Thursday, September 13, 2012

 Pannkoogid juustutäidise ja jogurtikastmega


Taigen:

2 muna

1/2 tl suhkrut,pisut soola

2 sl õli

4 dl piima

2dl nisujahu

 

Täidis:

100g juustu

1 tomat või 1/2 paprikat

2 sl ketšupit

praadimiseks õli

* Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.

*Lisa munadele õli ja 1 dl piima.

*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.

*Lisa taignale ülejäänud piim.

*Hoia taignat umbes 15 minutit külmikus.

*Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.

*Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.

*Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.

*Serveeri jogurtikastmega.


Jogurtikaste

 

1 dl maitsestamata jogurtit

näpuotsatäis soola ja piprasegu

1 sl hakitud maitserohelist

(või 1 tl kuivatatud ürte)

*Segakõik ained kokku ja lase pisut seista

 

Peakokk: Brenda

 

 

Karlssoni lihapallid tomatikastmes



-
Ligikaudu 4 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained  
500  g Veisehakkliha
1  tl Hakklihamaitseaine                                                         
1  sl (kuhjaga) Jahu
1  tk Muna 
    Õli praadimiseks, soola   
KASTE
1  küüs Küüslauk
2  sl Õli
400  g Purustatud tomatid
200  g Tomatipasta
0.25  tl Must pipar
1  tl Tüümian (kuivatatud või hakitud)
1  tl pune (kuivatatud või hakitud)
0.5  tl Sool
1  tk Sibul
1  -1,5 sl suhkur   
 Kastmele lisasime 1pk rõõska koort


Valmistusaeg:
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.

Allikas: toidutare
Peakokk: Katriin

No comments:

Post a Comment