Thursday, September 27, 2012

12 suund


Caesari salat kanaga





SALAT:
200 g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
1 tk Kanafilee
50 g Parmesani juustu
1 sl Haklitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
6 viilu valget saia
1 sl oliivōli
1 pressitud küüslauk
2 sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Allikas: feliks.ee
Peakokk: Juulia

Vürtsikas kanarisotto parmesani juustuga

Koostisosad

  • 500-600 g kanafileed
  • 250 g sõmerat riisi (Veski Mati)
  • 100 g paprikat
  • 100 g (konserv)ananassi (Eldorado)
  • 100 g sibulat
  • 150 g porgandit
  • 1 tshillikaun
  • 100 g Parmesani juustu (Võru juust)
  • pisut soola
  • pisut musta pipart
  • soovi korral tshillimaitseainet või –kastet
  • praadimiseks õli
  • valget veini

Valmistamine

Lõika kanafileed väiksemateks kuubikuteks, samuti ka köögiviljad. Prae väheses õlis kuumal pannil kuldseks esialgu sibulakuubikud, seejärel lisa riis ning kuumuta, kuni riisiterad muutuvad värvuselt valkjaks. Kalla peale vesi, lisa pisut soola ja jäta hauduma. Teisel pannil prae kanatükid, seejärel lisa juurde porgand, siis paprika ja ananass ning tshilli. Vala juurde ka natukene valget veini ja maitsesta vähese soola ja pipraga. Enne riisi lõplikku valmimist sega sinna hulka liha-köögiviljamass. Valmides riivi sekka pisut Parmesani juustu. Maitsesta vajadusel. Serveeri Parmesanilaastudega.

Allikas: selver.ee
Peakokk: Kristiin

Hapukoore-purukook
PURUTAINAS:
5 dl jahu
2,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
3 sl kakaopulbrit
2 tl vanillsuhkrut
250 g võid

TÄIDIS:
1,5 kg hapukoort
3 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
6 muna
300 g kirsse (külmutatud või kompott)


Puru jaoks sega omavahel jahu, suhkur, sool, kakao ja vanillsuhkur. Lisa tükeldatud või ja sega purutaoliseks massiks. Täidise valmistamiseks sega omavahel hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja munad. Pudista kolmandik purust küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile, vala peale hapukooresegu ja kirsid ning kata ülejäänud puruga. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.
Peak

No comments:

Post a Comment