Thursday, September 22, 2016

5c

1.tund

Väikesed viineripirukad

1 pakk külmutatud pärmi-lehttaigen
1 pakk viinereid (lihaga või taimseid)
sinepit

Tõsta taigen paar tundi enne külmkapist välja. Või eelmisel päeval sügavkülmast tavakülma kui plaanid pirukad küpsetada hommikul (vastavalt siis hommikul kui plaanid küpsetada õhtul).

Pane ahi 230C sooja.
Rulli (st haruta, külmutatud taigen on tavaliselt juba küpsetuspaber ivahele rullitud) taigen lahti ning tõmba pikemasse serva sinepi triip.
Eemalda viineritelt kile ning lao need üksteise järel taignale ritta.
Keera taigen ümber viinerite natukene rohkem kui ühe ringi jagu rulli.
Lõika ära ülejäänud taigen, tavaliselt on see piisavalt lai et sellest veel üks rida pirukaid teha.
Lõika pikast rullist terava noaga pirukaampsud (umbes 3-4 cm pikad). Kui kasutad lühikesi viinereid siis võib ka lõigata nii, et igasse pirukasse jääb täpselt terve viiner (servi tunneb näpuga katsudes läbi taiga) kui tegelikult pole see väga oluline, väikesed ampsud on lihtsamad süüa
Aseta pirukad õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning küpseta 10-15min kuni pirukad on pealt ilusasti kuldsed.
Soovi korral võid veel lahti lõikamata rulli määrida munaga ja peale puistata seesamiseemneid.

Allikas: kuidas teha


 GUACAMOLE



2 küpset avokaadot
1 küüslauguküüs
soola ja musta pipart
1 hakitud (punast) sibulat
1 tl sinepit
100 g hapukoort
3 sl sidrunimahla
(koriander)

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja võta viljaliha lusikaga välja. Suru avokaadod kahvliga katki,sega hapukoore ja sinepiga ühtlaseks. Lisa sidrunimahl ja purustatud küüslauk. Lisa ka hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga. Kui meeldib, siis lisa ka hakitud värsket koriandrit.

Säilib kaetult jahedas paar tundi.

* Laimi- või sidrunimahla lisamine aeglustab avokaadopüree tumenemist, nii et selle lisamine on väga vajalik!
* Võid ka avokaadokivi panna enne serveerimist dipi sisse,see takistab avokaado tumenemist.



Peakokk: Merily


Pastaroog


200 g pastat
100 g singikuubikuid
200g purustatud tomateid
50 g juustu
1 sibul
1 sl õli

* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees
* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.
* Lisa singikuubikud ja prae pisut.
* Lisa purustatud tomat jamaitsesta segu ipra ja soolaga.
* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.



Peakokk: Marii


Kohupiim kama ja marjadega



Kohupiimapasta
vahukoor
kama
vaarikad
mustsõstrad
suhkur, vanillsuhkur

Vahusta vahukoor suhkru javaniljega, sega kohupiimaga, lisa kama ja marjad. Maitsesta lõplikult ning lase veidi kamal paisuda.



Peakokk: Kätlin

Ja peale selle...
ülejäänud lehttaignast valmistasime kaneeliroose. :)

 

No comments:

Post a Comment