16.jaan.
Šampinjoni-peekonipirukas
100 g margariini
3 dl nisujahu
1 tl soola
1 muna
2 sl vett
Täidis:
1 karp šampinjone (200 g)
1 pakk peekonit (140 g)
0.5 porrulauku
1 dl riivitud juustu
1 dl riivitud parmesani
2 muna
2 dl koort
1 sl sinepit
veidi purustatud musta pipart
Näpi pehme rasv ja jahu purulaadseks seguks. Lisa sool, muna ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Laota tainas rasvaga määritud pirukavormi (läbimõõduga u 24 cm) põhja ja servadele. Torka pirukapõhja kahvliga augud ja pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi. Puhasta ja viiluta seened. Haki peekon ja porrulauk. Prae peekon kuival pannil pruuniks. Lisa seened ja porrulauk. Prae, kuni porrulauk on pehme. Tõsta tulelt jahtuma.
Puista tainapõhjale riivitud juust. Vala üle peekoni-seeneseguga. Sega kausis kokku riivitud parmesan, munad, koor, sinep ja näpuotsatäis purustatud musta pipart. Vala segu täidisele. Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud.
Allikas: prisma
Peakokk: Pille
Läätsepada
läätsed
kanafilee
kookospiim
garam masala
riis
sool
Peakokk: Johanna
Brüleekreem ehk crème brûlée
Kogus: kuuele
6 dl Vahukoor
1 tk Vanillikaun
1 tl või vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 dl Lauasuhkur
8 tk Munakollane
Tuhksuhkur
Et saavutada suuremat krõbedat karamellistatud pealispinda, valmistatakse brüleekreemi spetsiaalsetes väikestes kuumuskindlates või madalamates ahjuvormides. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega ilma kreemikihti kuumutamata. Leeklambi puudumisel grilli 250-kraadises ahjus grillelemendi all, kuni suhkur karamellistub.
1. Kuumuta koor ja vanillikaun kastrulis keemiseni (kui kasutad vanillsuhkrut, lisa see koos munakollastega.)
Sega teises kausis munakollased ja suhkur.
2. Tõsta koor tulelt ja eemalda vanillikaun. Lõika kaun pikuti pooleks, tõmba seemned noaotsaga seest välja ja sega koore hulka. Vispelda koor munakollasesegu hulka. Vala segu tagasi kastrulisse, aseta kuumaveevanni kohale ja kuumuta pidevalt segades umbes 15 minutit, kuni see veidi pakseneb.
3. Segu konsistents peaks olema umbes nagu vahustamata külmal vahukoorel (ei tohi muutuda vanillikastmeks, muidu läheb ahjus küpsetades tükki).
4. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala brüleekreem ahjupannile asetatud vormidesse, nii et need oleksid 2/3 ulatuses täidetud. Vala pannile nii palju sooja vett, et vormid oleksid 2/3 ulatuses vees. Kuumuta ahjus 35-45 minutit või kuni kreem on tihenenud. Võta välja, jahuta ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Seda kõike võid vabalt teha ka päev varem ja hoida vorme kuni karamellistamiseni külmas. Arvesta, et jahtudes muutub kreem veidi tahedamaks.
5. Sõelu vormide peale kiht tuhksuhkrut ja karamellista leeklambiga või 250-kraadises ahjus grillelemendi all. Serveeri kohe näiteks värskete marjadega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Airi
14.nov.
Lihtne kanasalat juustukastmega
Kastme valmistamiseks kuumuta rõõsk koor kuni keemiseni, lisa sulatatud juust ning lase sel täielikult madalal kuumusel ära sulada. Lisa soja ning maitsesta soola ja pipraga. Lase veidi jahtuda.
Haki jääkapsas tükkideks. Tükelda linnuliha ning prae pannil mõlemalt poolt valmis, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda kurk ja avokaado. Sega kõik komponendid kokku, lisa ka kaste. Soovi korral võid kana jätta ka salati peale, nagu pildil! Lisa salatile täiendavalt parmesanilaaste ja tilli, serveeri!
Koostisosad
300 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha või -fileed
1 keskmine jääkapsapea
200 g kurki
1 avokaado
100 g parmesani, riivituna
peotäis värsket tilli, hakituna
Kaste
1 dl rõõska koort (10%)
150 g sulatatud juustu
2 sl soja
soola, pipart
Allikas: Linnuliha
Peakokk: Iris
Kanašnitsel, kartulipüree, kaste
Peakokk: Pille
Ameerika kõrvitsapirukas
Põhi:
200 g nisujahu
100 g võid
1 sl suhkrut
0,5 tl soola
1 muna
Täidis:
800 g kõrvitsat (kõrvitsapüreed vajad 400 g)
3 muna
1 sl kaneeli
0,5 tl jahvatatud ingverit
1,25 tl riivitud muskaatpähklit
0,25 tl soola
400 g (1 purk) suhkruga kondenspiima
kaunistamiseks: vahukoort, kaneeli, pekaani- või Kreeka pähkleid
Allikas:siit nurgast ja sealt nurgast
Peakokk: Brigitte
12.sept.
Lahtine pirukas toorsalaami ja värskete tomatitega
500 ml käesooja vett
1 tl soola
2 spl suhkrut
600 g durumjahu või grahamjahu
200 g nisujahu
100 g täistera rukkijahu
1 pakk kuivpärmi
Nõo Lihavürsti Tarbatu toorsalaamit
Tomateid
1 spl oliivõli
Soola
Pipart
Tüümjani
Oregaanot
Valmistamisõpetus
Sega kuivained ja seejärel sega eraldi vedelikud.
Sega kuivained ja vedelikud kokku ning sõtku seni kuni tainas tuleb käte küljest lahti.
Lase tainal kerkida umbes 1 tund.
Puista lauale nisu- või rukkijahu ja rulli tainas lahti.
Kata tainas tomatite ja toorsalaamiga ning maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta piruka ääred üles ja vala peale natukene oliivõli.
Tõsta ahju 200-220 kraadi juures 12-15 minutiks.
Võid veel lisada soola ja pipart ning tüümjani ja oregaanot.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Kirsika
HÕRK PAJAROOG PEEKONIGA
Härmavilja pajarooga
võid
kohvikoort
riivjuustu
peekonikuubikud
soola
pipart
peterselli
Prae pannil peekonikuubikud. Kalla Härmavilja pajaroog vormi ja maitsesta soolaga. Kata köögiviljad riivjuustuga ja vala kohvikoort ning maitsesta pipraga. Tõsta pajaroog ahju 180 kraadi juures 30-40 minutiks. Tõsta peale praetud peekonid ja hakitud petersell.
Allikas: balbiino
Peakokk: Diane
Riivitud juustukook
230 g jahu
110 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl kakaod
2 sl piima
2 sl suhkrut
Täidis:
500 g toorjuustu (või 2 pk kohupiimapastat)
2 muna
150 g tuhksuhkrut
1 sl maisitärklist
1 sl sidrunikoort
1 sl vaniljesuhkrut
Kuumutage ahi 175 kraadini. Maäärige vorm võiga ja puistake jahuga üle. Sega jahu ja küpsetuspulber suures kausis. Lisage kakao, suhkur, või ja piim. vormige taignast pallike ning pane see vähemalt 30 minutiks külmkappi. Parem kui taigen oleks külmikus mitu tundi, et taigen oleks riivimise jaoks võimalikult kõva. Mikserdamise nõus vahustage toorjuust, munakollased, riivitud sidrunikoor, vaniljesuhkur ning tärklis. Vahustage vähemalt 2 minutit. Teises kausis vahustage munavalged nii, et moodustuks kõva vaht. Segage munavalgevaht ülejäänud massiga. Võtke taigen külmikust ja jagage kaheks osaks. Üks osa riivige, riivimata osa jaotage ühtlaselt vormi. Seejärel valage täidis ühtlase kihina peale. Selle peale riivitud taigen. Küpsetage 40-50 minutit.
Allikas: koduhaldjas
Peakokk: Kadi-Riin
No comments:
Post a Comment