Krõbedad juustupallid
Valmistusained
100 g võid200 g riivitud juustu
200 g maisihelbeid (suhkruta või vähemagusaid)
100 g jahu
1 tl vürtsikastet või ketsupit
pipart või maitsetaimi
Valmistusviis
1. Vahusta või.2. Sega juurde riivitud juust, peenestatud maitsetaimed, lisa vürtsikaste või ketsup ja pipar.
3. Lisa massile maisihelbed ja jahu ning sega kõik hästi läbi.
4. Vormi teelusikatega pallikesed, aseta ahjuplaadile ning küpseta 180 C juures krõbedaks.
5. Süüa kuumalt või külmalt.
Peakokk: Katariina
Allikas: kokaraamat
Peekoni-koorekaste spagettidega
|
Tükelda sibul ja peekon kuubikuteks. Pruunista peekonit, kuni rasv on eraldunud. Pane pannile sibul (ja tükeldatud seened), pruunista tugevalt. Puista hulka jahu ja sega läbi. Viimaks vala peale koor (kui kasutad puljongikuubikut, lahusta see koores). Lase tasasel tulel podiseda,
kuni kaste omandab kollaka jume (vähemalt 15 minutit). Vajadusel maitsesta soolaga.
Samal ajal, kui kaste valmib, keeda spagetid rohkes soolakas vees.
Serveeri pastat kuumalt kastmega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Eliisa
Jõhvikakreem õunasiidriga
Jõhvikakreem
maitseb eriti hästi koos beseega, mille võid valmistada kreemiteost üle
jäänud munavalgetest. Soovi korral võid kreemi baasil teha ka
Pavlova-tüüpi tordi või valmistada kausimagustoidu, kus segad kreemi
beseetükkidega läbi.
Ligikaudu 4 portsjonile
|
Valmistusaeg:
1. Püreesta jõhvikad.
2. Eralda munakollased valgetest ja lisa munakollaste hulka suhkur ning siider.
3. Aseta nõu kuumale veevannile ja klopi munad tugevaks vahuks.
4. Paisuta ja sulata želatiin ning vahusta vahukoor.
5. Sega munakreemi hulka jõhvikapüree, želatiin ja vahukoor.
6. Tõsta kreem kaussidesse ja kausid omakorda külma seisma.
SOOVITUS:
* Klopi munad käsitsi, nii saad konsistentsi paremini kontrollida. Käsitsi vahustades lööd kreemile ka õhku paremini sisse.
* Toorest muna sisaldavad kreemid serveeri samal päeval.
Allikas: toidutare
1. Püreesta jõhvikad.
2. Eralda munakollased valgetest ja lisa munakollaste hulka suhkur ning siider.
3. Aseta nõu kuumale veevannile ja klopi munad tugevaks vahuks.
4. Paisuta ja sulata želatiin ning vahusta vahukoor.
5. Sega munakreemi hulka jõhvikapüree, želatiin ja vahukoor.
6. Tõsta kreem kaussidesse ja kausid omakorda külma seisma.
SOOVITUS:
* Klopi munad käsitsi, nii saad konsistentsi paremini kontrollida. Käsitsi vahustades lööd kreemile ka õhku paremini sisse.
* Toorest muna sisaldavad kreemid serveeri samal päeval.
Allikas: toidutare
Peakokk: Eliisa
No comments:
Post a Comment