Pannkoogid juustutäidise ja jogurtikastmega
Taigen:
2 muna
1/2 tl suhkrut,pisut soola
2 sl õli
4 dl piima
2dl nisujahu
Täidis:
100g juustu
1 tomat või 1/2 paprikat
2 sl ketšupit
praadimiseks õli
* Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
*Lisa munadele õli ja 1 dl piima.
*Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.
*Lisa taignale ülejäänud piim.
*Hoia taignat umbes 15 minutit külmikus.
*Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.
*Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.
*Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.
*Serveeri jogurtikastmega.
Jogurtikaste
1 dl maitsestamata jogurtit
näpuotsatäis soola ja piprasegu
1 sl hakitud maitserohelist
(või 1 tl kuivatatud ürte)
*Segakõik ained kokku ja lase pisut seista
Peakokk: Brenda
Karlssoni lihapallid tomatikastmes
Ligikaudu 4 portsjonile
Kogus | Koostis- ja maitseained | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
500 | g | Veisehakkliha | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tl | Hakklihamaitseaine | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | sl (kuhjaga) | Jahu | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tk | Muna | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Õli praadimiseks, soola | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KASTE | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | küüs | Küüslauk | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | sl | Õli | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
400 | g | Purustatud tomatid | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 | g | Tomatipasta | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0.25 | tl | Must pipar | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tl | Tüümian (kuivatatud või hakitud) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tl | pune (kuivatatud või hakitud) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
0.5 | tl | Sool | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | tk | Sibul | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 | -1,5 sl | suhkur |
Valmistusaeg:
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.
Allikas: toidutare
Peakokk: Katriin
No comments:
Post a Comment