Friday, September 30, 2016

8c

1. tund 10.okt.

Singi-juustu muffinid

 


5 dl (Riisi)Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
100 g Riivjuust
100 g suitsusink
2 tk Muna
2 dl Piim
1 dl Õli

PEALE
1 dl Riivjuust


Segada jahu ja küpsetuspulber, sool. Lisada riivjuust ja singiribad. Lisada muna-piima-õlisegu. Ühtlaseks segatud tainas jagada vormidesse. Raputada üle riivjuustuga. Küpsetada 200 kraadi juures u 15-20 minutit.

Allikas: toidutare


Peakokk: Reelika


Praetud riis kanaga

 

8 dl

Keedetud riis (keetmata riis 2,5dl)
2 tk Kanafilee
1 tk Porru
2 tk Porgand
2 tk Muna
2 tl Broilerimaitseaine
1 tl Karri

Õli (praadimiseks)
1 tk Sidrun (soovi korral)






1. Tükelda kana.
2. Lõika pestud porru pikuti pooleks ja seejärel ribadeks. Tee sama kooritud porganditega.
3. Kuumuta pannil õli ning pruunista seal kana, maitsesta broilerimaitseaine ja karriga. Tõsta kõrvale ootele.
4. Kuumuta pannil taas pisut õli, pruunista porru- ja porgandiribad. Lisa neile keedetud riis, kana ja viimaks kahvliga kausis lahti klopitud
munad.
5. Kuumuta paar minutit segades. Maitsesta vajadusel veel broilerimaitseainega ja söö kohe kuumalt.
Soovi korral pigista sidrunist mahla peale.





Allikas: toidutare













 
Peakokk. Lonaly

Ahjuõunad III

 
Vaja läheb:

õunu (ei sobi pehmed ja nn. jahused õunasordid)
suhkrut või fariinsuhkrut
kaneeli
võid

Serveerimiseks:
vaniljejäätist või -kastet

Pese õunad.
Eemalda noa või spetsiaalse raua abil südamikud.
Täida augu alumine osa õunatükiga, et täidis välja ei voolaks.
Sega suhkur kaneeliga.
Määri sobiva suurusega ahjuvorm võiga, lao õunad tihedalt ahjuvormi aga mitte pressides.
Täida õunaaugud suhkru-kaneeliseguga.
Küpseta 200°C juures, olenevalt õunasordist 25-40 minutit.
Serveeri soojalt koos vaniljejäätise või -kastmega.





VANILLIKASTE


Vanillikaste (Crème Anglaise) sobib hästi erinevate kookide lisandiks, samuti marjade kõrvale.
1 vanillikaun
5 dl täispiima
4 munakollast
50 g peensuhkrut
2-3 tl maisitärklist soovi korral

Tee vanillikauna sisse pikuti sisselõige ja kaabi seemned väikese noaga välja. Pane vanilliseemned ja -kaun potti. Lisa piim ja kuumuta aeglaselt keemiseni. Suru vanillikauna ja -seemneid puulusikaga, et need eraldaksid võimalikult palju maitset piima sisse. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit. Eemalda pott tulelt.

Samal ajal vahusta kausis munakollased suhkruga heledaks kohevaks vahuks, soovi korral lisa ka tärklis. Kalla kuum piim vähehaaval munavahu hulka, pidevalt vahustamist jätkates.

Vala segu uuesti puhtasse potti ja kuumuta pidevalt segades tasasel tulel 2-3 minutit, kuni vanillikaste on ühtlane. Kastme temperatuur peaks olema 70-85 °C - mida kõrgem kuumus, seda paksem jääb kaste. Kaste on valmis siis, kui kaste on nii paks, et katab lusika tagakülje. Ära keeda!

Serveeri kastet soojalt või külmalt. Viimasel juhul kata kauss/kann kilega, et 'nahka' ei tekiks.

NIPID:

Stabiilsema kastme saamiseks võid lisada maisitärklist.
Eriti rikkaliku vanillikastme jaoks võid osa piimast asendada rõõsa koorega.
Kui Sul vanillikauna pole, siis lisa kastmele pärast kuumutamise lõppu 2 tl head vanilliekstrakti. Vanilliekstrakti ei ole üldse raske ise kodus teha.

Allikas: nami-nami

 
Peakokk: Karoliina

No comments:

Post a Comment