KRÕBEKANA TORTILLAD
– Üks pakk Santa Maria krõbekanale mõeldud segu (Crispy Chicken Bites)
– 400 g kanafileed
– Umbes üks latt kurki (võib ka veidi rohkem minna)
– 500 g hapukoort
– Tšilli magushapu kaste (Thai Choice)
– Kaheksa suurt salatilehte
– Santa Maria tortillalehed
– Kuus suuremat tomatit (võib ka rohkem minna, minul jääb alati puudu)
– Sool/pipar
– Ketšup
– 200 g riivjuustu
– Oliiviõli
– Tortillade toetuseks fooliumit
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja sega omavahel kausis 2-4 spl oliiviõli ning kanafilee tükid. Seejärel lisa vähehaaval krõbekana maitseainesegu ja lase kanal umbes 10 minutit niisama kausis seista. Siis “viska” kanafilee tükid ahju ja küpseta neid 220 kraadi juures umbes 20-30 minutit.
Lõika taldrikule valmis kurk, juust, tomat ja pese salatilehed ning lisa need ka taldrikule, et mugavam võtta oleks.
Hapukooresegu valmistamine on imelihtne – lisa vaid sool ja pipar.
Viimaks alusta tortillade
valmistamisega: laota tortillaleht laiali, lisa salatileht, kaks
juustuviilu selle peale, siis kurgi-tomatisegu, koor, kana, ketšup ja
tšilli magushapu kaste. Ehk siis põhimõtteliselt paned sisu täpselt nii
kokku, nagu endale meeldib. Seejärel murra nad wrapikujuliseks nii, et
alguses murrad põhjad ja siis küljed. Tortillad võib kinnitada
hambatikuga, aga mulle meeldib seda teha hoopis fooliumiga – nii ei
hakka kaste tilkuma ja üldse püsivad kenasti koos.Allikas: sandrelle
Peakokk: Voldemar
Kartulipuder
1 kg | Kartul | |
1.5 kl | Piim | |
2 sl | Või | |
Sool |
Keeda kartulid, nõruta, lisa või, lase aurus taheneda ja tambi püreeks. Lisa soe piim ja klopi kohevaks.
Allikas: toidutare
Kodune hakklihakaste
1 sl võid või õli1 sibul
400-500 g hakkliha
1 sl nisujahu
5 dl vett või puljongit
4 sl hapukoort
soola ja musta pipart
hakitud värsket tilli või peterselli
Kuumuta pannil või või õli. Lisa hakitud sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha on kenasti küps. Maitsesta soola-pipraga.
Puista peale nisujahu, sega läbi. Lisa vedelik ning hauta kastet kümmekond minutit. Lõpus sega juurde hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.
Variatsioonid:
- Soovi korral lisa koos jahuga pannile ka 1-2 sl tomatipastat - see annab kastmele kena värvi ja veidi maitset.
- Vee või puljongi võid asendada ka piimaga. Sel juhul pole hapukoort enam lisada vaja.
Peakokk: Henry
Kuskussivorm pohlade ja õuntega
See toit maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult. Sobib
oivaliselt vanillijäätise või -kastmega. Jahutunult võid vormi anumast
välja kummutada ja koogina serveerida.
Valmistusaeg: 40-60 min20 minutit + 20–30 minutit ahjus
Kogus: 8 portsjonit
4 dl | Piim | |
2 dl | Vesi | |
4 dl | Kuskuss | |
2 dl | Vedel mesi | |
4 spl | Kookoshelbed | |
2 tk | Muna | |
300 g | Värsked või külmutatud pohlad | |
4 tk | Õun | |
Vormide määrimiseks või | ||
Pealeraputamiseks kookoshelbed |
Serveerimiseks jäätist
1. Vala piim kastrulisse, lisa vesi ja kuumuta keemiseni.
Võta pott tulelt, nõrista sisse kuskuss. Lisa mesi ja kookoshelbed, sega
läbi. Lase jahtuda.
2. Vahusta muna ja sega jahutunud massiga. Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks, sega hulka marjad.
3. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri portsjonivormid võiga ja raputa üle kookoshelvestega. Tõsta mass vormidesse ja küpseta 20–30 minutit, kuni on pealt kuldpruun.
2. Vahusta muna ja sega jahutunud massiga. Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks, sega hulka marjad.
3. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri portsjonivormid võiga ja raputa üle kookoshelvestega. Tõsta mass vormidesse ja küpseta 20–30 minutit, kuni on pealt kuldpruun.
Peakokk:Karel-Julius
2. tund
Viineripirukad
Koostis:
(pärmi-)lehttainast
viinerit
(punast) paprikat soovi korral
määrimiseks muna
Valmistamine:
Rulli lehttainas veidi õhemaks.
Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.
Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.
Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).
Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Tee samamoodi ülejäänud viineritega.
Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).
Peakokk: Marten
Pastaroog
200 g pastat
100 g singikuubikuid
200g purustatud tomateid
50 g juustu
1 sibul
1 sl õli
* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat jamaitsesta segu ipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.
Peakokk: Jan- Markus
Rummipallid
KOOSTISOSAD:
3 pakki küpsiseid100g võid2dl suhkrut3 muna
3 sl kakaopulbrit2 ampulli rummiessentsi
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades munad. Sõelu hulka kakao. Seda juurde 2.5 küpsisepaki jagu küpsisepuru ja lõpuks rummiessents. Veereta küpsisepuru sees küpsisemassist kuulikesed ja kaunista vastavalt maitsele.
Lase neil mitu tundi enne serveerimist külmkapis seista.
Allikas: http://www.emmedeklubi.ee/emadele/rummipallid-152/
Peakokk: Joosep
1. tund
Smuuti
Õunamahl
masikad
mustikad
2 banaani
Peakokk: Karel
Singi-juustu muffinid
5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Riivjuust
100 g suitsusink
2 tk Muna
2 dl Piim
1 dl Õli
PEALE
1 dl Riivjuust
Segada jahu ja küpsetuspulber, sool. Lisada riivjuust ja singiribad. Lisada muna-piima-õlisegu. Ühtlaseks segatud tainas jagada vormidesse. Raputada üle riivjuustuga. Küpsetada 200 kraadi juures u 15-20 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Roland
Küpsise amps
14 küpsist
2 banaani
300 g kohupiimapastat
marjad
100g valget šokolaadi
Peakokk:Timo
No comments:
Post a Comment