Friday, September 21, 2012

8b

Juustupulgad

Ained:
500g külmutatud pärmi-lehttainast
1 muna
200g juustu


  Valmistusviis:
 Rulli tainas lauale lahti. Klopi lahti muna ja pintselda tainas munaga. Riivi juust ja raputa taignale. Lõika taignast meelepärase suurusega juustukangid, tõsta küpsetuspaberile ja küpseta 200 C juures 15-20 min. Head isu!

 Arbuusisalat

  Ained:
Pool keskmist arbuusi 
Feta juustu tükid
Oliiviõli
Basiilik
Meelepärased maitseained

  Valmistusviis:
 Lõika arbuus kuubikuteks. Tükelda basiilik ja lisa ülejäänud ained ning sega salatiks. Söö kohe peale salati valmimist.






Peakokk: Sandra

Kanasupp

4 kanafileed
4 kartulit
4 porgandit
1 paprika, 1 kapsapea lillkapsast (ja/või paprikat, see on ka väga hea seal sees)
4 puljongikuubikut
maitseaineid (sool, pipar, loorber karri või kanamaitseaine kollase karriga, jms, mis meeldib)

Kanafilee tükelda väikesteks tükkideks, prae, lisa sool, pipar, karri. Vesi keema, köögiviljad tükeldada ja keema. Alguses porgand, natuke hiljem kartul, siis lillkapsas/paprika - keemise järjekorras, koos pannes lähevad viimased väga pudiks. Vette ka maitse järgi puljongikuubikut (pigem vähem, teisi maitseaineid on ka), soola, loorberit mitu lehte, võib ka vürtsi panna. Keeda köögiviljad enam-vähem pehmeks, lillkapsas võib ka natuke krõmpsuks jääda, lisa ka kanatükid, keeda natuke veel.

Peakokk: Kristiina








Toorjuustu - valge šokolaadi kook


Pöhi: 300g Digestive küpsiseid
         100g vöid
Täidis: 400g toorjuustu
           200g valget šhokolaadi
           200g hapukoort
           2 muna
           1 tl vaniljet




Purusta küpsis kutteris, sega kokku sulavöiga. Küpseta ahjus 160 kraadi juures 10 min.
Sulata šokolaad vesivannil. Sega miksriga kokku toorjuust, hapukoor, munad, vanilje ja löpuks sulanud šokolaad. Aseta täidis pöhjale ja küpseta ahjus 150 kraadi juures umbes 35-40 min. kuni kook on ühtlaselt pealt pruun. Jahuta ja aseta külma.

Peakokk: Ingrid












No comments:

Post a Comment