Monday, September 16, 2019

8b

2. tund - 11.okt.

KARTULIPANNKOOGID

6 suurt kartulit (keetmata!)
1 väike riivitud sibul soovi korral
2 muna
1 tl soola või ürdisoola
1 purustatud küüslauguküüs
1-2 sl nisujahu

Praadimiseks:

õli

Koori ja riivi kartulid. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks.

Prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel pannil õlis väikesed lusikapannkoogid.

Allikas: Nami-nami
Peakokk: Kristiin



Mehhikopärane kanapada

Broilerifileed 500 g
Alma Eesti võid 2 spl
Soola 0,5 tl
Piprasegu 0,5 tl
Ühe laimi koor (riivitud) 1
Ühe laimi mahl 1
Väiksemat sibulat 1-2 tk
Punane chillipipar 1 tk
Pruuni suhkrut või mett 1 spl
Purustatud tomateid 1 purk (400g)
Punaseid ube 1 purk (265g)
Alma vahukoort 200 ml
Peotäis värsket korianderit 1
200 g riisi

Keeda riis.
Lõika kanafilee tükkideks, aga mitte liiga väikesteks. Sulata kõrge äärega pannil Alma või ja pruunista kanafileed võis. Maitsesta soola ja pipraseguga. Pese laim hoolikalt sooja vee ja harjaga. Riivi ümbert koor ja lisa see kanale. Pigista samast laimist ka mahl kanale. Lisa veel sektoriteks lõigatud sibul, hakitud tšilli ja pruun suhkur/mesi. Pruunista kogu segu hetkeks pannil. Seejärel lisa purustatud tomatid. Lase umbes 15 minutit tasasel tulel kaane all keeda, kuni liha on pehme. Lisa nõrutatud oad ja rõõsk koor. Kuumuta veel mõni minut, kuni kaste hakkab õrnalt keema. Kõige lõpuks lisa hakitud koriander. Serveeri riisiga.

Allikas: valio
Peakokk: Lissel

PORGANDIMUFFINID TOORJUUSTUGLASUURIGA

125 g toasooja magedat võid
125 g pehmet pruuni suhkrut
2-3 muna
125 g sõelutud isekerkivat nisujahu
0.5 tl riivitud muskaatpähklit
0.5 tl jahvatatud kaneeli
150 g riivitud porgandit
30 g hakitud kreeka pähkleid
30 g sultana rosinaid

Toorjuustuglasuur:
250 g toorjuustu
125 g tuhksuhkrut

1 tl sidrunimahla

Klopi suhkur ja või kausis kreemjaks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vähehaaval jahu, muskaat ja kaneel ning sega ühtlaseks. Sega puulusikaga juurde porgand, kreeka pähklid ja rosinad.
Jaota tainas võitatud muffinivormidesse, nii et vormid oleksid 2/3 ulatuses täidetud.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja näpuga katsudes küpsed tunduvad.
Toorjuustuglasuuri jaoks klopi kõik ained ühtlaseks. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema, siis määri muffinitele.

Puista peale veidi hakitud pähkleid.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Silvia


1. tund - 27. sept.


Kodused täidetud pannkoogid





6-8 spl jahu
3 muna
0,5 liitrit piima
1 spl suhkrut
natuke soola

Täidis:
150 gr suitsukana
150 gr riivjuustu
2 tomatit
2-3 dl majoneesi
1 sulatatud juust  Merevaik
pipart

Valmista pannkoogitainas ja küpseta õhukesed ülepanni pannkoogid.
Täidise jaoks tükelda kana ja tomat väikesteks kuubikuteks.

Määri soojale pannkoogile juustu. Laota ühe külje peale singi- ja tomatikuubikuid. Tomati peale jahvata musta pipart. Lisa ka riivjuustu. Keera pannkook rulli. Söö kohe, kui pannkook veel soe on.
























Peakokk: Aija



BATAADIFRIIKAD



Bataadist ehk maguskartulist tehtud "ahjufriikad". Kui soovid krehvtisemat varianti, siis lisa kaneeli asemel musta pipart ja veidi Cayenne'i pipart.

4 maguskartulit ehk bataati
2 sl sulatatud kookosrasva või oliiviõli
0.25 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl soola

Kuumuta ahi 200° C. Lõika maguskartulitelt otsad maha ja soovi korral koori. Lõika pikuti umbes 5-7 mm kangideks. 

Sega suures kausis õli, kaneeli ja soolaga, nii et kõik bataadikangid oleksid ühtlaselt kaetud. Laota ahjuplaadile ja küpseta 40-45 minutit, kuni bataadifriikad on servadest kenasti pruunistunud. Pööra neid küpsetamise ajal 1-2 korda. 

Allikas: nami-nami



Küüslaugu-hapukoore dipikaste

3- 4 tk küüslauguküünt 
300 g hapukoort 
1 tl küüslaugusool ( Santa Maria ) 
1 spl värsket tilli 
soola

Pressi küüslauguküüned.  Lisa Hapukoor ja sega. Nüüd lisa küüslaugusool ja maitse järgi tavaline lauasool. Haki värske till ja lisa kastmele. Serveerida peale 10 min. külmkapis hoidmist.

Allikas: toidutare


Kananagitsad

3 kanarinda
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.

Allikas: delfi



Peakokk: Senta


Lihtne sidrunikook




Koogipõhi
250 g jahu
70 g tuhksuhkrut
125 g võid
2 munakollast

Täidis
5 muna
140 g suhkrut
1,5 dl vahukoort
1 dl sidrunimahla
1 suure või kahe väikese sidruni riivitud koor

Põhja tegemiseks
Sega omavahel tuhksuhkur ja jahu.
Sega sinna hulka väikeste kuubikutena või ning töötle segu ühtlaseks puruks (seda on lihtne teha köögikombaini lõiketeradega, aga saab ka sõrmedega hakkama).
Seejärel sega juurde munakollased ning kui tundub, et taigen liiga kuiv on, siis supilusikatäis külma vett.
Paki taigen toidukilesse ning unusta pooleks tunniks külmkappi puhkama.
Seejärel rulli taigen umbes poole cm paksuselt lahti, vooderda sellega koogivorm ning pista see veel pooleks tunniks külmkappi.
Vahepeal soojenda ahi 160 kraadini.
Siis torgi põhi kahvliga auklikuks, kata see fooliumi ning ubade, riisi või muu raskusega, et ääred küpsetamise ajal alla ei vajuks ning küpseta põhja 10 minutit.
Eemalda raskus ning küpseta veel umbes 15 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe.

Täidis
Samal ajal, kui põhja ahju küpsema paned valmista täidis.
Selleks vahusta kõik koostisosad omavahel segamini - vahtu tekkima ei pea, tähtis on see, et segu ühtlane oleks.
Kui põhi mõnusalt krõbe on, siis vala täidis põhjale, tõsta see ettevaatlikult ja ilma tilgutamata ahju ja küpseta veel 30 minutit, kuni täidis kergelt tardunud on.
Tõsta ahjust ning jahuta enne serveerimist täielikult.

Allikas: kahvliga




Peakokk: Marii



No comments:

Post a Comment