Täidetud munad
8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli
Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.
Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.
Peakokk: Alex
Singi-kodujuustu omlett
9 kanamuna
9 sl piima, koort või vett
soola
purustatud valget pipart
Praadimiseks:
3 tl õli või margariini
Täidis:
3 dl singiribasid või -kuubikuid
3 dl kodujuustu
3 värske tomat
3 sl peenestatud peterselli
Prae singiribasid kuival teflonpannil. Tõsta kõrvale. Pane vedelik ja munad kaussi ning klopi munad lahti. Maitsesta soola ja pipraga. Soojenda pann ja lisa tilk õli. Kalla omletitainas (jaga kolmeks) pannile ja tõmba omletti puulabidaga servade poolt pisut keskele, kuni munasegu on pisut hüübinud. Pane omleti keskele singiribad, kodujuust, peenestatud tomat ja petersell. Voldi omlett kaheks ja tõsta taldrikule.
Allikas: prisma
Peakokk: Markus
KARAMELLIKISSELL
2 dl suhkrut
0.5-1 dl keeva vett
1 l piima
5 sl (triiki!) kartulitärklist ja 0.5 dl külma vett
Serveerimiseks: 4 sl meelepärast moosi
Pruunista suhkur kuival pannil helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta, kuni karamell lahustub.
Lisa kuum piim, sega ühtlaseks. Lisa külma veega segatud tärklis, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt.
Lase enne serveerimist jahtuda. Sega kisselli aeg-ajalt, et vältida nn naha teket.
Serveeri meelepärase moosiga.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Raido
2. tund - 30.sept.
Saiad tuunikala-juustukattega
1 sai
1karp tuunikalakonservi tomatis
100g merevaiku
2sl majaoneesi
1-2 tomatit
Nõruta tuunikalakonserv, sega toasooja merevaigu ja majoneesiga serveeri kuumadel rõstitud saiadel ja kaunista tomativiiludega.
Peakokk:Kristo
1 pakk Nõo Franki ahjuribid tomatikastmes
50 ml vett
100 ml kohvikoort
500 g kartuleid
Kartulimaitseainet
Ürdikaste
Hapukoor
Persillade (või värskeid ürte)
Sool
Pipar
Eemalda ribide pakendilt kartongümbris ja tee pakendil olevasse kilesse paar väikest auku. Pane 180*C ahju 50 minutiks. 10 minutit enne valmimist võid pakendilt eemaldada kile ja lisada karpi kohvikoore – küpsedes see pakseneb pisut, seguneb lihaleemega ja muutub mõnusaks kastmeks.
Pese kartulid ja keeda koos koorega peaaegu pehmeks. Lõika kartulid sektoriteks, lao ahjuplaadile ja puista üle kartulimaitseainega. Pane ribidega koos ahju küpsema (180*C) kui ribidel on küpsetusaega jäänud veel 25 minutit.
Ürditipi jaoks sega kõik koostisosad (hapukoor ja maitseained) kokku.
Märkmed
Nipp: Kuna meie maitsele olid ribid pisut soolased, soovitame enne ahju panemist pakendil olevatest aukudest ribidele pisut vett valada (umbed 50 ml). See peaks ribide maitset pisut mahedamaks tegema.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Edmond
Vaniljekaste
4 dl piima
2 muna
1 sl suhkrut
1 sl tärklist
2 dl vahukoort
2 tl vaniljesuhkrut
Sega vispliga väiksemas potis või kastrulis piim, muna, suhkur ja tärklis.
Pane pott tulele ja ja sega, kuni kaste pakseneb ja hakkab pisut mullitama.
Jahuta kaste. Vahusta koor. Sega kastmele juurde vahukoor ja vaniljesuhkur.
Ahjuõunad
6 õuna
4,5 sl suhkrut
2 tl kaneeli
fooliumit
Lõika õunad pikuti pooleks ja eemalda noaotsaga õunasüda
Sega suhkur kaneeliga
Lõika fooliumist iga õunapoole jaoks ruudukujuline tükk kuhu saaks õuna sisse mässida.
Aseta õunapoolikud fooliumile, täida õunasüda suhkruseguga ja paki foolium kokku.
Tõsta õunapakikesed ahjuvormi või -plaadile ja küpseta umbes 220 kraadiga 20 minutit.
Serveeri õunu vaniljekastmega.
Peakokk: Steven
1. tund - 23.sept.
Lavaširullid
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki
1 lavaš
merevaik
lehtsalat
singiviilud
riivjuust
värske kurk
Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista.
Allikas: Köögikunstnik
Peakokk: Gregor
Kartulipuder
1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Lihtsad hakk-kotletid
Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.
2 viilu saia
2 dl riivsaia
2 dl kohvikoort
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks: õli
Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks
Salatiks kurk, tomat, viilutada, maitsestada soola pipraga, peale valada hapukoor.
Peakokk: Brendon
Pannkoogid šokolaadi ja jäätisega
2 muna
5 dl piima
näpuotsaga soola
1/3 dl suhkrut
2,5-3 dl nisujahu
25 g võid
50 g šokolaadi
vanillijäätist
Klopi vispliga munad vahule, lisa sool, suhkur ning piim ja klopi edasi. Lisa järk-järgult nisujahu, samal ajal tainast segades. Sulata või ning lisa see viimasena tainasse. Küpseta (pannkoogi)pannil suured ja krõbedad pannkoogid. Serveeri soojalt koos sulatatud šokolaadi ning jäätisega.
Alllikas: maitseelamused
Peakokk: Karl Artur
No comments:
Post a Comment