Friday, September 28, 2012

6b

Hakklihatäidisega pannkoogid


 

Taigen:

2dl nisujahu 

3 1/2 dl piima

2 muna

2 spl sulatatud võid

1/4 tl soola

Täidis:

300g hakkliha

2 spl õli

1 porgand

1 sibul

2 petersellioksa

1-1 1/2 tl piprakastet "Sambla oelek"

3 spl tšillikastet

1 küüslauguküüs

soola

purustatud musta pipart

1 dl hapukoort

sojat, vett

riivitud juust

 

 

Vahusta munad, jahu ja piim vispliga ühtlaseks taignaks. Lisa soolaga maitsestatud sulatatud või.

Küpseta 4-6 (olenevalt panni suurusest) üsna paksu pannkooki. Lao need taldrikule,iga koogi vahele pane küpsetuspaber. Täidise jaoks kuumuta pannil õli ja pane hakkliha pruunistuma. Koori ja riivijämeda riiviga porgand ning lisa lihale. Haki sibul hästi peeneks ja lisa samuti lihale. Tükelda ka petersell. Lase kõigil koos pruunistuda. Lisa pipra- ja tšillikaste ( kui soovid teravust) , purustatud küüslauguküüs, sool ja pipar. Sega hulka hapukoor,  paar supilusikatäit vett, sojat.

Laota pannkook taldrikule, riivi peale juustu ja kata hakklihatäidisega. Rulli kokku ja pane vormi. Sama tee ka teiste pannkookidega. Riivi peale veidi juustu ning küpseta ahjus 7-8 minutit. Lõika tükkideks, serveeri ürdisoolaga maitsestatud hapukoorega.


 

 Peakokk: Hanna H.

 

Argine kartuli-singivorm

Kui sügavkülmas on friikartuleid, on seda vormi imelihtne teha. Kui pole, tuleb arvestada poole pikema ajaga ja asuda kõigepealt kartuleid koorima. Värsked kartulid võiks lõigata õhukesteks viiludeks, siis küpsevad need paremini läbi.
-
Ligikaudu 2 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
500  g Kartul (külmutatud friikartulid)
150  g Sink 
2  tk Marineeritud kurk
200  g Sulatatud juust
1  tk Muna 
2  dl Rõõsk koor 10%-line


Sool

Õli või


Või (vormi määrimiseks)


Valmistusaeg:
+ 20-25 minutit ahjus
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Määri ahjuvorm õli või võiga.
2. Lõika sink ja kurgid ribadeks. Lao pool kartulitest vormi põhja ja maitsesta soolaga. Pane peale singi-ja kurgiribad. Tõsta nende peale ülejäänud kartulid, maitsesta soolaga.
Klopi muna koos kohvikoorega lahti. Klopi juurde sulatatud juust. Sellest pole midagi, kui juust osaliselt tükki jääb, sest ahjus sulab see ära. Vala segu vormi.
3. Küpseta ahjus 20-25 minutit.

Allikas: toidutare

Peakokk: Kristel


 Hommiku smuuti ja muffinid 

    Parim mida hommikul süüa.
 
   Ligikaudu 7 portsjonile.
1 l piima
7 dl apelsinimahla
3,5 banaani
140g kodujuustu
4 sl suhkrut

Kooritud ja tükeldatud banaanid asetada enne segamist külmkappi (umbes 10 minutiks).
Kõik koostisained segada saumikseriga ühtlaseks massiks.

 Muffinid valmistasime muffinipulbri pakendil oleva õpetuse järgi.

Peakokk: Krislin M.



 




  

No comments:

Post a Comment