Thursday, September 27, 2012

6a



Krõbedad juustupallid

Valmistusained

100 g võid
200 g riivitud juustu
200 g maisihelbeid (suhkruta või vähemagusaid)
100 g jahu
1 tl vürtsikastet või ketsupit
pipart või maitsetaimi

Valmistusviis

1. Vahusta või.
2. Sega juurde riivitud juust, peenestatud maitsetaimed, lisa vürtsikaste või ketsup ja pipar.
3. Lisa massile maisihelbed ja jahu ning sega kõik hästi läbi.
4. Vormi teelusikatega pallikesed, aseta ahjuplaadile ning küpseta 180 C juures krõbedaks.
5. Süüa kuumalt või külmalt.

Peakokk: Katariina 
Allikas: kokaraamat


 

Peekoni-koorekaste spagettidega





KogusKoostis- ja maitseained
250  g Spagetid
PEEKONI-KOOREKASTE
150  g suitsupeekon
1  tk Harilik sibul
1  sl Jahu
5  dl Rõõsk koor 10%
Sool
SOOVI KORRAL
100  g Kukeseen
0.5  tk Seenepuljongikuubik


Valmistusaeg:
Tükelda sibul ja peekon kuubikuteks. Pruunista peekonit, kuni rasv on eraldunud. Pane pannile sibul (ja tükeldatud seened), pruunista tugevalt. Puista hulka jahu ja sega läbi. Viimaks vala peale koor (kui kasutad puljongikuubikut, lahusta see koores). Lase tasasel tulel podiseda,
kuni kaste omandab kollaka jume (vähemalt 15 minutit). Vajadusel maitsesta soolaga.
Samal ajal, kui kaste valmib, keeda spagetid rohkes soolakas vees.
Serveeri pastat kuumalt kastmega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Eliisa


Jõhvikakreem õunasiidriga



Jõhvikakreem maitseb eriti hästi koos beseega, mille võid valmistada kreemiteost üle jäänud munavalgetest. Soovi korral võid kreemi baasil teha ka Pavlova-tüüpi tordi või valmistada kausimagustoidu, kus segad kreemi beseetükkidega läbi.
-
Ligikaudu 4 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
2  tk Muna 
2  dl Suhkur
2  dl Rõõsk koor 35%-line
2  spl Õunasiider
1  tl Želatiin
0.5  dl Vesi (želatiini lahustamiseks)
3  dl Jõhvikas


Valmistusaeg:
1.    Püreesta jõhvikad.
2.    Eralda munakollased valgetest ja lisa munakollaste hulka suhkur ning siider.
3.    Aseta nõu kuumale veevannile ja klopi munad tugevaks vahuks.
4.    Paisuta ja sulata želatiin ning vahusta vahukoor.
5.    Sega munakreemi hulka jõhvikapüree, želatiin ja vahukoor.
6.    Tõsta kreem kaussidesse ja kausid omakorda külma seisma.

SOOVITUS:

* Klopi munad käsitsi, nii saad konsistentsi paremini kontrollida. Käsitsi vahustades lööd kreemile ka õhku paremini sisse.
* Toorest muna sisaldavad kreemid serveeri samal päeval.

Allikas: toidutare
Peakokk: Eliisa




No comments:

Post a Comment