Tuesday, September 20, 2016

8a

2.tund

ARMASTUSE SALAT

Sellist omapärast nime kannab hiina kapsa salat viinamarjade ja fetajuustuga. Üllatavalt meeldiv salat, kus fetajuust ja soolapähklid annavad mõnusat tekstuuri salatile.

250 g hiina kapsast
100 g viinamarju
150 g pakk fetajuustu
400 g purk konservitud punaseid ube
100 g soolapähkleid (nt Germund)
100 g majoneesi
100 g hapukoort
soola ja musta pipart

Sega suures salatikausis majonees ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. 
Lõika Hiina kapsas pikuti neljaks ja seejärel peenikesteks ribadeks. Poolita viinamarjad, vajadusel eemalda seemned. Haki fetajuust. Loputa ja nõruta oad. Lisa kõik komponendid salatikaussi. 
Sega hoolikalt läbi, lase soovi korral jahedas maitsestuda. Serveerimisel kaunista soolapähklite, viinamarjade ja mõne petersellilehega. 

Allikas: nami-nami
Peakokk: Victoria

Juustukana/ Campanello kana

Maitsestatud riivsai koos küpse juustuga annab kanafileele mõnusa maitse ning säilitab liha mahlasuse.
Valmistusaeg: 40-60 min
  
200 g riisi

4 tk kanafilee
1 dl Riivsai
0.5 tlKarri
3 sl riivitud  juust (näiteks Valio Forte või Parmesan) v. muu kõva juust (Campanello)
1 sl hakitud petersell
1 sl Pitsamaitseaine
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
4 sl või

Keeda riis.
Sega omavahel riivsai, karri, juust, petersell, pitsamaitseaine, sool ja pipar. Keeruta kanafileesid segus nii, et need on täielikult kaetud. Sulata või ning kalla ahjuvormi või väiksemale ahjupannile, aseta sinna fileed. Kui riivsaiasegu jäi järele, raputa peale ka see. Küpseta rooga ahjus 175°C juures 40 minutit, pöörates fileed vahepeal korra ümber. Kui pann kipub kuivaks jääma, lisa veidi võid.


Allikas: toidutare
Peakokk:Aleksandra

IIRI KOHVI RULL


Biskviit:
3 tk muna
1.5 dl suhkrut
0.75 dl kartulitärklist
2 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
2 dl 35% rõõska koort
4 sl tuhksuhkrut
1 sl lahustuvat kohvi pulbrit
(1.5 sl viskit)

Kaunistamiseks:
1 sl tuhksuhkrut
0.5 tl kakaopulbrit

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kartulijahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala selle tainas. Küpseta 250-kraadises ahjus 5 minutit.
Kummuta põhi valmispandud suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile.

Pintselda põhja küljes olevat paberit külma veega ja katsu pealt ära tõmmata. Lase põhjal niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks hiljem võimalik rulli keerata).

Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja kohvipulbriga. Piserda biskviitpõhjale viskit ja kata põhi vahukoorekreemiga.


Keera rull kokku ja lase veidi seista. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut ja kakaod.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Nele


1. tund

Kitsejuustuga ahjukartulid



500 g Pestud koorega kartulid
200 g Kitsjuust
1 dl Kohvi- või vahukoor
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud murulauk, marineeritud minikurgid

1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Pese kartulid, torka kahvliga mõned augud sisse ja pane ahju tunniks küpsema.

2. Tõsta välja, lase natuke jahtuda. Lõika pikuti pooleks ja võta lusikaga osa kartulisisu välja. Tõsta kartulipoolikud, lõikepind üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Sega kahvliga purustatud kartulite sisu, kitsejuust ja vahukoor. Täida kartulipoolikud seguga, jahvata peale musta pipart ja maitsesta soolaga.

4. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit – kuldseks ja krõbedaks. Puista peale hakitud murulauku. Serveeri soojalt hakitud murulaugu ja marineeritud minikurkidega.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Emma



KLASSIKALINE BRUSCHETTA


 4 viilu nisuleiba või saia

2 paksemat värsket küüslauguküünt

külmpressitud itaalia oliiviõli

4 suurt küpset tomatit

purustatud musta pipart

hakitud basiilikut

Koori tomatid, lõika väiksemateks tükkideks. Sega veidikese oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga ja värske basiilikuga. Lase 10-15 minutit maitsestuda.

Lõika juuretisesaiast või peenleivast u 1-1,5 cm paksused viilud, rösti need süte kohal, grillahjus või kuumal pannil pealt krõbedaks - eriti heal bruschetta'l on servad lausa kergelt kõrbenud, seest peaks sai veel pehme olema. Hõõru kuumad viilud tugevasti üle poolitatud värske küüslauguküünega ning piserda külmpressitud oliiviõliga.

Tõsta igale saiaviilule tomatisegu, nirista peale veel veidi oliiviõli, kaunista värske basiilikuga ja serveeri kohe.

Nipid:

Kasuta hästi küpseid ja maitsvaid tomateid. Eriti hästi sobivad ploom- või lihatomatid; need võiks esmalt koorida. Kui kasutad maitsvaid kirsstomateid, siis neid esmalt koorida pole vaja.
Itaallastel on bruschetta kohta ütlus "päevavanune leib, kuuajaline õli ja aastane vein" (pane di un giorno, oilio di u mese con vino dell'anno). Õli peaks olema üsna noor, hiljem on õli liialt lahja maitsega.
Oliiviõli peaks olema kindasti esmaklassiline esimese pressi/külmpressi õli. Eelista nn puuviljalist-piprast õli, roheka tooni ja "murumaitsega" (ingl. k. fruity & peppery, grassy)





 
Allikas: Nami-nami

Tom Kha supp


   400 g kanarind, ribad
  1 kottSanta Maria Asian Spices Tom Kha
  1 purkSanta Maria Coconut Milk
  4 dl vesi
  2 tomatid, kuubikud
  5 seened, viilutatud

Sega Aasia  Tom Kha supisegu kookospiima ja veega.
Kuumuta keemiseni.
Lisa viilutatud (toores) kana ja keeda 5 minutit.
Lisa hakitud tomatid ja viilutatud šampinjonid.

Peakokk: Anna Lee

 Tagurpidi ananassikook

 


 200 g Või
1.5 dl Fariinsuhkur
1 tk Ananassikompott (rõngad)
1 tk Kirsikompott
2 tk Muna
2 dl Suhkur
3 dl Jahu (nisu)
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool

1. Sulata 50g võid ja vala see vormi põhja. (Võib ka otse vormis sulatada. Kasutasin 26.cm läbimõõduga ümmargust vormi.) Pudista fariinsuhkur ühtlase kihina sulavõile peale ja laota ananassirõngad ilusa mustrina suhkrukihile. Ananassirõngaste keskele ja vahele võid asetada kivideta kirsse. Kui on hooaeg, siis kasuta värskeid kirsse, muul ajal kompotti või külmutatud kivideta marju.
2. Vahusta munad ja 2 dl suhkrut kohevaks vahuks.
3. Sulata 150 g võid. Lisa sulavõi ja 2 dl ananassikompoti vedelikku vahustatud munamassile.
4. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa viimasena taignasse.
5. Vala taigen vormi ananassiviilude peale ja silu ühtlaseks.
6. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-35 minutit. Ahjust välja võttes lase 10 minutit jahtuda ja keera alusele ümber (ettevattust, suhkrusiirupit võib tilkuda).
Serveeri vahukooretupsu või vaniljejäätisega.

Allikas: menuu
Peakokk: Kätlin


No comments:

Post a Comment