Wednesday, September 21, 2016

6a


1. tund

Täidetud pannkoogirullid


Taigen:
2 dl nisujahu
3,5 dl piima
2 muna
1 sl õli
1/4 tl soola

Täidis:
100 g sinki
150 g juustu
200 g kodujuustu

Vahusta munad, jahu ja piim vispliga ühtlaseks taignaks. Lisa õli ja sool. Küpseta ülepannikoogid. Lao need taldrikule,iga koogi vahele pane küpsetus-või köögipaber. Lõika sink peenikesteks ribadeks Ja riivi juust jämeda riiviga. Sega kõik ained kodujuustuga segamini: Määri igale pannkoogile täidist,keera rulli ja lao rullid ahjuvormi. Vahetult enne serveerimist pane roog 200 kraadissesse ahju, küpseta 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja pannkoogid uuesti läbi kuumenenud.

Peakokk: Maria Liis




 
Porgandi - ja juustusupp


 
1 l puljongit
2 kanapuljongikuubikt
500 g porgandeid
50 g porrut
50 g sibulat
1 küüslauguküüs
200 g sulatatud juustu Merevaik
25 g võid
100 g rõõska koort
musta pipart
muskaatpähklit
murulauku
röstsaia

Pane keema pool veest ja lisa puljongikuubikud. Keeda tükeldatud porgandit ning lisa kergelt kuumutatud sibul ja porru valge osa. Keeda kõik pehmeks.Püreeri ja lisa rõõsk koor, või ja sulatatud juust ning sobiv kogus vedelikku, et saada paras konsistents. Kuumuta keemiseni.Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Serveeri murulaugu ja röstitud saiakuubikutega.


Peakokk: Melani



Lihtne apelsini-toorjuustukook


150 g muredaid küpsiseid
50 g võid
2 sl siirupit (kollast värvi)
312 g apelsinikompotti omas mahlas
250 g Mascarpone juustu
150 g väherasvast toorjuustu
50 g suhkrut
1 väike apelsin
1 laim
150 g vahukoort

Pane küpsised kilekotti, seo kinni ja purusta taignarulliga, kuni saad küpsisepuru. Kuumuta või ja siirup kastrulis, kuni või on sulanud, lisa puulusikaga segades juurde küpsisepuru. Pane küpsisesegu tordivormi ning vajuta taignarulliga pealt siledaks.
Ava apelsinikompott, vala sõelale ja nõruta.
Pane umbes kolm neljandikku sellest küpsisesegule. Ülejäänu hoia kaunistamiseks.
Pane Mascarpone juust kaussi.Sega puulusikaga juurde toorjuust ja suhkur.
Riivi peene riiviga apelsini- ja laimikoor; seejärel lõika puuvili pooleks ning pressi mahl välja. Sega riiviud koor ja mahl juustusegu hulka.
Vahusta teises kausis vispli või elektrimikseriga tugevaks vahuks vahukoor.
Lisa vahukoor tasakesi segades juustusegule.
Kalla segu vormi ning tee pind lusikaga laineliseks.
Kaunista ülejäänud apelsinidega ning pane kook 4 tunniks või kauemaks külmutuskappi hanguma.
Lõika koogi ääred noaotsaga vormi servast lahti. Tee vorm lahti ja tõsta kook alusele.

Peakokk: Lenna


2. tund

Singi-juustu muffinid


5 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Riivjuust
100 g suitsusink
2 tk Muna
2 dl Piim
1 dl Õli

PEALE
1 dl Riivjuust

Segada jahu ja küpsetuspulber, sool. Lisada riivjuust ja singiribad. Lisada muna-piima-õlisegu. Ühtlaseks segatud tainas jagada vormidesse. Raputada üle riivjuustuga. Küpsetada 200 kraadi juures u 15-20 minutit.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Hanna


Mehhikopärane kanapada


 200g riisi

Broilerifileed 500 g
Alma Eesti võid 2 spl
Soola 0,5 tl
Piprasegu 0,5 tl
Ühe laimi koor (riivitud) 1
Ühe laimi mahl 1
Väiksemat sibulat 1-2 tk
Punane chillipipar 1 tk
Pruuni suhkrut või mett 1 spl
Purustatud tomateid 1 purk (400g)
Punaseid ube 1 purk (265g)
Alma vahukoort 200 ml
Peotäis värsket korianderit 1

Lõika kanafilee tükkideks, aga mitte liiga väikesteks. Sulata kõrge äärega pannil Alma või ja pruunista kanafileed võis. Maitsesta soola ja pipraseguga. Pese laim hoolikalt sooja vee ja harjaga. Riivi ümbert koor ja lisa see kanale. Pigista samast laimist ka mahl kanale. Lisa veel sektoriteks lõigatud sibul, hakitud tšilli ja pruun suhkur/mesi. Pruunista kogu segu hetkeks pannil. Seejärel lisa purustatud tomatid. Lase umbes 15 minutit tasasel tulel kaane all keeda, kuni liha on pehme. Lisa nõrutatud oad ja rõõsk koor. Kuumuta veel mõni minut, kuni kaste hakkab õrnalt keema. Kõige lõpuks lisa hakitud koriander. Serveeri riisiga.

Allikas: Valio
Peakokk: Lysbeth

Õuna-kohupiima purukook

Tainas:
6 dl nisujahu
2 dl suhkrut
½ tl küpsetuspulbrit
200 gr võid või margariini
Täidis:
4 õuna
400-500 gr kohupiima
200 gr hapukoort
1 dl suhkrut
1 sidruni koor + mahl
4 muna
Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki toasoe või väiksed kuubikud, jahu, suhkur ja küpsetuspulber ühtlaseks purutaoliseks massiks. Parim on seda teha kätega. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ¾ tainapuruga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, sidruni riivitud koor ja mahl ja hapukoor. Vala tainale.
Koori ja puhasta õunad, lõika õhukesteks viiludeks. Lao õunaviilud kohupiimamassile. Puista peale ülejäänud ¼ tainast ja küpseta ahjus 200°C juures 35-40 minutit.

Allikas: Kirsiku retseptiriiul

 
Peakokk: Mariliis



No comments:

Post a Comment