Chimichanga e gratineeritud burrito
500 g kanafileed
3 spl rapsiõli
1 sibul
0.5 punast paprikat
200 ml koserveeritud musti ube
100 ml maisi
1 pakk Santa Maria Burrito maitseainesegu
1 muna
200 ml riivitud juustu
1 pakk Santa Maria Nisutortilla
Eelsoojenda ahi 225 °C.
Lõika kanafileed õhukesteks ribadeks.
Pruunista kana 1 supilusikatäies õlis pannil, kuni see on kuldpruun.
Haki sibul ja paprika ning nõruta oad.
Lisa sibul, paprika, oad ja mais koos kanaga pannile ja küpseta pehmeks. Lisa maitseainesegu ning sega. Pane kõrvale.
Määri küpsetusnõu õliga kokku.
Löö muna tassi lahti ning sega kahvliga. Pane kõrvale.
Täida iga tortilla u 100 ml kanaseguga ja raputa peale juustu. Voldi iga külg ning seejärel keera rulli (alt ülesse). Pintselda kõiki otsi munaga ning aseta küpsetusnõule, ühenduskoht allapool.
Pintselda kõik burritod munaga üle ja küpseta ahjus u 10 minutit.
Allikas: santamaria
Peakokk: Taavet
MAKARONID HAKKLIHAGA
250 g hakkliha
1-2 sl õli
1 hakitud sibul
veidi vett või puljongit soovi korral
soola ja musta pipart
400 g makarone
vett ja soola makaronide keetmiseks
Prae hakitud sibul õlis, lisa hakkliha ning kuumuta koos läbi. Maitsesta soola ja pipraga*, lisa soovi korral veidi vett või puljongit ning hauta valmis.
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente.
Kurna valmis makaronid, lisa hakkliha ning ja kuumuta koos läbi. Peale puista hakitud maitserohelist.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Oskar
LIHTNE ÕUNAKOOK
240 g nisujahu (4 dl)
125 g suhkrut (1.5 dl)
2 tl vanillisuhkrut soovi korral
1.5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
100 g võid
2 suurt muna
2 dl hapupiima või keefirit
500 g õuna
Pese õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad väikesteks kuubikuteks (kui kasutad poeõunu, siis võid need esmalt koorida). Sega kuivained omavahel.
Sulata või, pane tainakaussi. Lisa vähehaaval hapupiim, siis klopi juurde munad. Lisa kuivained ja õunakuubikud.
Pane tainas ühtlase kihina võitatud 25x32 cm koogivormi (plaadikoogi jaoks tee tainast topeltkogus), puista peale demerara suhkrut ja soovi korral ka nt kaneeli.
Küpseta 200kraadises ahjus helekollaseks (umbes 40-45 minutit). Veidi jahtunud koogile puista soovi korral tuhksuhkrut.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Rudolf
2. tund - 30. sept.
Nachod kanatäidisega
150 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
100 g maisilaaste
100 g riivitud juustu
4 sl tomatipastat
ca 1 sl haktud konserveeritud tšillipipart (soovi korral)
soola, pipart
Lõika kanafilee tükkideks ning küpseta pannil valmis, maitsesta vahepeal soola-pipraga. Peale küpsetamist võid kanatükke veel pisut väiksemaks tükeldada.
Pane ahjuvormi maisilaastud, lisa kana, tomatipasta, pool juustukogusest ja tšilli. Sega kergelt ning raputa peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 200 kraadi juures juustu sulamiseni.
Allikas: linnuliha
Peakokk: Märt
PITSA
Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head.
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
1 sibul
300 g hakkliha
2 hapukurk
1 paprika
2-3 tomatit
400 g riivjuustu
4-5 spl tomatipastat
pitsamaitseainet
Määri eelküpsetatud taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud ananass jahapukurk. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures.
Peakokk: Indrek
ÕHUKESED PANNKOOGID EHK KREPID EHK ÜLEPANNIKOOGID moosiga
4 muna (M või L)
60 g suhkrut (3/4 dl)
200 g nisujahu (3,3 dl)
näpuotsaga soola
5 dl piima
50 g sulatatud võid
moos
Klopi munad suhkruga lahti, sega juurde jahu, piim ja näpuotsaga soola ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa juurde sulavõi, sega läbi.
Kuumuta suur pann, lisa sobiv kogus tainast* ja küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, kuni pannkook on altpoolt kaunilt kuldne. Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt.
PS! Tõsta suur kulbitäis tainast ühte panni serva, siis keera-kalluta panni, nii et tainas valguks ühtlase õhukese kihina laiali. Tulemuseks on hästi ilusad ümmargused pannkoogid.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Siim
1. tund - 23. sept.
Vürtsikad kanatiivad
100 g hapukoort
sool
tšillimaitseaine
12 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks. Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga. Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool (u 1 tl) ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Joonas
Porgandisalat
3 prisket porgandit
1-2 küüslauguküünt
1 dl majoneesi
soola
Pese, puhasta ja koori porgandid, riivi jämeda riiviga. Puhasta küüslauguküüned, riivi peene riiviga porgandite hulka. Kalla peale majonees, vajadusel maitsesta soolaga ja sega salat kokku.
Allikas: sweet sensation
SPAGETID JUUSTU-PEEKONIKASTMEGA
500 g spagette vm makarone
170 g suitsupeekonit
3 hakitud küüslauguküünt
2 muna
2 dl vahukoort või kohvikoort
soola ja musta pipart
2 dl riivitud juustu
0.5 dl hakitud peterselli
Keeda spagetid (või muud makaronid) vastavalt pakendi juhistele 'al dente'. Kurna ja pane potti tagasi.
Makaronide keetmise ajal valmista kaste: pruunista tükeldatud peekon pannil, vala liigne rasv minema. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega.
Sega munad rõõsa koorega, maitsesta soola-pipraga.
Vala kurnatud kuumadele spagettidele muna-kooresegu, riivitud juust, petersell ja peekon. Kuumuta veidi pidevalt segades.
Serveeri kohe.
NIPP! Kui Sa küüslauku ei armasta, siis lisa kastmele maitseks hoopis 2 tl riivitud sidrunikoort! Sega sidrunikoor muna-kooresegu hulka.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Reigo
Kirju koer
180 g küpsiseid
150 g marmelaadikomme
100 g kvaliteetset võid
2 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut
toidukile
Murenda küpsised suurde kaussi (nt pudrunuiaga tampides), sega juurde suhkur ja kakaopulber. Sulata või, lisa küpsistele, siis hakitud marmelaadikommid, sega läbi ja suru ühtlaseks (kui segu on väga kuiv, lisa veidi piima).
Pane toidukilega vooderdatud koogivormi või keera pikaks vorstiks kile sisse.
Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist lõika viiludeks.
Peakokk: Kristofer R.
No comments:
Post a Comment