3 dl Läätsed
2 sl Oliiviõli
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
1 küüs Küüslauk
1 tl Sool
Must pipar
250 g Kirsstomat
1 tk Punane sibul
1 peotäis Koriander (värske)
200 g Fetajuust
Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (selleks kulub umbes 20 minutit, vaata täpsemat aega pakendilt). Nõruta ja kalla kaussi. Sega kohe hulka oliiviõli, sidrunist pressitud mahl ja peenestatud küüslauk. Maitsesta poole soolakogusega. Poolita tomatid. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega läätsede hulka tomatid, sibul, hakitud koriander ja kuubikuteks lõigatud feta. Maitsesta ülejäänud soola ja musta pipraga.
Allikas: toidutare
Kananagitsad
3 kanarinda
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.
Allikas: delfi
Peakokk: Luise
Tiramisu
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Eliis
1. tund - 17. sept.
Maitsvad kanarullid
Iga pastaplaati tuleb rohkes soolakas vees eraldi keeta ja siis kohe jahutada. Edasi tuleb täidis peale panna ja plaat rulli keerata.
2 grillitud broilerikoiba
6 lasanjeplaati
2-3 dl valmis tomatikastet
1 pott värsket spinatit
150 g riivitud juustu
1 dl vett
musta pipart
Tükelda kanaliha. Keeda lasanjeplaate ükshaaval rohkes soolakas vees, igaüht 3-4 minutit (kalla keeduvette ka törts õli. Tõsta plaadid ükshaaval kohe külma vette. Kui mõni neist murdib, ära ehmu - vormis läheb rullidele riivjuust peale ja katkine koht ei paista välja. Võta üks pastaplaat veest ja aseta lauale, määri kergelt tomatikastmega. Lõika kääridega spinatilehti peale. Lisa ka mõned kanatükid, riputa peale riivjuustu ja jahvata musta pipart. Keera plaat rulli ja tõsta rull madala äärega ahjuvormi, liitekoht allpool. Toimi samuti teiste pastaplaatidega. Sega ülejäänud tomatikastme hulka vesi ja vala kaste vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Peakokk: Sophia
Õunapommid (12 tk)
0,5 kg (pärmi)lehttainast
12 väiksemat õuna
suhkrut
kaneeli
rosinaid ja/või mandlilaaste
Koori õunad (vajadusel), eemalda südamik. Rulli lehttainas veidi õhemaks ning lõika 12 ruuduks. Tõsta iga ruudu keskele õun, täida õõnsus suhkru, kaneeli, rosinate, kuivatatud jõhvikate ja/või mandlilaastudega, raputa peale veel suhkru ja kaneeli segu. Tõsta tainanurgad keskele ning näpi korralikult kokku. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Serveeri tuhksuhkruga üle puistatult.
Allikas: toidutegu
LIHTNE VANILJEKASTE
2 munakollast
1 spl suhkrut
mõni tera soola
3/4 spl maisitärklist
2,5 dl piima
1 spl vaniljesuhkrut (Meira naturaalsest vaniljest tehtut näiteks)
1 spl võid
Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta vispliga segades. Lihtsalt seistes jahtuma jättes võib munakollane tükki tõmmata ja siidise kreemi asemel saad munapudru.
Allikas: mariliisilover
Peakokk: Elisa Marie
No comments:
Post a Comment