Monday, September 26, 2016

5c poisid

3.tund

KRÕBEKANA TORTILLAD 


– Üks pakk Santa Maria krõbekanale mõeldud segu (Crispy Chicken Bites)
– 400 g kanafileed
– Umbes üks latt kurki (võib ka veidi rohkem minna)
– 500 g hapukoort
– Tšilli magushapu kaste (Thai Choice)
– Kaheksa suurt salatilehte
– Santa Maria tortillalehed
– Kuus suuremat tomatit (võib ka rohkem minna, minul jääb alati puudu)
– Sool/pipar
– Ketšup
– 200 g riivjuustu
– Oliiviõli
– Tortillade toetuseks fooliumit


Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja sega omavahel kausis 2-4 spl oliiviõli ning kanafilee tükid. Seejärel lisa vähehaaval krõbekana maitseainesegu ja lase kanal umbes 10 minutit niisama kausis seista. Siis “viska” kanafilee tükid ahju ja küpseta neid 220 kraadi juures umbes 20-30 minutit.
Lõika taldrikule valmis kurk, juust, tomat ja pese salatilehed ning lisa need ka taldrikule, et mugavam võtta oleks.
Hapukooresegu valmistamine on imelihtne – lisa vaid sool ja pipar.
Viimaks alusta tortillade valmistamisega: laota tortillaleht laiali, lisa salatileht, kaks juustuviilu selle peale, siis kurgi-tomatisegu, koor, kana, ketšup ja tšilli magushapu kaste. Ehk siis põhimõtteliselt paned sisu täpselt nii kokku, nagu endale meeldib. Seejärel murra nad wrapikujuliseks nii, et alguses murrad põhjad ja siis küljed. Tortillad võib kinnitada hambatikuga, aga mulle meeldib seda teha hoopis fooliumiga – nii ei hakka kaste tilkuma ja üldse püsivad kenasti koos.

 Allikas: sandrelle

 

Peakokk: Voldemar


Kartulipuder

1 kgKartul
1.5 kl Piim
2 sl Või

Sool

 Keeda kartulid, nõruta, lisa või, lase aurus taheneda ja tambi püreeks. Lisa soe piim ja klopi kohevaks.

 Allikas: toidutare

 

Kodune hakklihakaste

1 sl võid või õli
1 sibul
400-500 g hakkliha
1 sl nisujahu
5 dl vett või puljongit
4 sl hapukoort
soola ja musta pipart
hakitud värsket tilli või peterselli

Kuumuta pannil või või õli. Lisa hakitud sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha on kenasti küps. Maitsesta soola-pipraga. 
Puista peale nisujahu, sega läbi. Lisa vedelik ning hauta kastet kümmekond minutit. Lõpus sega juurde hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Variatsioonid:


  • Soovi korral lisa koos jahuga pannile ka 1-2 sl tomatipastat - see annab kastmele kena värvi ja veidi maitset. 
  • Vee või puljongi võid asendada ka piimaga. Sel juhul pole hapukoort enam lisada vaja.
Allikas: Nami-nami
Peakokk: Henry  

Kuskussivorm pohlade ja õuntega

 

See toit maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Sobib oivaliselt vanillijäätise või -kastmega. Jahutunult võid vormi anumast välja kummutada ja koogina serveerida.

Valmistusaeg: 40-60 min20 minutit + 20–30 minutit ahjus
Kogus: 8 portsjonit
 Serveerimiseks jäätist
1. Vala piim kastrulisse, lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Võta pott tulelt, nõrista sisse kuskuss. Lisa mesi ja kookoshelbed, sega läbi. Lase jahtuda.

2. Vahusta muna ja sega jahutunud massiga. Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks, sega hulka marjad.

3. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri portsjonivormid võiga ja raputa üle kookoshelvestega. Tõsta mass vormidesse ja küpseta 20–30 minutit, kuni on pealt kuldpruun. 
Allikas: toidutare

 
Peakokk:Karel-Julius


2. tund
Viineripirukad 


Koostis: 
(pärmi-)lehttainast
viinerit
(punast) paprikat soovi korral
määrimiseks muna

Valmistamine: 
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).


 Peakokk: Marten

Pastaroog


 200 g pastat
100 g singikuubikuid
200g purustatud tomateid
50 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat jamaitsesta segu ipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.

Peakokk: Jan- Markus

Rummipallid

 KOOSTISOSAD: 
3 pakki küpsiseid100g võid2dl suhkrut3 muna
3 sl kakaopulbrit2 ampulli rummiessentsi 
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades munad. Sõelu hulka kakao. Seda juurde 2.5 küpsisepaki jagu küpsisepuru ja lõpuks rummiessents. Veereta küpsisepuru sees küpsisemassist kuulikesed ja kaunista vastavalt maitsele.
Lase neil mitu tundi enne serveerimist külmkapis seista.


Allikas:  http://www.emmedeklubi.ee/emadele/rummipallid-152/

Peakokk: Joosep

1. tund
Smuuti
Õunamahl
masikad
mustikad
2 banaani

Peakokk: Karel

Singi-juustu muffinid


5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Riivjuust
100 g suitsusink
2 tk Muna
2 dl Piim
1 dl Õli

PEALE
1 dl Riivjuust

Segada jahu ja küpsetuspulber, sool. Lisada riivjuust ja singiribad. Lisada muna-piima-õlisegu. Ühtlaseks segatud tainas jagada vormidesse. Raputada üle riivjuustuga. Küpsetada 200 kraadi juures u 15-20 minutit.

Allikas: toidutare
Peakokk: Roland

Küpsise amps

14 küpsist
2 banaani
300 g kohupiimapastat
marjad
100g valget šokolaadi

Peakokk:Timo

No comments:

Post a Comment