Soe kanasalat peekoni, seente ja sinihallitusjuustuga
300g kanafileed
1tk punane sibul
150g šampinjone
2spl õli
400g rohelist salatit
8tk peekoniviilu
100g sinihallitusjuustu
soola
musta pipart
1tk sidrun
4spl oliivõli
Lõika kanafilee ribadeks, viiluta õhukeselt sibul ja seened.
Kuumuta pannil õli, prae kana 3-4 min. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kaussi.
Prae pannil seeni 2-3 min, maitsesta soola ja pipraga ja tõsta kana juurde.
Lisa rebitud salatilehed ja sibulaviilud.
Pruunista pannil peekoniviilud.
Sega kastmeks õli, veidi sidrunimahla, sool ja pipar.
Kalla kaste salatikaussi ja sega salat läbi.
Serveeri koos juustukuubikute ja praetud peekoniviiludega.
Peekoniviilud võid kääridega lõigata suupärasteks tükkideks.
Peakokka: Stella
Lahtine tuunikalapirukas
Prantsuse
köögist pärinev pirukas, mida on eriti kerge valmistada. Ajapuudusel
võid poest osta valmis soolase muretaina (400 g). Serveeri koos
toorsalatiga õhtusöögiks või tee-kohvi kõrvale. |
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 25 MINUTIT AHJUS
Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt tainaks. Suru see 24–26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka piim või koor ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud, puista üle soola-pipra ja soovi korral ka punemega. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Karmen
VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 25 MINUTIT AHJUS
Sega toasoe või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning töötle kiirelt tainaks. Suru see 24–26 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ja äärtele. Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, laota koos ürtidega tainale. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa riivitud juust. Klopi lahti munad, sega hulka piim või koor ning vala pirukale. Viimaks lao peale tomativiilud, puista üle soola-pipra ja soovi korral ka punemega. Küpseta ahjus 200° juures 25 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Karmen
Armastuse kook
4 muna
1,5 kl suhkrut
1 tl vaniljet
200 gr võd
1kl suhkrut
3 spl kakaod
3 dl piima
6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
Kate:
100 g võid
4 spl suhkrut
2 tl jahu
6 tl kakaod
2 dl piima
Kaunistuseks kookoshelbeid
Sega kokku muna, suhkur ja vanilje. Vahusta 20 min. Sulata või ja jahuta. Lisa muna-suhkru-vanilje vahule ülejäänud suhkur. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sõelu munavahusse. Lisa sulavõi ning piim. Sega ühtlaseks (rahulikult lusikaga, siis jääb kohev kook).
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 30-40 min (oleneb ahjust). Pane jahtuma.
Sulata või, lisa piim ja kuivained, sega ühtlaseks ning kuumuta segu paksenemiseni. Kalla koogile ja aja ühtlaselt laiali. Puista peale kookoshelbeid ning pane külma tahenema.
Allikas: http://koogid.blogspot.com/2011/03/armastuse-kook.html
Peakokk:
Loore K.
No comments:
Post a Comment