Thursday, September 26, 2019

7a

2. tund - 5.dets.

Suitsukana-ananassi salat

 Suitsutatud kanakoib 1 tk
 Konserveeritud tükeldatud ananss 200 gr
 Hiina kapsas 1/2
 Värske kurk 1 tk.
 Paprika 1 tk.
 Hapukoor 10% - 200 gr
 Majonees
 Karri
 Eesti juust 50 gr
 Sool

1. Tükeldage koostisosad hiina kapsas,paprika,värske kurk, suitsutatud kanakoib.
2. Eesti juustust tükeldage väikesed piklikud kangid.
3. Valmistage kaste: segage väikeses anumas hapukoor, 5 spl. Majoneesi,
2 tl, karrit ja maitse järgi soola.
4. salati tegemiseks võtta laiapõhjane kauss või kasutada näiteks klaasist
küpsetusvormi. Laduda kihiti : hiina kapsas, kurk, paprika, suitsutatud

kanafilee,ananassi tükid. Seejärel valada peale kaste ja kõige peale panna juustukangid. Soovi korral võib kaunistada peterselliga.

Peakokk: Triine


Pasta-hakklihavorm juustuga

450 g penne või muu pasta
1 sl Õli
500 g Hakkliha
1 küünt Küüslauk
500 g tomatikastet
400 ml toidukoort
1 dl Vesi
1.5 dl (riivitud) juust 
1 tl Pune (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
200 g (riivitud) Mozzarella
lihamaitseainet

Pruunista hakkliha pannil õlis, lisa  lihamaitseaine, purustatud küüslauk, tomatikaste,  vesi,  toidukoor, riivijuust, pune ja basiilik. Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit. Keeda pasta pehmeks ning nõruta. Sega omavahel pasta ja hakklihakaste, vala võiga määritud ahjuvormi. Raputa peale riivitud mozzarella ning küpseta ahjus 180°C juures 25-20 minutit. 

Peakokk: Getter-Ivet

Artiklist https://toidutare.ohtuleht.ee/924769/pasta-hakklihavorm-parmesani-ja-mozzarellaga


Laimi-toorjuustukook

Põhi
 150 g Digestive või šokolaadiküpsiseid (vastavalt eelistusele)
 60 g võid
Täidis
 500 g toorjuustu
 100 ml vahukoort
 100 g suhkrut (kuni 150 g, maitse järgi)
 2 laimi (mahl+koor)

 1 spl želatiini (pulbrit)

Alustuseks purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja suru 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Pane koogipõhi külmkappi ootele.
Vahepeal pane želatiin vähese veega paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks, seejärel lisa toorjuust ja vahusta veel õrnalt läbi. Riivi laimidelt koor ja pressi välja mahl. Sega toorjuustule ja vahukoorele laimi mahl ja peaaegu kogu riivitud koor (jäta veidi laimikoort kaunistuseks). Suhkru kogus sõltub maitse eelistusest. Kui soovid hapukamat kooki, võib suhkrut vähem lisada, kui magusamat, tuleks suhkru kogust jällegi suurendada.

Seejärel sulata paisunud želatiin vesivannil ja lisa toorjuustu segule hoolikalt segades. Vala segu ettevalmistatud koogipõhjale ning hoia külmkapis tardumiseni. Hiljem kaunista ülejäänud laimi koore ja muu meelepärasega.

Allikas: Veroskitchen

Peakokk: Emma



1. tund- 10. okt.

KRÕBEDAD JUUSTUPALLID

200 g Saaremaa riivjuustu
1 muna
1 sl nisujahu
soovi korral hakitud küüslauku või veidi paprikapulbrit
vajadusel soola
riivsaia
frittimiseks õli

Riivi juust peene riiviga, hõõru sisse lahtiklopitud muna ja jahu. Sega hästi läbi, vajadusel maitsesta soolaga ning soovi korral lisa vürtse (küüslauk, paprikapulber vms).
Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta neid riivsaias. Küpseta rohkes kuumas õlis ümberringi kuldseks.
Serveeri kuumalt koos küüslaugukastmega.

Allikas: Nami-nami


Küüslaugukaste

2-3 küüslaugu küünt
natuke tilli
hapukoort(10%) 
majonees

Võtta üks tavalise suurusega kauss(mitte väga väike,ega ka suur).Seejärel koorida küüslaugu küüned,ja panna küüslaugu pressi.Pressida kõik küüslaugud kaussi.Seejärel lisada majoneesi ja hapukoort(vastavalt maitsele).Kõige lõpuks hakkida tilli(võib ka olla kuivatatud till).Segada kõik ilusti läbi.Siis natukeseks ajaks külmkappi.

Allikas: toidutare

Peakokk: Laura


Kartulipuder

1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.



Lihtsad hakk-kotletid

Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.        

2 viilu saia                                  
2 dl riivsaia
2 dl kohvikoort                
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha                
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks: õli

Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks

Salatiks kurk, tomat, viilutada, maitsestada soola pipraga, peale valada hapukoor.

Peakokk: Elizabeth


KRÄSUPEA KOOK

3 suurt muna (vahustada eraldi)
1 kl  suhkrut (vahustada munakollastega)
1,5 kl nisujahu 
1 tl söögisoodat (segada jahuga)
200 g hapukoort 
2sl kakaopulbrit 

Vahele:
500 g hapukoort 
1, 5 dl suhkrut

Kate:
1 sl sooja piima
200 g tuhksuhkrut

1 sl kakaopulbrit

Eralda munavalged munakollastest, seejärel lisa suhkur munakollastele ja vahusta. Siis lisa ka vahustatud munavalge ettevaatlikult munakollastele, lisa soodaga segatud jahu ja 200 g hapukoort.
Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber.
Küpseta mõlemat koogipõhja eraldi vormides 180 kraadises ahjus umbes 7-10 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb.
Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lõika hele põhi kuubikuteks.
Sega heledad koogikuubikud hapukoorega, millesse sega ka eelnevalt suhkur.
Aseta tume koogipõhi alusele, määri sellele hapukoort ja kata tordikuubiku-hapukoore seguga.
Katte valmistamiseks sega omavahel soe piim, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja nirista koogile.

Peakokk: Getli-Liset


No comments:

Post a Comment