Wednesday, September 4, 2019

7d

2. tund   - 18. dets.

Kreemine kõrvitsasupp

1 kg kõrvitsat,
1 väike sibul,
1 suur porgand,
1-2 suurt kartulit,
soovi korral 1-2 küüslaugu küünt,
50 g võid,
0,5 kanapuljongi (või köögivilja) kuubikut,
sool,
pipar,
riivitud muskaatpähklit,
0,5 pk sulatatud juustu Merevaik (naturaalne),
2 dl -kohvikoort

Supi tegemiseks aga haki sibul sellisteks mõnusateks tükkideks ja küüslauk ka, samuti porgand, kartul ning kõrvits. Või sulata potis ning vala kõik köögiviljad sinna sisse ning pruunista segades mõni minut, siis aga vala juurde natuke vett (1 dl) ja puljongikuubik. Keeda tasasel tulel 20-30 min juurviljade pehmenemiseni.  Vahepeal võib natuke vett juurde lisada ning tihti segada. Lõpuks püreeri saumikseriga, lisa sulatatud juust, kohvikoor, sool, pipar, riivitud muskaat. Siis tõsta tagasi kuumusele ning kuumuta suppi pidevalt segades keemiseni.

Allikas: kookkook
Peakokk: Mirtel


PANEERITUD KANAŠNITSEL


4 kanafileed
soola ja musta pipart

Paneerimiseks:
1-2 dl nisujahu
2 lahtiklopitud muna
2 dl riivsaia

Praadimiseks:
õli

Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.

Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.

Allikas: nami-nami

Juustune lillkapsavorm

200 g lillkapsast
1 karp sulatatud juustu
Sool
Pipar
100ml kohvikoort või 3.5 % piima
Pool klaasi vett

Aseta 200g lillkapsaid vormi ja vala vormi pool klaasi vett ning maitsesta soola ja pipraga.
Eelsoojenda ahi ja pane lillkaosad vormiga 10 minutiks ahju.
Sega 1 pakk sulatatud juustu ja 100ml kohvikoort või 3.5% piima.

Vala koore ja juustu segu lillkapsastele ja lase 15 minutit 180 kraadises ahjus küpseda.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Anete


Šokolaadirull kamakreemiga

4 muna
125 ml suhkrut
125 ml jahu
1tl küpsetuspulbrit
3 sl magustamata kakaod

Täidis:
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 dl vahustatavat vaniljekastet
1 sl kamajahu
peotäis Taarapõllu mustsõstra krõpse

100g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks kuivatatud roosilehti ja rukkilille õisi 

1. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sega ettevaatlikult munavahuga. Kuumuta ahi 225C-ni. Vala biskviittainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, silu ühtlaseks ning küpseta biskviiti paar minutit 225C juures, alanda kuumus 200C-ni ning küpseta veel umbes 5 minutit. Katsu enne biskviidi ahjust välja võtmist näpuga kas biskviit on vetruv.
2. Tõsta biskviit ahjust välja, keera teistpidi ning eemalda küpsetuspaber. Keera koos küpsetuspaberiga rulli ning lase viskviidil täielikult maha jahtuda.
3. Vahusta vaniljekastet paar minutit lisa toasoe toorjuust ning kamajahu. Vahusta ühtlaseks.
4. Määri biskviidile täidis, kuid jäta tagumisest äärest paar cm katmata. Pudista peale mustsõstrakrõpsud ning keera tugevalt rulli.

5. Sulata  šokolaad ning vala rullbiskviidile.  Kata roosilehtede ja rukkilille õitega.

Allikas: toidujutud

Peakokk: Maribel


1. tund - 2. okt.

KRÕBEDAD JUUSTUPALLID

200 g Saaremaa riivjuustu
1 muna
1 sl nisujahu
soovi korral hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit
vajadusel soola
riivsaia
frittimiseks õli

Riivi juust peene riiviga, hõõru sisse lahtiklopitud muna ja jahu. Sega hästi läbi, vajadusel maitsesta soolaga ning soovi korral lisa vürtse (küüslauk, paprikapulber vms).

Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta neid riivsaias. Küpseta rohkes kuumas õlis ümberringi kuldseks.


Serveeri kuumalt koos küüslaugukastmega.
Allikas: Nami-nami




Küüslaugukaste

2-3 küüslaugu küünt
natuke tilli
hapukoort(10%) 

majonees

Võtta üks tavalise suurusega kauss(mitte väga väike,ega ka suur).Seejärel koorida küüslaugu küüned,ja panna küüslaugu pressi.Pressida kõik küüslaugud kaussi.Seejärel lisada majoneesi ja hapukoort(vastavalt maitsele).Kõige lõpuks hakkida tilli(võib ka olla kuivatatud till,Santa Maria).Segada kõik ilusti läbi.Siis natukeseks ajaks külmkappi.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kätlin


Kartulipuder

1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.




Lihtsad hakk-kotletid

Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.        

2 viilu saia                                  
2 dl riivsaia
2 dl kohvikoort                
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha                
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks: õli

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks


Salatiks kurk, tomat, viilutada, maitsestada soola pipraga, peale valada hapukoor.

Peakokk: Geidi


Lihtsad pulgakoogid



225 g toorjuustu
2pk küpsiseid (nt. banaani või šokolaadi)
100g valget/pruuni šokolaadi
värviline kristallsuhkur vm kaunistused

ühekordsed grillvardad

Purusta küpsised köögikombainis. Lisada toorjuust ning lasta köögikombainil käia seni kuni segu on kreemjas. Veereta küpsisesegust suupärased väikesed pallid, lase külmkapis ca 10 minutit taheneda. Sulata veevannil šokolaad, kasta kommipulk šokolaadi sisse ning torka küpsisepalli sisse. Tõsta pallid uuesti külmkappi, et šokolaad saaks taheneda. Kasta pulgakoogid ükshaaval šokolaadi sisse, lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda ning pane koogid suhkruga täidetud topsi püsti ja kaunista suhkrukristallidega. Tõsta koogid koos topsiga külmkappi seniks, kuni šokolaad on tahkunud

Allikas: lihtsad retseptid
Peakokk: Karmen




18.sept.
Projekt "Peakokad koolis"

Lahtine kalapirukas

250 g lehttainast
150 g porrulauku
2 spl võid
250 g valget kala
sidrunipipart
soola
2 spl hakitud tilli
2 muna
100 ml vahukoort või hapukoort

Rulli tainas pisut õhemaks ja aseta pirukavormi põhjale, nii et servad jääksid paari sentimeetri võrra üles.
Haki porrulauk ribadeks ja prae madalal kuumusel võis. Seejärel tõsta pannilt, jahuta pisut ja jaota ühtlase kihina tainale.
Lõika kala paari sentimeetri paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning jaota ühtlaselt porrulaugukihile. Puista kala üle hakitud tilliga.
Klopi munad lahti vahu- või hapukoorega ja vala kalale.
Küpseta pirukat ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit.









Kamakreem marjadega

300 g kohupiima
100 g vahukoort
1 tl + 1 spl suhkrut
4 spl kamajahu
4 spl mett
300 g marju

Vahusta vahukoor 1 tl suhkruga.
Sega juurde kohupiim ja mesi ning järk-järgult kamajahu.
Pane serveerimispokaalide põhja lusikatäis kreemi, seejärel pooled marjad, siis jälle kreemikiht ning kõige peale ülejäänud marjad. Tõsta magustoiduga pokaalid külmikusse vähemalt 15 minutiks.
Sega 1 spl kamajahu 1 spl suhkruga ning puista magustoidule vahetult enne serveerimist.







Artikkel

No comments:

Post a Comment