Spanakopitad
250 g lehttaignat (või 2 suurt filotaignalehte)
200 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
25 g kreeka pähkleid
0,5 muna
70 g feta juustu
musta pipart, muskaatpähklit
0,5 muna pintseldamiseks
Sulata spinat ja pigista sellest liigne vesi välja, haki spinat peenemaks.
Haki sibul.
Pane või pannile ja kuumuta selles sibulatükid, lisa spinat ja prae umbes 5 minutit.
Lisa hakitud kreeka pähklid, maitsesta soola ja pipraga.
Veidi jahtunud spinatisegule lisa muna.
Rulli taigen õhemaks ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
Aseta taignaruudu keskele lusikatäis spinatisegu, murenda sellele fetajuustu ning murra pirukas kolmnurkselt kokku.
Suru servad tihedalt kokku. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Peakokk: Greteliis
Riisiroog broileriga
2 kotti e.250 g riisi
300 g broilerifileed
1 sl õli
1 väike karp ananassitükke omas mahlas
2 sl sojakastet
jahvatatud küüslauku
purustatud musta pipart
peale 2 dl riivjuustu
Keeda riis.
Lõika filee väga väikesteks tükkideks. Pruunista need kergelt õlis. Kalla pannile ananassihoidis koos vedelikuga, lisa maitseained ja lase 5 min. haududa. Sega eelnevalt keedetud riis kastmega, laota segu keskmise suurusega ahjuvormi põhjale ning kata juustuga. Küpseta ahju allosas 200 kraadi juures 10-15 minutit ehk kuni roog on läbi kuumenenud, juust aga sulanud ning hakkab juba õrnalt pruunistuma.
Peakokk: Nora
Mahlased õunamuffinid soolakaramelliga
Muffinitaigen
2 muna
100 g võid
150 g suhkrut
150 ml piima
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
120 g tükeldatud õunu
1 tl kaneeli
Soolakaramelli kaste
50 ml vahukoort
25 g suhkrut
25 ml suhkrusiirupit
25 g võid
1.Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks ja sega kaneeli ning vähese suhkruga. Seejärel vahusta munad suhkruga. Sega munavahule sulatatud või, piim, omavahel segatud kuivained ja sega kõik ühtlaseks.
2. Sega taignasse 2/3 tükeldatud õunakuubikutest. Jaga taigen võrdselt 12 muffinivormi vahel ja kõige peale puista ülejäänud õunakuubikud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
3. Samal ajal valmista soolakaramelli kaste. Selleks sega paksupõhjalises keedunõus keskmisel kuumusel või, sool, suhkur, suhkrusiirup ja vahukoor kuni segu pakseneb ja moodustub ühtlane tekstuur. Keetmine nõuab veidi aega ja kannatust, segu tuleb pidevalt segada, et see põhja ei kõrbeks. Soola saab hiljem juurde lisada, kui kaste on juba valmis ja tunned, et soovid veel soolasemat tulemust. Kui karamelli kaste on värvuselt liiga kollakas ja soovid tumedamat tulemust, siis võib kastmele lisada pool tl kakaopulbrit ja saab ilusama värvitooni. Kokku peaks keetmiseks minema umbes 10 minutit (alates hetkest, kui kõik koostisosad on sulanud). Lase kastmel veidi jahtuda ja nirista muffinitele. Juhul kui tunned, et karamell on liiga tahkeks keedetud ja soovid vedelamat tulemust, siis võid lisada veidi piima ja karamelli madalal tulel mõned minutid kuumutada, kuni segu on ühtlane. Muffinid on maitsvad nii soojalt kui jahtunult.
Allikas: Veros kitchen
Peakokk: Lilia
No comments:
Post a Comment