Tuesday, September 20, 2016

6c

2. tund
Tortilja kanafileega


Traditsioonilise meetodi kohaselt mässitakse tortiljad enne ahju panemist niiske rätiku sisse, nii ei kuiva õhukesed leivad ära.
Kogus: 6 portsjonit

6 tk Tortilla
360 g Kanafilee
0.9 pakki Fajita maitseainesegu
1.5 tk Punane paprika
3 tl Õli
1 väike purk konservananasse
6 sl salsakaste
6 tk Salatilehed
100 g hapukoort

Aseta tortiljad ahju soojenema.
Viiluta paprika ja lõika kanafileest peenikesed ribad.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee. Maitsesta Fajita-seguga.
Lisa juurde paprika ja pruunista.
Võta tortilja ahjust välja ja määri sellele salsakastet, hapukoort
Puista peale kanafilee ja paprika segu.
Keera tortilja rulli ja serveeri kohe.
# Tavaline nisutortilja sobib asendada näiteks spinatitortiljaga. Samamoodi sobivad rulli keeramiseks kodused ülepannikoogid ja õhuke lavašš.

# Tortilja vahele sobib panna ka teisi juurvilju, näiteks suvikõrvitsat, ja vahele hapukoort

Allikas: toidutare

 

Peakokk: Elisa

Lasanje





 
lasanjeplaadid

Hakklihakaste:
500 g hakkliha
2 sibulat
2 porgandit
1 kimp peterselli
400 g tomatipastat
2 dl vett
soola
must pipart
1 tl punet

Juustukaste:
50 g võid
1 dl nisujahu
1 l piima
100 g riivjuustu
sool
must pipar

Valmista hakklihakaste:
pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatipasta ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 min, maitsesta punega.
Juustukaste:
Sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi: Lisa piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivjuust. Võta vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota pealekiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet.Korda 2-3 korda, kuni toiduaineid jätkub. Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale riivjuustu. Küpseta 225 kraadise ahju allosas 30-40 min.


 Peakokk: Kertlyn

Maasika-kohupiima(tort) magustoit


 400 g kohupiimapastat
2,5 dl vahukoort
2 sl želatiini + 1 dl vett
6 dl maasikaid+ 2dl suhkrut või 6 dl maasikatoormoosi
Kaunistamiseks
2dl vahukoort 1 tl suhkrut
värskeid maasikaid või muid marju

1. Vahusta koor ja sega hulka kohupiimapasta.
2. Mõõda želatiin ja vesi kaussi ja lase paisuda.
3. Purusta marjad+ suhkur  saumikseriga või kasuta toormoosi. Sega moos kohupiimavahusse.
4.Nirista kohupiimamassi hulka pidevalt segades eelnevalt kuumaveevannis sulatatud ja ja veidi jahtunud želatiin.
5. Vooderda lahtikäiv koogivorm kile või küpsetuspaberiga. Laota segu vormi ning lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarduda.
6. Serveerides kummuta tort vormist välja. Kaunista suhkruga vahustatud koore ja marjadega.

Peakokk: Nora

1. tund

Täidetud sai


tilli
1 küüslaugu küüs
2 kana rinnafileed
150 g majoneesi
1 sai
150 g hapukoort
2 topsi toorjuustu
200 g parmesani juustu

 Tükelda, maitsesta japrae kana rinnafilee.
Lõika sai pooleks ja määri sisemust toorjuustuga.
asetakanaliha tükid saia põhja.
Sega majonees, hapukoor, hakitud küüslauk ja toorjuust ühtlaseks massika ja pane see saia sisse.
Puista peale tilli ja parmesani.
Küseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit.



Peakokk: Janeli


Shepherd’s pie ehk lambakarjuse pirukas

 

Algselt cottage pie nime kandnud rooga tehti vaesemas maaperes varem käepärasest kartulist ja küpseliha ülejääkidest. Praegune nimi võeti kasutusele 19. sajandil ja siis pandi vormi lambaliha.
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 25 minutit ahjus
Kogus: 6 portsjonit

KARTULIPUDER
600 g Kartulid
0.75 dl Rõõsk koor 10%

60 g Või

0.75 tl Sool
0.25 tl Must pipar
1 tk Munakollane

LIHATÄIDIS
2 spl Õli

2 tk Hakitud sibul
2 tk Porgand
2 tk Küüslauguküüs
600 g Lambahakkliha
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 spl Nisujahu

2 tl Tomatipasta
2 dl Kanapuljong
1 tl Worcesteri kaste
2 tl Hakitud rosmariinilehed
1 tl Hakitud tüümianilehed
1 dl Konservmais
1 dl Rohelised konservherned
Kaneel
Cayenne'i pipar


1. Koori kartulid ja lõika 1 cm kuubikuteks. Pane potti, kalla peale külm vesi ja lisa sool. Keeda u 10–15 minutiga pehmeks.

2. Kuumuta võid ja kohvikoort, kuni või ära sulab. Nõruta kartulid ja tambi pudruks. Lisa koor ja või, maitsesta soola ja pipraga ning klopi ühtlaseks. Sega hulka munakollane. Kuumuta ahi 200 kraadini.

3. Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad , koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand, hauta 3–4 minutiga õrnalt pruuniks. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Suurenda kuumust, lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta u 3–4 minutit.

4. Raputa peale jahu ja sega läbi, kuumuta veel u 1 minut. Lisa tomatipasta, puljong, Worcesteri kaste, rosmariin ja tüümian ning sega läbi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10–12 minutit. Maitsesta kaneeli ja Cayenne’i pipraga. Sega hulka mais ja herned.

5. Vala segu u 30 x 20 cm ahjuvormi. Kata kartulipudruga, nii et ääred oleks tihedalt kaetud. Silu pealt, tõsta ahju ja küpset 25 minutit. Enne serveerimist lase 15 minutit seista.

Allikas: toidutare

 

Peakokk: Greteliis


Miša kook


Põhi:
300 g keefiri
1 kl suhkrut
1,5-2 kl jahu
1 tl soodat
2 sl kakaod
500 g hapukoort 20%

Glasuur:
200 g tumedat šokolaadi
Sega kokku keefir, suhkur. Jahu, sooda ja kakao sega omavahel ja lisa keefirile. Vala rasvainega määritud vormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit. Lõika koogipõhi pooleks. Üks koogipool tükelda kuubikuteks jasega hapukoorega. Valasegu allesjäänud koogipõhjale. Sulata šokolaad vesivannil. Vala sulanud šokolaad koogi peale.


 

Peakokk: Aristel

No comments:

Post a Comment