Wednesday, September 12, 2012

5b

 Lehtaigna-juustuküpsised


lehttaigen
riivjuust
aroomisool
Lehttaigen rullida, lõigata ruudud, peale puistata riivjuust. Küpsetada 200 kraaadises ahjus kuni küpsised on kuldpruunid, peale puistata aroomisoola.

Peakokk: Õnn

 

Kihiline vorstiroog tomati ja kartuliga



-
KogusKoostis- ja maitseained
300  g Saunavorst või sardellid
1  tk suurem sibul
2  spl õli
2  spl vesi
3  tk tomat
8  tk keedetud kartul
2  dl Rõõsk koor 10%
1  tl sool
1  tl Pitsamaitseaine
1  näpuotsatäis Purustatud pipar
1  dl Riivjuust

Valmistusaeg:
Poolita kooritud sibul pikisuunas, lõika õhukesteks viiludeks ning kuumuta õli ja vee segus madalal kuumusel läbipaistvaks. Lisa viilutatud tomatid, tõsta pliidikuumust ja kuumuta veel paar minuti. Aseta rasvaga määritud ahjuvormi kihiti
kartuli-, tomati- ja vorstiviile ning sibulat. Lahusta sool koores, sega juurde pipar ja pitsamaitseaine ning kalla ahjuroa peale. Riputa pinnale riivjuustu ja küpseta 200° ahju keskmisel siinil 25 minutit. Serveeri kohe.

Allikas: toidutare
Peakokk: Johanna


Banaani-šokolaadikeeks 

1 pakk Vilma sokolaadimuffini pulbrit
80 ml õli
150 ml vett
50 g Kalev Special piimasokolaadi
2 banaani

Lisa muffinipulbrile vesi, õli, purustatud banaanid ning tükeldatud piimasokolaad. Vala segu keeksivormi ning küpseta 190o C juures 35-45 minutit. Keeksi võib katta sokolaadiglasuuriga või tuhksuhkruga.

Peakokk:Merilyn

No comments:

Post a Comment