla ja oliiviõliga parajaks. Pane pesto kurnatud pastale, sega läbi ning lisa praetud pruunid šampinjonid. Serveeri kohe.
2. Rulli tainas jahusel laual või pastamasinat kasutades imeõhukeseks. Esimesel juhul keera tainaleht lõdvalt rulli ja lõika terava noaga 5 mm laiused ribad. Teisel juhul vali pastamasinal õige koht, kuhu tainas suunata, ning lihtsalt vänta läbi masina. Tulemuseks on mõlemal puhul värske tagliatelle.
3. Lase pastal laual taheneda või riputa näiteks riidepuule (nii pääseb õhk hästi ligi). Aja potis vesi keema. Lisa soola, pigista veidi sidrunimahla ning kukuta pasta sisse. Sellest, kui tahe on tainas, sõltub keemise aeg. Kui pasta on väga värske, siis kulub mõni hetk. Kui aga kuivanum, siis keeda kuni 2 minutit. Pea pastat silmas ning kurna õigel hetkel!
4. Viiluta šampinjonid või sügavkülmast võetud sügisesed lehterkukeseened. Prae pannil võis.
5. Valmista pesto: lisa kõik komponendid nuimikseri nõusse ning püreesta. Timmi vedelus sidrunimahla ja oliiviõliga parajaks. Pane pesto kurnatud pastale, sega läbi ning lisa praetud pruunid šampinjonid. Serveeri kohe.
Peakokk: Natali
Domino-juustukoogikesed
1 suur pakk | Domino küpsised | |
400 g | Toorjuust | |
2 dl | Suhkur | |
3 tk | Muna | |
100 g | Hapukoor | |
1 tl | Vanillsuhkur | |
1 tl | Sidrunimahl | |
Sool | ||
KAUNISTAMISEKS | ||
1 väike pakk | Domino küpsised | |
Vahukoor või toorjuustukreem |
Sega ained kokku, tõsta ahju ja hurmurlikult magus suutäis on valmis. Sõltuvalt vormide suurusest saab 12 kuni 20 koogikest.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Eelsoojenda ahi 160 kraadini. Keera suurte Domino küpsiste pooled lahti ja aseta küpsis, kreem üleval, sobiva suurusega (muffini)vormi põhja. Sellest saab koogikese põhi. Eemaldatava põhjaga või silikoonist vormidest on koogikesi hõlpsam kätte saada.
2. Hõõru toorjuust suhkruga ühtlaseks, lisa ükshaaval munad, seejärel hapukoor, vanilliekstrakt, sidrunimahl ja vajadusel veidi soola, kui toorjuust ei ole soolane. Haki 5–6 küpsist peeneks ja lisa saadud puru täidise hulka.
3. Jaota täidis küpsisepõhjadele, täites vormi kahe kolmandiku ulatuses. Küpseta 20–30 minutit, lase täielikult jahtuda ja eemalda siis vormidest. Soovi korral kaunista glasuuri ja väikese Domino küpsisega. Hoia kuni serveerimiseni külmas.
2. Hõõru toorjuust suhkruga ühtlaseks, lisa ükshaaval munad, seejärel hapukoor, vanilliekstrakt, sidrunimahl ja vajadusel veidi soola, kui toorjuust ei ole soolane. Haki 5–6 küpsist peeneks ja lisa saadud puru täidise hulka.
3. Jaota täidis küpsisepõhjadele, täites vormi kahe kolmandiku ulatuses. Küpseta 20–30 minutit, lase täielikult jahtuda ja eemalda siis vormidest. Soovi korral kaunista glasuuri ja väikese Domino küpsisega. Hoia kuni serveerimiseni külmas.
Allikas:toidutare
Peakokk:Rahel
23. sept. - 2. tund
Vaja läheb:1 pakk jogurtitilli marinaadis pooltiibu
500 g rooskapsaid
100 g peekonit
200 g rohelisi herneid (külmutatud)
1 väiksem paprika
2 küüslauguküünt
soola
võid praadimiseks
Puhasta rooskapsad ja poolita vajadusel. Kalla kapsad
keevasse vette ning keeda u 3 min, jahuta kohe külma veega.
Tükelda peekon ning prae kuumal pannil pruuniks. Lisa
rooskapsad, viilutatud paprika, herned ning pressitud
küüslauguküüned. Vajadusel lisa tükike võid ja prae mõned
minutid. Maitsesta soolaga.
Küpseta kanatiivad vastavalt pakendis olevale juhendile.
Serveeri koos sooja salatiga.
Peakokk:Pille
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
300 g | Pasta | |
2 tk | Kana rinnaliha | |
1 tk | Sibul | |
1 pk | Knorri FIX maitsesegu spagetid 4 juust- ja brokolikastmes | |
1 tk | Tsukiini (väike) | |
1 spl | Oliiviõli | |
Petersell | ||
2 spl | Kohvikoor (10%) |
1. Sega Knorr Fix pannil klaasi külma vee ja koorega ja aja keema.
2. Lõika kana rinnaliha paksudeks kuubikuteks. Lõika tsukiini ja sibul sama suurusega tükkideks.
3. Prae liha kuumas õlis suurel pannil, lisa seejärel köögiviljad ja sega 2 minutit.
4. Vala kaste pannil olevatele kanatükkidele ja küpseta veel 5 minutit. Serveeri peterselliga üle raputatult.
Peakokk: Sandra
Kahe šokolaadi vaht kirssidega
KIRSIKASTE | ||
100 g | Külmutatud kirsid | |
1 dl | Kirsiliköör | |
2 tl | Maisitärklis | |
TUME VAHT | ||
100 g | Tume šokolaad | |
0.5 dl | Kange kohvi | |
100 g | Toorjuust | |
1 dl | Vahukoor | |
HELE VAHT | ||
100 g | Valge šokolaad | |
100 g | Toorjuust | |
1 dl | Vahukoor |
1. Sulata kirsid, pane potti ja lisa liköör. Kuumuta peaaegu keemiseni.
2. Sega maisitärklis vähese veega, nirista kirsside hulka ja kuumuta segades keemiseni. Jahuta ja tõsta
pokaalidesse põhjakihiks.
3. Sulata tume šokolaad koos kohviga vesivannil ja jahuta pisut. Sega juurde toorjuust ja vahustatud koor. Tõsta pokaalidesse.
4. Pane pooleks tunniks külmkappi.
5. Sulata valge šokolaad vesivannil, sega hulka toorjuust. Lase pisut jahtuda ja sega vahustatud koorega. Tõsta pokaalidesse.
6. Kuni serveerimiseni hoia pokaale külmkapis.
Allikas: toidutare
Peakokk:Leissi
No comments:
Post a Comment