Thursday, September 12, 2019

6d

3. tund - 29. jaan.

Smuuti

mango
3 banaani
1 l maitsestamata jogurtit
200 g vaarikaid

Nachod 

100 g maisilaaste
100 g riivitud juustu

Pane ahjuvormi maisilaastud, lisa  pool juustukogusest. Sega kergelt ning raputa peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 200 kraadi juures juustu sulamiseni.






Läätsesalat feta ja tomatiga 

3 dl Läätsed 
2 sl Oliiviõli 
1 tk Sidrun (pressitud mahl) 
1 küüs Küüslauk 
1 tl Sool 
Must pipar 
250 g Kirsstomat 
1 tk Punane sibul 
1 peotäis Koriander (värske) 
200 g Fetajuust 

Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (selleks kulub umbes 20 minutit, vaata täpsemat aega pakendilt). Nõruta ja kalla kaussi. Sega kohe hulka oliiviõli, sidrunist pressitud mahl ja peenestatud küüslauk. Maitsesta poole soolakogusega. Poolita tomatid. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega läätsede hulka tomatid, sibul, hakitud koriander ja kuubikuteks lõigatud feta. Maitsesta ülejäänud soola ja musta pipraga.

Allikas: toidutare


Peakokk: Emma-Liisa




Hakklihapitsa



Hapukooretainaga pitsapõhi

Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head.

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort

Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.

Allikas: linnuliha

1 sibul
hapukurki, tomatit, paprikat 
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
1 tl pitsamaitseainet
200 g juustu
basiilik

Haki sibul
Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
Viiluta paprika ja jaota pitsale.

Riivi juust ja puista kõige peale. Kaunista basiilikuga.





Peakokk: Emma


ŠOKOLAADIVULKAANID (FONDANT)



170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
100 g vaarikaid

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. 
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. 

Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, serveeri vaarikatega

Nipid ja soovitused:
Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi.

Allikas. nami-nami




Peakokk:Kätrin




2. tund  - 9.okt.

Makaronisalat

100 g makarone
suur värske kurk
2 tomatit
100 g majonees
100 g  hapukoor
till
sool
pipar

Keeda makaronid al dente, maitsesta soolaga. Tükelda kurk ja tomat, sega majoneesi ja  hapukoorega, lisa till ja maitsesta.

Peakokk: Arabella



 Koorene kanapasta

Kanafilee 400 g
Penne pasta  400 ml
vahukoor  350 g
Riivitud juust 150 g
Kanamaitseaine
Basiilik


Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust 

Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: delfi
Peakokk: Renne-Ly


IIRISE-ÕUNAMUFFINID

2 suurt muna
50 g demerara suhkrut
2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort
75 g sulatatud võid
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,25 tl soola
2 ilusat suurt õuna

150 g iiriseid

Koori ja puhasta õunad ning lõika väikesteks kuubikuteks. Tükelda iiriskommid. Sulata või, jäta jahtuma.
Sega ühes kausis kuivained - jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel.
Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegu vaheldumisi kohvikoorega ning sega, kuni tainas on enam-vähem ühtlane. Viimasena sega tainasse õunatükid.
Vooderda muffinipann paberist vormidega. Tõsta vormi põhja lusikatäis tainast, lisa iirisetükid (umbes kolme kommi jagu) ning tõsta peale veel lusikatäis tainast.

Küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit. Parimad soojalt külma piimaga!

Allikas: nami-nami
Peakokk: Eleriin

1. tund - 25. sept.

Soolased muffinid juustu ja singiga

300 g speltajahu
100 g riivitud mozzarellat
100 g sinihallitusjuustu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g sinki
100 g sulatatud võid
2 muna
250 ml väherasvast petti
Värsket maitserohelist
Soola

Haki 100 g sinki.
Sega kokku 300 g speltajahu,2 tl küpsetuspulbrit, värsket maitserohelist, soola, 100 g riivitud mozzarellat ja 100 g sinihallitusjuustu.
Lisa segule 100 g sulatatud võid, 2 muna ja 250 ml väherasvast petti.
Tõsta segu muffinivormidesse ja tõsta 180 kraadi juures 20 minutiks ahju.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Moona


Hakklihapada köögiviljadega





1 pk (450 g ) Rannamõisa hakitud broilerikintsuliha
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl hakitud ingverijuurt
1 pk Härmavilja Pajarooga
3-4 sl tomatipastat
Kaste
1 dl heledat sojakastet
1 sl pruuni suhkrut
2 sl riisiäädikat
2 tl maisitärklist
pipart

200 g riisi

Keeda riis.
Sega kastmeained omavahel korralikult segamini ning maitsesta pipraga. Jäta ootele!

Haki sibul ja küüslauguküüned. Küpseta pannil õlis hakkliha kuni roosaka värvuse kadumiseni. Poole pealt lisa hakitud sibul, küüslauguküüned ja ingver. Maitsesta kindlasti soola ja pipraga! Kui hakkliha on küpsenud, lisa Härmavilja köögiviljasegu ning kuumuta läbi. Vala segades juurde kaste ning kuumuta minutijagu. Kõige viimasena sega juurde tomatipasta. Maitsesta lõplikult ning serveeri riisiga!

Allikas: rannamõisa



Peakokk: Marleen

Kirju Koer 

3 pakki (a 180g) Eestimaised küpsised (vanilje)
2 pakki Tiina marmelaadikomme
2-3 sl Kakaopulber
175 g Või 
100 g Annekese šokolaadi
1-2 banaani

Pudista küpsised käte vahel tükkideks.  Tükelda kommid, šokolaad ja banaan ning sega küpsisepuruga. Lisa juurde kakaopulber. Sulata kastrulis või madalal kuumusel. Vala see küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista sügavkülmas. Lõika viiludeks.

Peakokk: Belinda

No comments:

Post a Comment